3 grunde til at træning med elastik er godt

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er fan af træning med elastik. Der findes mange forskellige slags og farver, hvilket gør træningen med elastikker uendelig. Oftest forbindes elastiktræning med de øvelser man fik hos sin fysioterapeut, da man skulle genoptræne efter sin skulderskade. Det er en skam, for elastiktræning kan sagtens være en del af din almindelige træning.

Du får her mine 3 bedste råd til, hvorfor træning med elastik er for dig:

#1: Træner din stabilitet

Vores krop består af en masse muskler, som alle har hver deres funktion. Når vi træner med tunge vægte eller i maskiner træner vi de store bevægemuskler. Det er de muskler, som du bruger, når du bevæger dine led (løfter en kasse, løber eller går en tur). Det elastikken træner er de små stabililserende muskler. Det er de muskler, som sørger for, at dine led bevæger sig optimalt. Det er ofte en ubalance i for stærke bevægemuskler og for svage stabiliserende muskler, som forårsager smerter omkring leddene. Og det kan du forebygge med elastiktræning!

 

#2: Kan laves alle steder – også når træningscenteret holder lukket

Det er ikke alle, som har plads til de store træningsredskaber. En elastik fylder ingenting og kan nemt lægges ned i en skuffe, når den ikke bruges. Du kan derfor træne, hvor og når det passer dig. Det gør det nemmere, at holde træningen ved lige, når træningscenteret har lukket eller du er på ferie.

 

#3: Kan justeres efter din styrke

Der findes forskellige belastninger til din træningselastik, som strækker sig fra meget let til meget hård. En ekstra bonus ved at investere i en træningselastik er, at du også kan gøre din elastik nemmere og hårdere ved at justere dit greb. Synes du din elastik er for nem i nogle øvelser kan du gøre elastikken strammere. Er elastikken for hård kan gøre elastikken lettere. Det betyder, at du kan bruge den samme træningselastik til flere øvelser.

 

Træning med elastikNysgerrig på mere?

Har jeg overtalt dig til elastiktræning? Det håber jeg! Du kan her på siden købe en træningselastik og dermed få adgang til 10 øvelser. Du kan vælge mellem øvelser for dine skuldre, underarme, hofter, underben eller hele kroppen. Du får gode alternativer og bliver guidet igennem øvelserne. Derudover får du også 3 træningsprogram, som du nemt kan lave i løbet af dagen. Husk, at du kan vælge imellem 3 niveauer. Du kan læse meget mere om træning med elastik her, samt hvilket niveau du skal vælge?.

Skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer til træning med elastik. Jeg vil elske at høre fra dig!☺️

 

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , ,
Sådan bruger du en lændepude
Fysioterapeut behandling under corona

Øvelser for bækkensmerter

Øvelser for bækkensmerter kan hjælpe på dine smerter i lænderyggen, ballerne og hofterne. Vores bækken bliver udsat for mange belastninger i løbet af dagen. Bækkensmerter forbindes ofte med graviditeter, men det er ikke den eneste årsag til, at bækkenet kan drille. Døjer du med bækkensmerter og spændte muskler omkring bækkenet, så får du nogle gode…
Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer kan være løsningen til dine smerter på forsiden af hoften. Vores hoftebøjer har en vigtig funktion for vores bevægelse af hoften, hvilket kan være årsagen til at du oplever smerter i hoften og lysken. Derudover kan en stram og overbelastet hoftebøjer være årsagen til, at du oplever lændesmerter. I nogle…
Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften kan være meget invaliderende og smertefulde. Smerterne kan opstå akut eller over tid, hvilket betyder, at årsagen til dine smerter kan stamme fra forskellige strukturer omkring hoften. Det er altid vigtigt, at du opsøger din læge eller en fysioterapeut, hvis du døjer med smerter omkring hoften. Du får her de…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu