Musearm – sådan kan du undgå den

Musearm? Du har sikkert hørt betegnelse før. En musearm er en overbelastningsskade i hånd og arm på grund af arbejde med en computermus. Jeg har været inde på en tennis- og golfalbue og en musearm kan have lignende symptomer. Dog kan der også være smerter i håndleddet og skuldren, da hele armen kan rammes af overbelastningen. Der er mange danskere, der lider af denne type overbelastningsskade.

Hvilke symptomer har en “musearm”?

En musearm opstår typisk ved gentagne belastninger af armens muskler, sener, ledbånd og nerver. Der kan derfor være smerter og symptomer i hele armen. Smerterne og symptomerne kommer især ved brug af armen i den bevægelse, som har udløst symptomerne. Har du følgende symptomer kan du muligvis have en musearm:

  • Smerter i håndled, albue, skulder og nakke.
  • Stivhed i armens led og øm ved berøring af armens muskler.
  • Sovende fornemmelser og træthed i armen og hånden.
  • Nedsat gribefunktion i hånden.

Bliver din hånd ved med at have sovende eller prikkende fornemmelser efter endt aktivitet skal du undersøges nærmere hos lægen.

Hvorfor “opstår” en musearm?

En musearm opstår af flere grunde. Man kan sige, at en musearm ligger i forlængelse med en tennis- eller golfalbue, da mange af symptomerne er de samme. Opståelsesgrunden er typisk også den samme, men belastningen har muligvis været anderledes end de to andre overbelastningstilstande. Typisk opstår en musearm grundet computerarbejde. Her udsættes armens led for ensidige små bevægelser. Der kan derfor opstå en betændelse i musklerne, senerne og ved knogletilhæftningen af underarmens muskler. Der kan også ske en afklemning af nerverne i håndleddet. Dette sker, da armen holdes i samme statiske stilling i flere timer, hvor håndleddet og underarmen holdes i en unaturlig stilling. Musklerne i underarmen og fingrende spænder, hvergang der klikkes eller holdes på musen. Dette skaber overbelastede muskler. Nerven i håndleddet kan også komme i klemme grundet denne stilling. Smerterne vil typisk starte i håndleddet og langsomt, men gradvis bevæge sig op mod underarmen, overarmen, skuldrene og så nakken. Der opstår derfor spændinger i hele armen, som forværres ved yderligere musearbejde, da dette sænker blodcirkulationen i hele armen og smerterne begynder derfor at opstå.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har en “musearm”?

Det bedste du kan gøre er at aflaste din arm. Det er derfor en god idé at se på, hvordan din arbejdsstilling og ergonomi på arbejdspladsen er.

musearm kan skyldes indstillingerne på dit tastaturDit tastatur:

Sidder det for højt eller for lavt? Jo lavere tastaturet er jo mindre knæk kommer der i håndleddet. Kan tasturet ikke indstilles kan du evt. sætte kontorstolen højere. Brug også genvejstasterne på tastaturet i stedet for musen.

 

 

musearm kan skyldes din musMusen:

Skift evt musen over i modsatte arm eller benyt en rullemus i stedet. Du skal dog huske at din arm stadig skal aflastes og her er variation af mus det bedste. Undgå derudover at benytte for mange dobbeltklik og brug en musemåtte, da dette kræver færre muskelkræfter for at flytte musen.

 

musearm kan skyldes forkerte arbejdsindstillinger
Arbejdsstilling:

Den rette arbejdsstilling er vigtigt når du sidder ved computeren. Derudover er det vigtigt, at du ændre din kropsstilling i løbet af dagen.

 

bevægelse er godt for din musearmBevægelse:

Jo mere du bevæger din arm, skuldre og nakke i løbet af dagen, jo bedre. Gør dine pauser aktive og skab blodtilførsel til armen. Dette kan hjælpe på smerter og muskelspændinger.

 

 

Du kan komme rigtigt langt ved at ændre din ergonomi. Derudover vil øvelser smertelindre og på længere sigt forebygge at smerterne kommer igen. Den eneste måde du med garanti kan undgå smerterne opstår er at ændre de arbejdsforhold, som resulterer i smerterne.

Ønsker at nogle gode øvelser til din musearm? Så kan du med fordel investere i en træningselastik, hvor du får de bedste øvelser for dine håndled og arme.

Hård træningselastikKøb din træningselastik her og få adgang til 10 øvelser for dine håndled og arme.

KØB din træningselastik og få adgang til 10 øvelser for kun for KUN 140 kroner

Læs mere om træningselastikken her

 

 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Musearmsøvelser – slip af med smerterne
Øvelser til en overbelastet albue

Andre relevante indlæg for dig:

Øvelser for smerter i håndleddet

Savner du nogle lette og nemme øvelser for smerter i håndleddet? Der kan være mange årsager til smerter i håndleddet, men den hyppigste årsag er en musearm eller seneskedebetændelse. I dette indlæg bliver du klogere på de hyppigste…
Læs indlæg
Afklemning af nerve i nakken

Kommer smerterne i underarmen fra nakken?

Vidste du, at dine smerter i underarmen kan skyldes en afklemning af nerve i nakken? Der kan være mange årsager til, at du oplever smerter i armene og underarmene. Smerterne kan skyldes en lokal skade, men i andre…
Læs indlæg
Øvelser for slimsækkebetændelse i albuen

Øvelser for slimsækkebetændelse i albuen

Savner du nogle gode øvelser for slimsækkebetændelse i albuen? Slimsækkebetændelse kan give smerter på bagsiden af albuen, samt hævelse og nedsat bevægelighed. I dette indlæg kan du blive meget klogere på, hvad slimsækkebetændelse er, samt hvad du kan…
Læs indlæg
Menu