Hvilken træningselastik skal jeg vælge?

Der er så mange fordele ved at træne med en træningselastik. De 3 bedste årsager til, at du skal igang med elastiktræningen er:

  1. Du træner din stabilitet omkring dine led.
  2. Du kan træne alle steder.
  3. Du kan selv justere belastningen.

Du kan læse mere om fordelene i dette indlæg. Men når du er overtalt til at starte med elastiktræning – hvilken træningselastik skal du så vælge? Det bliver du klogere om i dette indlæg.

De forskellige træningselastikker

Der findes mange forskellige træningselastikker. Her får du et overblik over de forskellige elastiktyper:

 

Lang træningelastik 

En lang træningselastik er typisk 2-3 meter lang. Elastikken er flad og er ofte lavet af gummi og/eller latex. Der findes mange forskellige farver og belastninger. Træningselastikken bliver ofte tykkere, jo hårdere belastningen er. Mere om det nedenunder. Der findes mange forskellige typer øvelser, som du kan lave med en lang træningselastik.  Den lange træningselastik er også en god begynderelastik.

En lang træningselastik er især god til skulder-nakke-øvre ryg træning. 

 

Let træningselastik

Køb en lang træningselastik og få adgang til 50 øvelser for hele kroppen.

KØB din træningselastik her for kun 200 kr. 
LÆS mere om træningselastikken her

Lang træningstube uden håndtag

En træningstube minder om den lange træningselastik, men elastikken er rund frem for flad. Den kan købes med eller uden håndtag. Materialet er ofte latex. En lang træningstube kan bruges i samme omfang, som en lang træningselastik. Dog kan elastikken være sværere at holde på, når du laver trænning for armene. Her kan du købe nogle håndtag til. Fordelen ved at købe en træningstube uden håndtag er, at du selv kan justere belastningen i alle øvelser ved at ændre grebet på elastikken.

 

En lang træningstube uden håndtag er god til helkropstræning.

 

Lang træningstube med håndtag

Har du en træningstube med håndtag kan træningen blive nemmere. Du kan nemlig bruge håndtagene, når du træner arme og ben. Elastikken er oftest den samme, som den uden håndtag. Håndtagene er typisk lavet af plastik. Når du træner med en lang træningstube med håndtag er elastikken god til øvelser for arme og ben, da du kan bruge håndtaget aktivt i din træning. Dog er det sværere at justere belastningen på træningen, da håndtagene ikke kan flyttes.

 

En lang træningstube med håndtag er god til træning af overkroppen.

 

Lille rund træningselastik

En lille rund træningselastik ses ofte i forbindelse med genoptræning. Men du kan sagtens træne med en rund elastik, hvis du ønsker at styrke og stabilisere hele kroppen. Elastikken er flad og helt rund. Materialet er oftest naturgummi eller latex. Når du træner med en rund elastik er du sikker på, at belastningen er den samme hver gang. Det kan være sværere at justere belastningen med en lille rund elastik.

 

En lille rund træningselastik er især god til træning af hofter og knæ.

 

Lille Blå træningselastikKøb en lille rund træningselastik og få adgang til 20 øvelser for hele kroppen.

KØB din træningselastik her for kun 170 kr. 
LÆS mere om træningselastikken her

Stor rund træningselastik

En stor rund træningselastik kaldes også for crossfit-elastikker. Du kan dog bruge elastikken til andre ting end crossfit. Elastikken er stor, rund og meget massiv. Omkredsen er ofte 2-3 meter og lavet af gummi. Du kan lave mange forskellige øvelser med den, men oftest bruges denne type træningselastik til øvelser, hvor du skal løfte din egen kropsvægt (fx. Pull Ups), men de kan også bruges almindelige styrkeøvelser for hele kroppen.

En stor rund træningselastik er især god til øvelser for ryggen.

Hvilken farve og belastning skal jeg vælge?

Der findes forskellige farver på træningselastikker. Ofte er det farverne, som viser, hvilken belastning elastikken her. Det kan være svært at finde ud af, hvilken belastning træningselastikken skal være. Især, hvis den skal bruges til hele kroppen. Vores benmuskler er typisk stærkere end overkroppen. Derudover er der også forskel på elastikkerne og materialet. Derfor kan du ikke regne med at en gul træningselastik altid har samme belastning.

