Øvelser for tennisalbue

Du kan i dette indlæg finde gode øvelser for tennisalbue og blive meget klogere på, hvordan du kommer din tennisalbue til livs. En tennisalbue giver smerter på ydersiden af albuen og kan være meget smertefuld. Du kan læse mere om, hvorfor en tennisalbue opstår, hvad du kan gøre og ikke mindst, hvordan du kan træne den væk. Nederst i indlægget finder du en træningsvideo med øvelser for tennisalbue.

 

Albuesmerter skyldes typisk en tennisalbue | øvelser for tennisalbue

En tennisalbue giver smerter på ydersiden af albuen. Dette skyldes en overbelastning af musklerne og senerne i underarmen.

Hvad er en tennisalbue?

En tennisalbue kales også for Epicondylitis Lateralis Humeri. Det betyder en betændelsestilstand på ydersiden af albuen ved senetilhæftningen på knoglen. Her hæfter musklerne, som strækker vores fingre og håndled. Smerterne på ydersiden af albuen skyldes en overbelastning eller irritation af senerne og musklerne i dette område. En tennisalbue er derfor kort fortalt en overbelastning af musklerne og senerne i underarm og fingre.

 

Hvilke symptomer er der på en tennisalbue?

De typiske symptomer på en tennisalbue er lokale smerter på ydersiden af albuen. Smerterne kommer oftest ved bestemte bevægelser eller ved belastning af musklerne i underarmen og fingrene. Ofte gør bevægelsen, hvor du bøjer håndleddet op (med eller uden belastning) ondt. Du kan også opleve ømhed, når du trykker på ydersiden af albuen. I slemme tilfælde kan du opleve strålende fornemmelser ned i underarm og fingre. Smerterne kommer ofte snigende og bliver gradvist værre og værre over tid. Du kan opleve, at du kan varme dine smerter op, men at smerterne kommer retur, når du stopper med aktiviteten. Ved slemme tilfælde eller en længerevarende tennisalbue kan smerterne ikke varmes op og er der mere eller mindre hele tiden.

Hvorfor får man en tennisalbue?

En tennisalbue skyldes som sagt en overbelastningsskade. Nogle mener, at en tennisalbue også kan skyldes en slidforandring i musklerne og senerne omkring albuen.  De typiske årsager til en tennisalbue er:

 

  • Gentagne belastninger af håndleddet (lav belastning, men mange gentagelser)
  • Få, men intense belastninger af håndleddet (fx. brug af skruetrækker, hækkesaks, hammer mv.)
  • Arbejdsstillinger og arbejdsopgaver, hvor håndleddet udsættes for mange vrid.
  • Kontorarbejde, hvor underarm og håndled er i samme stilling i flere timer af gangen.
  • Idrætsskader (især ketchersport eller roning)

Hvad kan jeg gøre for at slippe af med min tennisalbue?

Jo hurtigere du reagerer på dine smerter, jo mindre risiko er der for, at din tennisalbue bliver værre. Du får her nogle gode råd til at mindske dine smerter:

#1: Aflastning

Så snart du oplever smerter omkring albuen skal du begynde at aflaste den. Det betyder, at du skal stoppe alle aktiviteter, som forværre dine smerter eller fremprovokerer dem. Skyldes din tennisalbue dine arbejdsstillinger kan det være sværere at aflaste albuen. Men det er vigtigt, da dine smerter ikke mindskes ved at du fortsætter med de samme aktiviteter. Det er derfor vigtigt, at du finder frem årsagen til dine smerter, så du ikke bliver ved med at forværre dem.

 

#2: Støttebandage og tape

Døjer du med mange smerter kan en bandage eller tape af albuen hjælpe. En bandage hjælper på, at holde din albue varm og stabil. Det kan virke smertelindrende og kan være en hjælp i løbet af dagen. Tape kan hjælpe på, at du undgår et overstræk af din albue, når du dyrker sport.

 

#3: Styrke og stræk af albue og underarm

Mange oplever en god effekt af øvelser for albue og underarm. En kombination af stræk og styrke af albuen og underarmen kan mindske smerterne og styrke musklerne og senerne omkring albuen. En masse bevægelse af musklerne skaber blodtilførsel til albuen, hvilket smertelindre og styrker senerne. I træningsvideoen herunder finder du nogle gode øvelser for tennisalbue. Øvelserne er uden belastning og har fokus på at smertelindre.

 

Se de gode øvelser for tennisalbue her👇🏼


Øvelser for tennisalbue

 

Hvor ofte skal jeg lave øvelser for tennisalbue?

Har du mange smerter vil det være relevant at lave øvelserne 3-5x om dagen. Jo oftere du laver øvelserne, jo hurtigere vil du opleve en effekt. Dog skal du være opmærksom på, at der kan gå 2-3 måneder før dine smerter er helt væk. Da en tennisalbue skyldes en overbelastning af senerne kræver det tålmodighed. Det kan nemlig tage op til 6 måneder før senerne er stærke igen. Når dine smerter er aftaget kan du nøjes med at lave øvelserne 1-2x om dagen. Når du laver øvelserne er det vigtigt, at dine smerter ikke forværres under og efter øvelserne. Du kan opleve en lille opblusning af smerterne, men de skal falde ned igen 10-15 minutter efter du har lavet øvelserne. Du skal altid kontakte din egen læse, hvis du døjer med albuesmerter, så du er sikker på øvelserne er de rette for dig. Når smerterne er aftaget er det en god idé at lave forebyggende styrketræning af dine albuer og underarme. Det kan du nemt og enkelt gøre med en træningselastik hjemme på stuegulvet.

Hård træningselastik
Køb din træningselastik her og få adgang til 10 øvelser, som styrker dine albuer og underarme

KØB din træningselastik og få adgang til 10 øvelser for kun for KUN 140 kroner

Læs mere om træningselastikken her

 

 

Har du nogle spørgsmål til tennisalbuer?
Så skriv endelig dit spørgsmål i kommentarfeltet.
Jeg ser frem til at høre fra dig ☺️👇🏼

 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Øvelser for golfalbue
Musearmsøvelser – slip af med smerterne

Andre relevante indlæg for dig:

Albuesmerter kan skyldes en golfalbue | øvelser for golfalbue

Øvelser for golfalbue

Du kan i dette indlæg blive meget klogere på, hvad en golfalbue er, samt få nogle gode øvelser for golfalbue.  En golfalbue giver smerter på indersiden af albuen og kan give smerter i albue, underarm og hånd. Bliv…
Læs indlæg
Øvelser for hulfod

Øvelser for hulfod

Du finder her 3 gode øvelser for hulfod. Hulfod kaldes også for Pes Cavus. Her har foden en høj svang. Du kan her blive meget klogere på, hvad en hulfod er. Har du gener forbundet med din hulfod…
Læs indlæg
Øvelser for platfod

Øvelser for platfod

Du finder her 3 gode øvelser for platfod. Platfod kaldes også Pes Valgus og betyder, at foden falder ind. I dette indlæg bliver du meget klogere på, hvad platfod er og hvad du kan gøre for at mindske…
Læs indlæg
Menu