Behandling af hovedpine

Det er vigtigt, at du får den rette behandling af din hovedpine. Som du kan læse findes der mange forskellige årsager til, at hovedpine opstår. En behandling tager altid udgangspunkt i en grundig undersøgelse af din nakke, da hovedpinen kan stamme fra nakkens muskler, ryghvirvler eller ledbånd. Igennem en grundig undersøgelse kan du modtage en målrettet og effektiv behandling, som kan afhjælpe dig mod din hovedpine. Du vil modtage gode råd og øvelser, så du kan undgå, at din hovedpine vender tilbage. Du vil blive overrasket over, hvor forbedret din livskvalitet bliver, når du har vinket farvel til hovedpinen.

Hvad er hovedpine?

Hovedpine kan forringe livskvaliteten og kan være invaliderende. 8 ud af 10 personer har haft hovedpine det seneste år. Hovedpinen kan forekomme akut eller vare i længere tid.

Der kan være mange grunde til, at hovedpinen opstår. Du kender sikkert begreberne migræne, spændingshovedpine eller klyngehovedpine? Man kender ikke årsagen til, at disse smerter kommer og kaldes primærhovedpine. Størstedelen af smerter i og omkring hovedet skyldes ofte en af disse tilstande.

Hovedsmerter kan også opstå sekundært til andre tilstande. Det kan eksempelvis være hovedsmerte, der er opstået i forbindelse med hovedskader som hjernerystelse, tumorer i hjernen, medicin, alkohol og feber for blot at nævne nogle eksempler.

Hovedsmerterne er selvfølgelig forskellige, alt efter hvilken type hovedpinen er. Smerterne kan føles trykkende, dunkende, jagende, og i nogle tilfælde kan de medføre kvalme, opkast og lysfølsomhed.

Oplever du tilbagevendende smerter i og omkring hovedet og nakken, som påvirker din livskvalitet og dagligdag, skal du søge professionel hjælp. Det er vigtigt, at du får en grundig undersøgelse, der kan hjælpe med at klarlægge grunden til dine smerter. Det er vigtigt at få klarlagt, om der er tale om alvorlige tilstande, eller om dine smerter stammer fra spændinger i musklerne eller forkerte arbejdsstillinger. Spændingshovedpine er nemlig en af de hyppigste grunde til smerter i og omkring hovedet.

 

Hvad kan en fysioterapeut gøre ved hovedpine?

Inden en fysioterapeut behandler din hovedpine skal din nakke undersøges. I de fleste tilfælde stammer hovedpinen fra nakkens muskler og led. Hovedpine kan også opstå grundet en uhensigtsmæssig kropsholdning. Når du kommer til en fysioterapeut kan din behandling af hovedpine være en kombination af:

  • Øvelser

  • Manuel behandling og/eller mobilisering

  • Gode råd og vejledning

Book en tid til en professionel fysioterapeut her, så du kan komme din hovedpine til livs:

Læs mere om hovedpine her:

Få de bedste øvelser mod hovedpine her:

Har du spørgsmål eller er du i tvivl?

Ring eller skriv til 42 67 81 00 – så kan jeg hjælpe dig med dit spørgsmål.
Du kan også kontakte mig her eller booke en tid nemt lige her:

Menu