Smerter i hoften

Smerter i hoften er ikke ligeså udbredte som ryg-, nakke- og skuldersmerter, men kan forekomme grundet sport eller idræt. Smerterne kan skyldes strukturer i og omkring hoften, men smerterne kan også være refererede fra ryggen, bækkenet eller lysken.

Smerter i og omkring hoften skyldes ofte overbelastning, hvor slimsækkene eller muskelsenerne er betændte, hvilket medfører smerter ved bevægelse af hoften. Musklerne kan også sende refererede smerter til hoften, hvis disse er meget opspændte og ovebelastede. Derudover kan smerterne forekomme grundet slidgigt, frakturer eller afklemning af nerver.  

En grundig undersøgelse vil hjælpe med at finde frem til, hvor dine smerter stammer fra. Det vil være med til at give dig et effektivt og målrettet behandlingsforløb med fokus på, hvilken behandling netop du skal have for at komme dine hoftesmerter til undsætning. Du vil modtage gode råd og vejledning til, hvordan du med få, effektive øvelser kan undgå smerter, så du igen kan svinge med hofterne. 

Savner du inspiration til din træning?
Så kan du finde inspirerende træningsvideoer her.

Bækkensmerter

Bækkensmerter forekommer ofte under graviditeten, hvor halvdelen af kvinderne oplever smerter i bækkenet. Smerterne viser sig og påvirker funktionsniveauet på forskellig vis. Smerterne forsvinder ofte 3 måneder efter graviditeten, men 10% døjer fortsat med smerter flere måneder og endda år efter deres graviditet. Det er også muligt at have bækkensmerter uden at være gravid, hvilket kan skyldes et traume eller gigtsygdomme.

Oplever du bækkensmerter er det vigtigt med en grundig undersøgelse, der kan finde den underliggende årsag til smerterne. Det er vigtigt at undersøge, om smerterne stammer fra lænden eller bækkenet, da en tredjedel af dem, der henvender sig med smerter i lænden, har bækkensmerter. Du vil ud fra denne undersøgelse modtage en individuel behandling, der er tilpasset dine smerter og funktionsbegrænsninger i hverdagen. Ydermere er det vigtigt, at du får styrket dine muskler omkring dit bækken med specielt tilpassede øvelser, så du kan bevæge dig frit uden smerter i fremtiden.

Iskiassmerter

Smerter fra iskiasnerven kan være meget smertefulde og invaliderende, da  smerterne kan stråle ud i ballen og benene, hvilket kan skyldes en afklemning af iskiasnerven. Smerterne kan stamme fra lænderyggen eller bækkenet, hvor nerven kan blive klemt imellem ryghvirvlerne. Det er også velkendt, at nerven kan blive afklemt i ballen grundet opspændt muskulatur.  Dette er også kendt som piriformissyndromet, da det er piriformismusklen, som afklemmer iskiasnerven.

Book nu

– og få en grundig fysioterapeutisk undersøgelse og behandling af dine gener og smerter i hoften, bækkenet eller smerter i iskiasnerven.

Har du spørgsmål eller er du i tvivl?

Ring eller skriv til 42 67 81 00 – så kan jeg hjælpe dig med dit spørgsmål.
Du kan også kontakte mig her eller booke en tid nemt lige her:

Menu