Behandling af hovedpine

Det er vigtigt, at du får den rette behandling af din hovedpine. Som du kan læse findes der mange forskellige årsager til, at hovedpine opstår. En behandling tager altid udgangspunkt i en grundig undersøgelse af din nakke, da hovedpinen kan stamme fra nakkens muskler, ryghvirvler eller ledbånd. Igennem en grundig undersøgelse kan du modtage en målrettet og effektiv behandling, som kan afhjælpe dig mod din hovedpine. Du vil modtage gode råd og øvelser, så du kan undgå, at din hovedpine vender tilbage. Du vil blive overrasket over, hvor forbedret din livskvalitet bliver, når du har vinket farvel til hovedpinen.

Hvad er hovedpine?

Hovedpine kan forringe livskvaliteten og kan være invaliderende. 8 ud af 10 personer har haft hovedpine det seneste år. Hovedpinen kan forekomme akut eller vare i længere tid.

Der kan være mange grunde til, at hovedpinen opstår. Du kender sikkert begreberne migræne, spændingshovedpine eller klyngehovedpine? Man kender ikke årsagen til, at disse smerter kommer og kaldes primærhovedpine. Størstedelen af smerter i og omkring hovedet skyldes ofte en af disse tilstande.

Hovedsmerter kan også opstå sekundært til andre tilstande. Det kan eksempelvis være hovedsmerte, der er opstået i forbindelse med hovedskader som hjernerystelse, tumorer i hjernen, medicin, alkohol og feber for blot at nævne nogle eksempler.

Hovedsmerterne er selvfølgelig forskellige, alt efter hvilken type hovedpinen er. Smerterne kan føles trykkende, dunkende, jagende, og i nogle tilfælde kan de medføre kvalme, opkast og lysfølsomhed.

Oplever du tilbagevendende smerter i og omkring hovedet og nakken, som påvirker din livskvalitet og dagligdag, skal du søge professionel hjælp. Det er vigtigt, at du får en grundig undersøgelse, der kan hjælpe med at klarlægge grunden til dine smerter. Det er vigtigt at få klarlagt, om der er tale om alvorlige tilstande, eller om dine smerter stammer fra spændinger i musklerne eller forkerte arbejdsstillinger. Spændingshovedpine er nemlig en af de hyppigste grunde til smerter i og omkring hovedet.

 

Hvad kan en fysioterapeut gøre ved hovedpine?

Inden en fysioterapeut behandler din hovedpine skal din nakke undersøges. I de fleste tilfælde stammer hovedpinen fra nakkens muskler og led. Hovedpine kan også opstå grundet en uhensigtsmæssig kropsholdning. Når du kommer til en fysioterapeut kan din behandling af hovedpine være en kombination af:

  • Øvelser

  • Manuel behandling og/eller mobilisering

  • Gode råd og vejledning

Online behandling af dine nakkesmerter og hovedpine:

Vidste du, at du har mulighed for online behandling af dine nakkesmerter og hovedpine? Nakkesmerter kan opstå pludseligt og uden en varsel. Det er derfor godt at have de rette øvelser klar, så du kan få bevægeligheden i nakken tilbage. Når du køber et onlineforløb får du evig adgang til alle øvelserne og træningsvideoerne, så du altid har hjælpen klar, hvis nakkesmerterne eller hovedpinen skulle melde sin ankomst.

Kom dine nakkesmerter og hovedpine til livs på 4 uger!

Savner du nogle gode råd og øvelser, som kan hjælpe dig med dine nakkesmerter og hovedpine? Så kan dette onlineforløb mod nakkesmerter være lige noget for dig! De næste 4 uger får du løbende tilsendt øvelser og videoer, som gør dig klogere på din nakke. Kom igang allerede idag!

Læs mere om hovedpine her:

Få de bedste øvelser mod hovedpine her:

Du kan finde træningsvideoer for din hovedpine her:

Har du spørgsmål eller er i tvivl?

Så skriv endelig en besked, så står jeg klar med at svare på dine spørgsmål.

Menu