Behandling af knæsmerter

En behandling af knæsmerter er vigtig. Smerter i knæet kan være invaliderende for livskvaliteten, men med den rette behandling og genoptræning af dit knæ, kan du vende stærkt tilbage til en aktiv hverdag. Du vil modtage en kvalificeret knæundersøgelse med fokus på at finde den eller de strukturer, der giver dig smerter, så du kan undgå at få flere knæskader senere hen.

Hvad er knæsmerter?

Knæsmerter kan være meget invaliderende! Oplever du smerter i knæet, kan det være svært at gøre de aktiviteter, som du plejer at gøre. Der kan være smerter ved gang, når du står, eller når du dyrker sport, hvilket kan medvirke til, at du bliver mere inaktiv og ikke benytter din krop, som du hidtil har gjort.

Knæsmerter kan stamme fra mange forskellige strukturer, som giver smerter på hver deres måde. Smerterne kan opstå som følge af et traume, en overbelastning, slitage eller gigtsygdomme.

Knæene udsættes for store belastninger, hvor knogler, brusk, ledhinder, ledbånd, slimsække og menisker påvirkes. Muskler og sener omkring knæleddet er med til at sikre, at vores knæ er stærke nok til den belastning, vi udsætter knæet for.

Når du oplever akutte knæsmerter, kan det skyldes en pludselig skade (fx. et fald, en påkørsel eller lignende), hvor der ses en overrivning af korsbånd, sideligamenter og menisk. Der kan også opstå pludselige smerter efter længerevarende overbelastning af dit knæ, hvor der kan ske små overrivninger af muskelsenerne, hvilket fører til smerter. Der kan også ske en overbelastning af slimsække og ved muskelhæftningerne på knoglerne. Brusk og knogler udsættes for slitage og degenerative forandringer igennem livet, hvilket kan føre til smerter.

Når du oplever smerter i dit knæ, er det yderst vigtigt, at du får det undersøgt, så alvorlige skader på knæet kan udelukkes. Knæet kan ofte hæve op, hvilket kan gøre det svært at undersøge, og derfor kan det først rigtigt undersøges når hævelsen er faldet lidt. Det er derfor vigtigt, at du hurtigt får undersøgt dit knæ for at udelukke alvorlige skader på disse strukturer.  

Hvad kan en fysioterapeut gøre ved knæsmerter?

En fysioterapeuts vigtigste opgave er først og fremmest at finde årsagen til dine knæsmerter. Smerter i knæet kan stamme fra din lænderyg, hofter eller fødder. Men dine smerter kan også skyldes lokale smerter i knæet. En behandling af dine knæsmerter afhænger derfor af årsagen. En fysioterapeut vil oftest behandle dit knæ med:

  • Øvelser

  • Manuel behandling og/eller mobilisering

  • Gode råd og vejledning

Online behandling af dine knæsmerter

Vidste du, at du har mulighed for online behandling af dine knæsmerter? Knæsmerter kan opstå grundet en overbelastning eller en akut skade. Det er derfor vigtigt, at du får genoptrænet dit knæ med de rette øvelser, så du kan komme godt tilbage til hverdagen. Når du køber et onlineforløb får du evig adgang til alle øvelserne og træningsvideoerne, så du altid har hjælpen klar, hvis knæsmerterne skulle melde sin ankomst.

Kom dine knæsmerter til livs på 4 uger!

Savner du nogle gode råd og øvelser, som kan hjælpe dig med dine knæsmerter? Så kan dette onlineforløb mod knæsmerter være lige noget for dig! De næste 4 uger får du løbende tilsendt øvelser og videoer, som gør dig klogere på dine knæ. Kom igang allerede idag!

Læs mere om knæsmerter her:

Få de bedste øvelser mod knæsmerter her:

Du kan finde træningsvideoer for dine knæsmerter her:

Har du spørgsmål eller er i tvivl?

Så skriv endelig en besked, så står jeg klar med at svare på dine spørgsmål.

Menu