Behandling af lyskesmerter

En behandling af lyskesmerter er vigtig, Lyskesmerter kan være hæmmende og smertefulde. Smerter fra lysken kan stråle ud til hoften og/eller ned i dit knæ.  Derfor er det vigtigt, at du får behandlet din skade hurtigt, så du hurtigere kan komme tilbage til en aktiv hverdag. En behandling af lyskesmerter indeholder også gode råd og vejledning til, hvordan du bedst kommer tilbage til din sport eller hverdag igen.

Hvad er lyskesmerter?

Lyskesmerter skyldes oftest en overbelastning af musklerne, der hæfter oppe ved lysken. Smerterne i lysken skyldes ofte en overbelastning af disse muskler.  Netop disse muskelgrupper bruges til sportsgrene, hvor du har hurtige skift eller større belastning på musklerne, end styrken tillader. Især sportsgrene som fodbold, håndbold og ishockey belaster lyskeområdet meget, hvorved op til halvdelen af idrætsudøvere i Danmark har oplevet smerter i lysken.

Lyskesmerter bliver ofte fremprovokeret, når du bøjer dit ben eller strækker dit knæ mod modstand. Du kan også opleve smerter, når du fører benet ind foran det modsatte ben. I nogle tilfælde vil du også opleve smerter, når du bøjer dig forover. Uanset hvilken bevægelse der giver netop dig smerter, er det fælles for alle bevægelser og muskelgrupper, at de giver smerter i lysken, hvilket er tilhæftningen på lårbenet.

I nogle tilfælde kan lyskesmerterne også stamme fra skader i hoften eller lænderyggen. Det er derfor vigtigt, at du får en professionel undersøgelse og behandling af dine lyskesmerter.

 

Hvad kan en fysioterapeut gøre ved lyskesmerter?

Når du kommer til en fysioterapeut med lyskesmerter undersøges både din lænderyg, hofter og knæ. Undersøgelsen afhænger af dine smerter og symptomer. En behandling af lyskesmerter er det ofte en kombination af øvelser, aflastning og manuel behandling. En fysioterapeut kan hjælpe dig med:

  • Øvelser

  • Manuel behandling og/eller mobilisering

  • Gode råd og vejledning

Læs mere om lyskesmerter her:

Få de bedste øvelser mod smerter i lyske og hofte:

Har du spørgsmål eller er i tvivl?

Så skriv endelig en besked, så står jeg klar med at svare på dine spørgsmål.

Menu