Fysioterapeut – Hvad og hvorfor?

Du har med garanti hørt ordet og titlen fysioterapeut i dit liv. Det kan være, at du kender nogle der har været til genoptræning hos en efter en operation eller måske har du selv været hos en eller flere i forbindelse med skader eller smerter.

Fysioterapeuter arbejder nemlig i flere regier – både på hospitaler, kommunale genoptræningscentre og i private klinikker. Fysioterapeuternes arbejdsopgaver er selvfølgelige forskellige alt efter, hvor du møder din fysioterapeut. Største del af befolkningen forbinder dog fysioterapi med (genop)træning efter en skade eller operation eller måske efter et langvarig sygdomsforløb. I den forbindelse afslutter mange deres samarbejde og kontakt med deres fysioterapeut, når smerterne er forsvundet og det gamle funktionsniveauet er tilbage.

Har du nogensinde tænkt på, at du kan bruge din fysioterapeut, som du bruger din tandlæge? Hos tandlægen bliver du indkaldt til et halv- eller helårligt tjek af dine tænder,  hvor dine tænder bliver undersøgt for huller og din mundhygiejne bliver gennemtjekket. Er der nogle huller på vej, så modtager du en effektiv tandrensning og en grundig vejledning i, hvordan du undgår, at disse huller udvikler sig.  Faktisk kan en fysioterapeut bruges til det samme. Vi kan hjælpe dig med, at holde mange smerter og skavanker væk med den rette behandling, rådgivning og daglige øvelser. Ville det ikke være dejligt at slippe af med små skavanker og gener med simple tjeks to gange om året?

Desværre forbinder mange mennesker fysioterapeuter med at skulle lave lektier, i form af hjemmeøvelser, hvilket er trist. Fysioterapi skal ikke være lektier, men derimod en hjælp til, at du kan holde dig smertefri og mobil hele livet uden sygdomme, skader og gener i kroppen.

 

Din Flexible Sundhed fysioterapeut

En fysioterapeut kan bruges til meget – du kan bl.a. få taget et sundhedstjek, få motivation og rådgivning, samt få træningsprogrammer med udgangspunkt i dig og dine behov.

Vidste du, at en fysioterapeut har kompetencer indenfor:
  • undersøgelse, diagnosticering og behandling af skader og smerter i hele kroppen?
  • manuel behandling og mobilisering af muskler og led med fokus på dit problem?
  • målrettet træning til netop dit problem?
  • det bio-psyko-sociale koncept? Vi ser dig som det hele menneske og ikke ud fra din diagnose og skade?
  • test og vurdering af din sundhed? At vi kan hjælpe dig med at få en klar indblik i, hvordan din sundhed er og hvad du kan gøre for at forblive sund?
Kompentencer:

Fysioterapeuter har en uendelig række af muligheder for at efteruddanne sig efter, at de har modtaget deres eksamensbevis. Det er muligt at videreuddanne sig inden for rygbehandlinger, idrætsskader, manuel behandling, akupunktur og meget meget mere. Der siges, at en fysioterapeut aldrig bliver færdig med at uddanne sig. Ny viden kommer konstant til faget, og der er stor fokus på, at der altid bliver givet evidensbaseret behandlinger inden for de forskellige diagnoser og skader. Dette betyder, at fysioterapeuter altid behandler dig ud fra den nyeste forskning med udgangspunkt i dine behov og ressourcer. 

Ser dig som et helt menneske – og ikke en diagnose

Fysioterapeuter arbejder desuden med hele dig som person, når du henvender dig. Har du fx. en skade i dit knæ, ser vi ikke kun på knæet, men ser i stedet på dig som en hel person. Hvordan er du påvirket af denne skade? Hvad er dine mål og forventninger til dig selv og forløbet? Hvor meget energi kan og vil du ligge i et træningsforløb? Hvad motiverer og demotiverer dig? Alle disse spørgsmål giver os et klart billede af, hvem du er som person. Dine tanker, ønsker, ressourcer og forventinger spiller en stor betydning i dit behandlings- eller træningsforløb. 

 

Med dette lille indlæg skulle det gerne stå klart, hvad du ellers kan bruge din fysioterapeut til, når du ikke har nogle skader eller smerter. Har du lyst til at få et træningsprogram du kan lave til at forebygge fremtidige skader? Vil du styrke din ryg så den kan klare de lange dage på kontoret? Har du brug for råd og vejledning til, hvordan du skal lave en bestemt træningsøvelse? Er du nysgerrig på, hvordan dit kondital ser ud? Eller din generelle sundhed? Så vær ikke bange for at kontakte din fysioterapeut – de vil med stor glæde svare på disse spørgsmål og mange flere for dig.

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, ,
Fysioterapeut behandling under corona

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu