Smerter i knæet

Knæsmerter kan være meget invaliderende! Oplever du smerter i knæet, kan det være svært at gøre de aktiviteter, som du plejer at gøre. Der kan være smerter ved gang, når du står, eller når du dyrker sport, hvilket kan medvirke til, at du bliver mere inaktiv og ikke benytter din krop, som du hidtil har gjort.

Knæsmerter kan stamme fra mange forskellige strukturer, som giver smerter på hver deres måde. Smerterne kan opstå som følge af et traume, en overbelastning, slitage eller gigtsygdomme.

Knæene udsættes for store belastninger, hvor knogler, brusk, ledhinder, ledbånd, slimsække og menisker påvirkes. Muskler og sener omkring knæleddet er med til at sikre, at vores knæ er stærke nok til den belastning, vi udsætter knæet for.

Når du oplever akutte knæsmerter, kan det skyldes en pludselig skade (fx. et fald, en påkørsel eller lignende), hvor der ses en overrivning af korsbånd, sideligamenter og menisk. Der kan også opstå pludselige smerter efter længerevarende overbelastning af dit knæ, hvor der kan ske små overrivninger af muskelsenerne, hvilket fører til smerter. Der kan også ske en overbelastning af slimsække og ved muskelhæftningerne på knoglerne. Brusk og knogler udsættes for slitage og degenerative forandringer igennem livet, hvilket kan føre til smerter.

Når du oplever smerter i dit knæ, er det yderst vigtigt, at du får det undersøgt, så alvorlige skader på knæet kan udelukkes. Knæet kan ofte hæve op, hvilket kan gøre det svært at undersøge, og derfor kan det først rigtigt undersøges når hævelsen er faldet lidt. Det er derfor vigtigt, at du hurtigt får undersøgt dit knæ for at udelukke alvorlige skader på disse strukturer.  

Smerter i knæet kan være invaliderende for livskvaliteten, men med den rette behandling og genoptræning af dit knæ, kan du vende stærkt tilbage til en aktiv hverdag. Du vil modtage en kvalificeret knæundersøgelse med fokus på at finde den eller de strukturer, der giver dig smerter, så du kan undgå at få flere knæskader senere hen.

 

Får du smerter i knæet, når du træner?
Så kan du finde gode træningsøvelser for knæet her. 

Book nu

– og få en grundig fysioterapeutisk undersøgelse og behandling af dine gener og smerter i knæet.

Har du spørgsmål eller er du i tvivl?

Ring eller skriv til 42 67 81 00 – så kan jeg hjælpe dig med dit spørgsmål.
Du kan også kontakte mig her eller booke en tid nemt lige her:

Menu