Smerter i albuen

Smerter i albuen skyldes oftest direkte skader på albuen i form af eksempelvis slag eller overbelastning af armen efter gentagne bevægelser. Den mest hyppige smerte forekommer på ydersiden af albuen, og disse smerter er bedre kendt som en tennisalbue. Er smerterne på indersiden af albuen, kaldes dette en golfalbue. Smerterne kan også skyldes betændelse i slimsækkene på bagsiden af albuen, hvilket går under betegnelsen “musearm”. Her kommer der smerter i underarmen, hvilket skyldes, at man ofte sidder flere timer foran en computer, hvor håndled og albue holdes i unaturlige stillinger, hvilket fører til overbelastning og betændelsestilstande i senerne og bursaerne. Smerterne kan derfor opstå gradvist over tid og er især slemme, når du udfører den aktivitet, som har overbelastet din albue. Slag direkte på albuen kan føre til brud på under- eller overarmen, hvilket kræver den rette genoptræning. 

Det er vigtigt at være klar over, at smerterne også kan stamme som refererede smerter fra skulderen, nakken eller håndleddet. De fleste albuesmerter går over sig selv, men det kan hænde, at overbelastning af albuerne medfører kroniske smerter, hvis de ikke bliver behandlet korrekt.

Oplever du smerter i din albue, er det vigtigt, at du modtager en professionel og grundig undersøgelse af hele din arm og nakke for at klarlægge, hvor dine smerter stammer fra. Det er vigtigt, at du selv er klar over, hvorfor dine smerter er opstået. Laver du den samme bevægelse flere gange om dagen (fx. maler, skruer, hamrer eller lignende). Det kan også være, at du er begyndt på en ny sport, fx tennis eller badminton, hvor du er kommet til at øge intensiteten og belastningen for hurtigt.

En undersøgelse af din albue vil danne et godt fundament for en målrettet behandling af netop din problematik med fokus på, at din albue vil genvinde sin fulde funktion igen, så du kan give den hele armen i din hverdag.

Savner du nye øvelser? Så kan du finde inspiration til din træning her!

Book nu

– og få en grundig fysioterapeutisk undersøgelse og behandling af dine gener og smerter i albuen.

Har du spørgsmål eller er du i tvivl?

Ring eller skriv til 42 67 81 00 – så kan jeg hjælpe dig med dit spørgsmål.
Du kan også kontakte mig her eller booke en tid nemt lige her:

Menu