Sådan vælger du din træningselastik:

De lange træningselastikker, træningstubes og små runde træningselastikker kan inddeles i belastningerne: Meget let, let, medium og hård. ¨

Meget let:

Denne elastik er god til meget let genoptræning efter en skade. Her er belastningen meget lav og elastikken bliver oftest for nem efter få uger i takt med, at du bliver stærkere og mindre øm. Denne elastik er god at starte med, men har du ingen skader eller smerter vil du opleve, at få mere glæde af en let elastik.

 

Let:

En let træningselastik er en god begynder elastik. Især, hvis du også skal træne dine skuldre og øvre ryg. Træner du regelmæssig kan du bruge denne elastik i et par måneder. En let træningselastik er også god, når du skal igang med nye øvelser, som du ikke er vant til.

 

Medium:

En medium træningselastik har mere modstand end en let. Det er derfor en god elastik til dig, som har været i gang med elastiktræningen i nogle måneder eller er vant til at styrketræne. Mange oplever, at en medium træningselastik er god til træning af ben og ryg.

 

Hård: 

En hård træningselastik er for dig, som er vant til at træne med elastikker og/eller træner tung styrketræning. Den hårde elastik er god til supplement til styrketræning hjemme på stuegulvet. Har du trænet med elastikker i 1-2 år og er den medium elastik blevet for nem, så er det på tide at skifte over til en hård. Det er især vigtigt, at du har styr på teknikken, når du træner med hård belastning, så du ikke får en skade.

 

De lange runde elastikker inddeles oftest i vægt. Jo tyndere de er, desto mindre hjælp får du i en pullup. Skal du derimod bruges elastikkerne til øvelser vil den tyndeste være lettest. Belastningen står der ofte, når du køber en lang rund træningselastik, hvor belastningen er mindre klar med de andre træningselastikker.

 

Pris, mærke og kvalitet

Kvaliteten på træningelastikkerne har en vigtig betydning for belastningen og holdbarheden. Holdbarheden afhænger også af, hvordan elastikken opbevares. En træningselastik har bedst af mørke. Derudover øges risikoen for, at en træningselastik knækker, hvis du strækker den mere end 4x sin længde. Mærkerne på træningselastikkerne har oftest ikke den store betydning for, hvor længe elastikken holder. Man siger, at en træningselastik kan holde op til 1 år, hvis du passer godt på den. Men ofte kan gummielastikker holde længere tid en ren latex-elastik, da de er tykkere. Derudover vil en let træningselastik have tendens til at knække hurtigere end en hård, da elastikken er tyndere. Skal du igang med træningen kan du med fordel købe en billig træningselastik. Dels for at se, om elastiktræning er for dig og dels fordi, elastikken typisk bliver for let efter nogle måneder. Der er derfor ingen grund til at købe de dyreste træningselastikker i starten, da udskiften går hurtigere.

Øvelser med en lang træningselastik

træningselastik

Øvelser med en lille rund træningselastik

 

Træningselastik

 

Hvor ofte skal jeg træne med træningselastik?

Træning med en elastik kan være ligeså hårdt, som i maskiner og/eller vægte. Oplever du muskelømhed efter træningen skal du vente 1-2 dage før du træner de samme muskler igen. Du kan derfor træne med elastik 3x om ugen. Ønsker du at træne hver dag kan du træne overkroppen den ene dag og underkroppen den anden dag. På den måde undgår du at trætte kroppen. Er du ved at genoptræne efter en skade med en let træningselastik kan du i nogle tilfælde træne hver dag. Ønsker du at komme igang med træningselastikken? Så husk, at du kan købe en træningselastik i god kvalitet her på siden. Derudover får du også adgang til en masse øvelser. På den måde kan du komme godt igang med elastiktræningen.

 

Har du nogle spørgsmål omkring træningselastikker?
Så skriv endelig dit spørgsmål i kommentarfeltet.
Jeg ser frem til at høre fra dig ☺️👇🏼

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Øvelser til 1. trimester
Hvor meget skal jeg træne?

Andre relevante indlæg for dig:

Kroppens led

Kroppens led

Kroppens led er med til at bevæge kroppen. Vi har både ægte og uægte led. Derudover har vi flere forskellige typer led alt efter, hvor de sidder i kroppen. Vi har over 300 led i kroppen. Men hvorfor…
Læs indlæg
Gule flag

Gule flag

Gule flag er betegnelsen for psykologiske og sociale risikofaktorer for udvikling af langvarige smertetilstande. De gule flag afhænger ikke af de fysiologiske årsager til dine smerter, men de psykiske tanker omkring smerterne. De gule flag bruges derfor til…
Læs indlæg
Menu