Hvorfor kommer der betændelse i albuen?

Betændelse i albuen er desværre ikke unormalt og opstår oftest grundet en overbelastning af albuen. Der kommer typisk smerter ved albuens knoglepunkter – enten på ydersiden eller indersiden af albuen. På ydersiden kaldes det også en tennisalbue og på indersiden en golfalbue. Tennisalbuer forekommer oftere end golfalbuer. Du kan læse lidt om typiske skader i albuen her.

Hvordan føles en betændelse i albuen?

Du vil ofte føle en brændende fornemmelse omkring knoglepunkterne på albuen. Du vil typisk føle smerter når du trykker på knoglepunkterne og i nogle tilfælde vil muskulaturen på underarmen også være øm. Smerterne forværres når du bruger hånden i bestemte bevægelser – især når du løfter noget.  Du kan også opleve udstrålende smerter i overarmen eller ned i hånden. Du kan føle dig afkræftet og svag i armen og det kan føles som om at armen sover. Betændelsestilstande opstår over tid og kan have stået på i flere måneder – nogle gange år.

Hvorfor opstår der betændelse i albuen?

Betændelse i albuen sker oftest ved senetilhæftningen på musklerne på overarmen.

Smerterne opstår fordi du gentagne gange har irritereret senefæstet på inder- eller ydersiden af albuen. Betændelsen har ofte været tilstede længere tid end du har mærket smerterne. Derfor kan det vare lang tid før at smerterne og betændelsen er væk.  Selvom disse betændelsesstilstande kaldes henholdsvis golf – og tennisalbue opstår de nødvendigvis ikke på grund af sport. Tilstanden opstår ved, at du har lavet mange gentagne bevægelser med håndledet igennem længere tid. Det er derfor ofte arbejdsbetinget, hvor kontorarbejde, industripersonale og håndværkere oplever disse smerter. Det kan også opstå, hvis du har lavet bevægelser med meget belastning. Der findes to slags albuesmerter i forbindelse med overbelastninger. Den ene skyldes en bestemt belastning som har påført smerten (fx en ny sportsgren eller et nyt arbejde). Den anden grund til smerterne opstår kan skyldes dit arbejde eller en anden aktivitet, hvor du laver øvelserne hver dag. Smerterne har derfor stået på længe og bliver værre og værre. Det er sværere for dig, at vide hvad der præcis har påført dig smerterne i denne situation og derfor kan denne form for smerter tage længere tid at behandle.

Det du skal være opmærksom på:
  • Hævelse og rødme.
  • Smerter der hindre dig i at bevæge armene.
  • Smerter der bliver ved trods aflastning.
  • Nedsat bevægelse i håndleddet.

Er nogle af ovenstående symptomer tilstede skal du søge hjælp hos en læge eller en fysioterapeut. Har du ikke nogle af ovenstående symptomer kan du med fordel:

  • Aflaste din hånd og albue fra de aktiveteter og bevægelser, som forværre smerterne.
  • Bevæge og træne dit håndled og albue.
  • Lave strækøvelser dagligt.
  • Evt. få manuel behandling af musklerne for at hjælpe helingen på vej.

 

Savner du øvelser for betændelse i albuen? Så kan du med fordel investere i en træningselastik, hvor du får adgang til 10 øvelser, som mindsker din betændelse, samt styrker dine muskler omkring albuen og håndleddet. 

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , ,
Overbelastning i albuen? Det skal du gøre!
Akutte albuesmerter – hvad skal jeg gøre?
Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften kan være meget invaliderende og smertefulde. Smerterne kan opstå akut eller over tid, hvilket betyder, at årsagen til dine smerter kan stamme fra forskellige strukturer omkring hoften. Det er altid vigtigt, at du opsøger din læge eller en fysioterapeut, hvis du døjer med smerter omkring hoften. Du får her de…
Smerter på bagsiden af skulderen

Smerter på bagsiden af skulderen

Smerter på bagsiden af skulderen kan skyldes flere forskellige ting. Du får her en oversigt over de typiske årsager til, at du kan opleve smerter bagpå skulderen. Oplever du smerter på bagsiden af skulderen kan smerterne stamme fra nakken. Det er derfor altid en god idé at få undersøgt din nakke og skuldre af en fysioterapeut,…
Smerter på siden af skulderen

Smerter på siden af skulderen

Der kan være mange årsager til, at du oplever smerter på siden af skulderen. Skuldersmerter kan i nogle tilfælde starte fra nakken og derfor er det vigtigt, at du får undersøgt nakken af en fysioterapeut, hvis du døjer med skulder og arm-smerter. Bliv klogere på de mange grunde til, at du kan opleve smerter på…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu