Musearm – sådan kan du undgå den!

Musearm? Du har sikkert hørt betegnelse før. En musearm er en overbelastningsskade i hånd og arm på grund af arbejde med en computermus. Jeg har været inde på en tennis- og golfalbue og en musearm kan have lignende symptomer. Dog kan der også være smerter i håndleddet og skuldren, da hele armen kan rammes af overbelastningen. Der er mange danskere, der lider af denne type overbelastningsskade.

Hvilke symptomer har en “musearm”?

En musearm opstår typisk ved gentagne belastninger af armens muskler, sener, ledbånd og nerver. Der kan derfor være smerter og symptomer i hele armen. Smerterne og symptomerne kommer især ved brug af armen i den bevægelse, som har udløst symptomerne. Har du følgende symptomer kan du muligvis have en musearm:

  • Smerter i håndled, albue, skulder og nakke.
  • Stivhed i armens led og øm ved berøring af armens muskler.
  • Sovende fornemmelser og træthed i armen og hånden.
  • Nedsat gribefunktion i hånden.

Bliver din hånd ved med at have sovende eller prikkende fornemmelser efter endt aktivitet skal du undersøges nærmere hos lægen.

Hvorfor “opstår” en musearm?

En musearm opstår af flere grunde. Man kan sige, at en musearm ligger i forlængelse med en tennis- eller golfalbue, da mange af symptomerne er de samme. Opståelsesgrunden er typisk også den samme, men belastningen har muligvis været anderledes end de to andre overbelastningstilstande. Typisk opstår en musearm grundet computerarbejde. Her udsættes armens led for ensidige små bevægelser. Der kan derfor opstå en betændelse i musklerne, senerne og ved knogletilhæftningen af underarmens muskler. Der kan også ske en afklemning af nerverne i håndleddet. Dette sker, da armen holdes i samme statiske stilling i flere timer, hvor håndleddet og underarmen holdes i en unaturlig stilling. Musklerne i underarmen og fingrende spænder, hvergang der klikkes eller holdes på musen. Dette skaber overbelastede muskler. Nerven i håndleddet kan også komme i klemme grundet denne stilling. Smerterne vil typisk starte i håndleddet og langsomt, men gradvis bevæge sig op mod underarmen, overarmen, skuldrene og så nakken. Der opstår derfor spændinger i hele armen, som forværres ved yderligere musearbejde, da dette sænker blodcirkulationen i hele armen og smerterne begynder derfor at opstå.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har en “musearm”?

Det bedste du kan gøre er at aflaste din arm. Det er derfor en god idé at se på, hvordan din arbejdsstilling og ergonomi på arbejdspladsen er.

Dit tastatur:

Sidder det for højt eller for lavt? Jo lavere tastaturet er jo mindre knæk kommer der i håndleddet. Kan tasturet ikke indstilles kan du evt. sætte kontorstolen højere. Brug også genvejstasterne på tastaturet i stedet for musen.

 

 

Musen:

Skift evt musen over i modsatte arm eller benyt en rullemus i stedet. Du skal dog huske at din arm stadig skal aflastes og her er variation af mus det bedste. Undgå derudover at benytte for mange dobbeltklik og brug en musemåtte, da dette kræver færre muskelkræfter for at flytte musen.

 


Arbejdsstilling:

Den rette arbejdsstilling er vigtigt når du sidder ved computeren. Derudover er det vigtigt, at du ændre din kropsstilling i løbet af dagen.

 

Bevægelse:

Jo mere du bevæger din arm, skuldre og nakke i løbet af dagen, jo bedre. Gør dine pauser aktive og skab blodtilførsel til armen. Dette kan hjælpe på smerter og muskelspændinger.

 

 

Du kan komme rigtigt langt ved at ændre din ergonomi. Derudover vil øvelser smertelindre og på længere sigt forebygge at smerterne kommer igen. Den eneste måde du med garanti kan undgå smerterne opstår er at ændre de arbejdsforhold, som resulterer i smerterne. På torsdag får du nogle øvelser, som du med fordel kan lave med en musearm ☺️

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , ,
Musearmsøvelser – slip af med smerterne!
Overbelastning i albuen? Det skal du gøre!

Øvelser for bækkensmerter

Øvelser for bækkensmerter kan hjælpe på dine smerter i lænderyggen, ballerne og hofterne. Vores bækken bliver udsat for mange belastninger i løbet af dagen. Bækkensmerter forbindes ofte med graviditeter, men det er ikke den eneste årsag til, at bækkenet kan drille. Døjer du med bækkensmerter og spændte muskler omkring bækkenet, så får du nogle gode…
Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer kan være løsningen til dine smerter på forsiden af hoften. Vores hoftebøjer har en vigtig funktion for vores bevægelse af hoften, hvilket kan være årsagen til at du oplever smerter i hoften og lysken. Derudover kan en stram og overbelastet hoftebøjer være årsagen til, at du oplever lændesmerter. I nogle…
Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften kan være meget invaliderende og smertefulde. Smerterne kan opstå akut eller over tid, hvilket betyder, at årsagen til dine smerter kan stamme fra forskellige strukturer omkring hoften. Det er altid vigtigt, at du opsøger din læge eller en fysioterapeut, hvis du døjer med smerter omkring hoften. Du får her de…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu