Ankelsmerter

Smerter i anklen skyldes oftest en forstuvning af ledbåndene omkring ankelleddet. Dog kan dine smerter i anklen også skyldes en overbelastningsskade. Skader omkring foden eller fra hofte og knæ kan også give ankelsmerter.

Her på siden kan du blive endnu klogere på dine ankelsmerter, samt hvordan du kan komme dem til livs.
Du skal altid opsøge læge eller en anden behandler for at sikre, at dine smerter i anklen må trænes væk. 

 

Hvorfor opstår der smerter i anklen?

Årsagen til dine ankelsmerter kan være en lokal skade omkring anklen. Forstuvninger af anklen sker ofte akut og som følge af en skade. Dog kan længerevarende overbelastningsskader også give smerter omkring ankelleddet. Gener fra din hofter, knæ eller fødder kan også forårsage smerter i anklen.

Smerterne kan sidde på forsiden, bagsiden eller på siderne af anklen. Her er de typiske årsager til, hvorfor du kan opleve ankelsmerter:

Skinnebensbetændelse ankelsmerter
Skinnebensbetændelse

Smerter på forsiden af skinnebenet og anklen kan skyldes en overbelastning af musklerne i underbenet. Denne overbelastning sker typisk ved langdistanceløb eller gang på hårdt underlag. Smerterne kommer oftest under eller efter aktivitet og bliver gradvist værre over tid.

ankelsmerter Smerter i læggen - Akillesenebetændelse
Akillessenebetændelse

Akillessenebetændelse eller en overbelastning af Akillessenen skyldes gentagne forstrækninger af Akillessenen. Senen bruges ved gange, løb og hop og kan blive overbelastet ved øget træningsmængde eller træningsintensitet. Smerterne sidder på bagsiden af anklen og nederst på læggen og kommer ved aktivitet og belastning af anklen.

ankelsmerter Smerter på forsiden af anklen
Slidgigt i anklen 

Slidgigt i anklen giver smerter ved vægtbæring, hvilket kan give en haltende gang. Slidgigt i anklen kan opstå grundet en tidligere forstuvelse i anklen, fejlstillinger i ankel og fod eller overvægt. Sygdomme som urinsyregigt og leddegigt kan også skade brusken og fremprovokere slidgigt i anklen.

Ankelsmerter Smerter på ydersiden af anklen øvelser til forstuvet ankel
Forstuvet ankel

En ankelforstuvning kan ske på både ydersiden eller indersiden af anklen. En forstuvelse sker ofte akut i forbindelse med et fald, slag eller vrid i anklen. Ofte kommer der hævelse, rødme og ømhed omkring anklen, som kan vare nogle dage eller uger, samt nedsat bevægelighed og smerter i anklen.

ankelsmerter Smerter på ydersiden af anklen
Sinus Tarsi Syndrom

Sinus Tarsi Syndrom skyldes smerter mellem de to fodknogler Talus og Calcaneus, som sidder på ydersiden af foden ved knysten. Smerterne opstår efter et vrid af foden, hvor ledbåndene mellem knoglerne forstrækkes og giver smerter når du bevæger foden eller trykker på området.

ankelsmerter Smerter på indersiden af anklen
Tarsal Tunnel Syndrom

Lokale smerter på indersiden af anklen kan skyldes en nerveafklemning ved knysten på indersiden. Når nerven afklemmes vil du opleve smerter, føleforstyrrelser og en strålende fornemmelse op til underbenet. Årsagen til dette kan være en direkte skade på nerven, forstuvninger, platfodethed eller Diabetes.

Iskiassmerter kan give lændesmerter
Iskiasnerven

Smerter i ankel og underben kan stamme fra lænderyggen. Iskiasnerven løber fra lænderyggen og ned til foden. Er denne nerve irriteret kan du opleve smerter i ankel og underben. Ofte vil du opleve smerter i hele benet, samt stikkende og summende fornemmelser ned i foden. Symptomerne er ofte ledsaget med smerter eller/og nedsat bevægelighed over lænderyggen.

Kom dine smerter i anklen og underbenet til livs hjemme i stuen

I mange tilfælde kan dine ankelsmerter trænes væk. I mange tilfælde skyldes smerterne en lokal skade eller overbelastning anklen. Her vil du opleve en god effekt af at træne dine muskler i underben og fod stærke igen. Hos Din Flexible Sundhed kan du købe en træningselastik og dermed få adgang til gode øvelser for dine ankler og underben. Læs mere om dine muligheder her og kom igang allerede idag:

Elastikøvelser kan hjælpe på dine smerter i anklen

Smerter i anklen og underbenet skyldes i mange tilfælde en overbelastningsskade. Du vil derfor opleve en god effekt af at træne dine muskler og sener omkring underben og ankel. Her kan en træningselastik være den oplagte måde at komme godt i gang med træningen for din ankel hjemme på stuegulvet. Træning med en elastik øger både styrken i dine muskler og sener, som hjælper på dine smerter og ømhed omkring anklen. Når du køber en træningselastik hos Din Flexible Sundhed får du adgang til de bedste elastikøvelser for dine ankler og underben. Du kan vælge mellem en lang eller en kort træningselastik:

Lang træningselastik

Let træningselastik

En lang træningselastik er en god og nem måde at styrke dine ankler og underben. Med en lang træningselastik kan du både træne dine muskler, sener og stabilitet omkring anklen. Dette kan mindske dine smerter og gener, samt gøre dine ankler stærkere. Når du køber en lang træningselastik hos Din Flexible Sundhed får du tilsendt en elastik af god kvalitet. Derudover får du adgang til 10 øvelser, som viser dig, hvordan du kan styrke dine muskler omkring knæet, underbenet og anklen, så du kan komme dine smerter til livs.

Ja tak – jeg vil igang med elastiktræningen!

Læs mere om de mange fordele med elastiktræning, samt find den rette belastning til dig. Den gule elastik er den rette for dig, hvis du skal igang med træning af dine underben.

Rund træningselastik

Lille Blå træningselastik

Har du en mistanke om, at dine smerter i underben og ankel skyldes dine hofter og knæ? Din ryg, hofter og knæ har en stor betydning for dine underben og ankler. Ved at styrke musklerne og forbedre din stabilitet kan du opleve en forbedring af dine smerter. Her vil en lille rund træningselastik være perfekt. Når du køber din træningselastik hos Din Flexible Sundhed får du den bedste elastik på markedet, samt adgang til 10 øvelser, som styrker dine hofter og knæ. Øvelserne kan bruges som et led i din genoptræning eller forebyggende.

Ja tak – jeg vil have en stærkere ben!

Læs mere om den runde træningselastik, samt hvilken belastning, der passer til dig. Den blå elastik er perfekt for dig, som skal i gang styrketræning af dine ben.

Læs mere om ankelsmerter her:

Få de bedste øvelser mod ankelsmerter her:

Find de populære træningsvideoer mod smerter i underben og ankel her:

Har du spørgsmål eller er i tvivl?

Så skriv endelig en besked, så står jeg klar med at svare på dine spørgsmål.

Menu