Akutte albuesmerter – hvad skal jeg gøre?

Akutte albuesmerter kan opstå af forskellige årsager. Sidste uge var lige inde på de typiske skader i albuen. I dag vil jeg gå lidt i dybden med, hvad du skal gøre, hvis du oplever smerter albuesmerter. Der er forskel på om smerterne er kommet over tid eller om de er kommet akut i forbindelse med en skade.

Akutte albuesmerter:

Vores albueled er sammensat af 3 knogler. Typisk er det en af underarmsknoglerne der brækkes.

Disse smerter kommer oftest, hvis du har slået din arm eller albue i forbindelse med et fald. Smerterne skyldes ofte et udefrakommende slag eller stød på albuen. Der er sket et traume på enten knoglerne eller musklerne omkring albuen og derfor er det vigtigt, at udelukke knoglebrud eller et ledskred i albuen. Da der findes 3 knogler omkring albueleddet kan der også komme brud flere steder. Brud på overarm eller underarm påvirker i den grad albuen og bevægelsen af denne. Du kan i forbindelse med et fald også opleve at albuen går ud af led. Dette er meget almindeligt ved uheld under sport eller fald hvor albuen har været strakt. Både ved brud og albueledskred er det vigtigt, at du opsøger skadestuen, så du kan få den rette behandling med det samme.

Er du i tvivl?

Er du ikke sikker på, om du har brækket din arm er der nogle ting du skal være opmærksom på:

  • Kan du bevæge din albue som du plejer?
  • Har albuen en fejlstilling? – er der en tydelig fejlstilling skal du til lægen!
  • Er der hævelse i albuen? Er der en hævelse skal den aftage efter få dage.
  • Er der misfarvninger og rødme omkring albuen? – er dette tilstede lige efter skaden skal du undersøges hurtigt!
  • Fortsætter smerterne eller kan du ikke bevæge albuen som du plejer? Så skal den undersøges for evt. brud og andre skader.

 

Behandlingen afhænger meget af om der er sket et brud eller ej. Er din albue brækket så laver skadestuen en plan for din behandling. Er der skaden kun sket på musklerne omkring albuen er bevægelse og træning godt for albuen. Derudover er det bedst ikke at fremprovokere smerterne i albuen og dermed bevæge den inden for smertegrænsen. Smerterne skulle gerne aftage efter et par dage. Fortsætter smerterne er det bedst du opsøger hjælp for at få tjekket om alt er, som det skal være.

Læs mere om albuesmerter og få hjælp til at komme dem til livs her! 

På torsdag får du nogle øvelser du kan lave, når du oplever akutte albuesmerter ☺️

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , ,
Akut albuesmerte ? Lav disse øvelser !
Månedens fokus: Albuen
Ansigtssmerter - hvorfor opstår de?

Ansigtssmerter – hvorfor opstår de?

Ansigtssmerter er smerter i ansigtet. Op til 1/4 af den danske befolkning har oplevet ansigtssmerter. Der er stor forskel på alvoren af ansigtssmerter, for hvornår er der tale om alvorlige ansigtssmerter og mindre alvorlige smerter? Hvorfor opstår ansigtssmerter? Smerter i ansigtet omhandler smerter lige fra mund, øjne eller kæbe. Det vil sige, at der er…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu