Øvelser for indersiden af anklen

Savner du nogle gode øvelser for indersiden af anklen? Der kan være flere årsager til, at du oplever smerter på indersiden af anklen. Smerterne kan opstå som følge af en overbelastningsskade eller en forstuvning af ledbåndene på indersiden af anklen. Uanset årsagen er det vigtigt, at du får trænet din ankel godt op igen. I dette indlæg bliver du klogere på en overbelastningsskade af Tibialis Posterior, som også kaldes for Tibialis Posterior Syndrom. Nederst finder du nogle gode øvelser for indersiden af anklen.

Hvad er et Tibialis Posterior Syndrom?

Smerter på indersiden af anklen kan skyldes en overbelastning af senen på vores skinnebensmuskel, som kaldes Tibialis Posterior. Denne muskelsene løber på indersiden af anklen og kan blive overbelastet. Smerterne kommer ofte snigende og sidder på indersiden af underbenet, anklen og foden. I akutte tilfælde kan der være hævelse, rødme og ømhed omkring indersiden af anklen. I slemme tilfælde kan du opleve en akut platfod, hvor foden synker sammen på indersiden af anklen.

Hvorfor får jeg en overbelastning af Tibialis Posterior?

Den typiske årsag til, at der opstår en overbelastning af Tibialis Posterior-musklen skyldes langdistanceløb eller meget gang på hårdt underlag. Musklen har en vigtig funktion i forhold til at stabilisere dit underben og ankel, samt opretholde svangen i foden. Du kan også have en større risiko for at overbelaste musklen, hvis du har fejlstillinger i foden, har fået et eller flere vrid i anklen eller har fået et direkte slag mod musklen eller senen.

Hvordan kommer jeg bedst over overbelastningen?

En overbelastning kommer ofte snigende og du oplever derfor et eller flere tegn inden du får voldsomme smerter. Den bedste måde at komme igennem en overbelastningsskade omkring anklen er:

#1: Aflastning

Hvis du oplever smerter under eller efter en eller flere aktiviteter skal du holde en pause med dem. Din ankel skal aflastes, så byt smertefulde aktiviteter ud med aktiviteter, som ikke giver dig smerter. Mange oplever en god effekt af svømning eller cykling, hvor der er mindre belastning på anklen.

#2: Brug indlæg

En overbelastning af Tibialis Posterior kan nedsætte svangen i din fod. Det er derfor en god idé at gå med et indlæg, som kan støtte svangen og give din fod den rette stabilitet mens du genoptræner din ankel. Derudover er det også vigtigt, at du har fodtøj på, som støtter og stabiliserer din ankel. Det kan hjælpe på dine smerter, når du står og går.

#3: Genvind stabiliteten og styrken med øvelser

Du kommer desværre ikke uden om øvelser, hvis du oplever smerter på indersiden af anklen. Det er vigtigt, at du både får trænet din bevægelighed, styrke og stabilitet omkring anklen. Du må ikke opleve en forværring af dine smerter, men almindelig muskelømhed og træthed er helt fint. Du kan finde inspiration til øvelser for indersiden af anklen i træningsvideoen herunder.

 

Se de gode øvelser til indersiden af anklen her👇🏼


Øvelser for indersiden af anklen

 

Hvor ofte og længe skal jeg lave øvelserne?

En overbelastningsskade kan tage tid at komme sig over. Derfor kan det variere hvor ofte og længe du skal lave øvelser. Da overbelastningen ofte sidder i muskelsenen kan det tage op til 1 år før senen er stærk igen. Det kan derfor være en god idé at få øvelserne ind i dit træningsprogram, hvis du døjer med ankelsmerter. Har du mange smerter er det en god idé at lave øvelserne 3-5x om dagen. Når smerterne er væk kan du nøjes med at lave øvelserne 1x hver anden dag. Oplever du en forværring af smerterne skal du altid kontakt din egen læge for videre undersøgelse. I træningsvideoen skal du bruge en træningselastik. Mangler du en kan du med fordel købe en med det samme og få adgang til endnu flere øvelser, som styrker dine underben og ankler.

Køb din træningselastik her og få adgang til 10 øvelser, som styrker dine ankler og underben

KØB din træningselastik og få adgang til 10 øvelser for kun for KUN 140 kroner

Læs mere om træningselastikken her

 

 

Har du nogle spørgsmål til en overbelastet ankel?
Eller har du lyst til at dele dit bedste råd til at komme ovenpå efter en overbelastning?
Så skriv en besked i kommentarfeltet.
Jeg ser frem til at høre fra dig ☺️👇🏼

 

 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Stammer dine smerter i underbenet fra ryggen?
Øvelser til forstuvet ankel

Andre relevante indlæg for dig:

triggerpunkter

Triggerpunkter – derfor opstår de

Det er svært at undgå spændte muskler, som i værste tilfælde kan føre til triggerpunkter. Triggerpunkter er ikke farlige, men kan give mange forskellige symptomer, smerter og påvirke din bevægelighed og mobilitet over et led. Det er forskelligt…
Læs indlæg
Hvilken træningselastik skal jeg vælge?

Hvilken træningselastik skal jeg vælge?

Der er så mange fordele ved at træne med en træningselastik. De 3 bedste årsager til, at du skal igang med elastiktræningen er: Du træner din stabilitet omkring dine led. Du kan træne alle steder. Du kan selv…
Læs indlæg
Menu