5 gode råd til en mere aktiv ferie

Det er ikke altid, at der er planlagt en aktiv ferie. Men det betyder ikke, at det ikke er muligt at få bevægelse og træning ind alligevel. Sommerferien er godt i gang for de fleste danskere. Måske har du allerede holdt din ferie, er i gang med den eller venter med at holde ferie i august?  Uanset, hvornår din ferie ligger, så fortjener du den! Måske har du svært ved at finde motivation, lyst eller tid til at træne og være aktiv i din ferie? Så får du mine 5 bedste råd til, hvordan du får mere bevægelse ind i din ferie uden at give afsavn på familietid, afslapning og is-spiseri.

5 gode råd til en mere aktiv ferie

1. Start eller slut dagen med 10 minutters træning på måtten

Måske står du før eller senere op end resten af familien? Så brug tiden på måtten eller et håndklæde. Du behøver ikke mere end 10 minutter, hvor du laver et par øvelser eller stræk for kroppen. Måske har du nogle øvelser fra din fysioterapeut, som du ikke er så god til at få lavet? Så brug tiden her. Måske ønsker du bare en generel forebyggende træning for din krop?

 

Så husk, at der ligger en masse træningsvideoer på min YouTube-kanal, som du med fordel kan lave. 

 

2.  Gå imellem attraktionerne

Aktiv ferieUanset om du er på en storbysferie, bondegårdsferie, sommerhusferie eller strandferie skal du højst sandsynligt ud og opleve en masse. En god måde at få motion ind er at gå mellem attraktionerne. I stedet for at tage en bus eller et tog kan du gå imellem stederne. Du får en masse skjulte skridt, samt bevæget din krop godt igennem. Det tager længere tid at gå, men du får set en masse undervejs, hvilket giver en mulighed for at stoppe op og nyde de flotte steder, som du går forbi. Det er en nem måde at få en aktiv ferie på.

Læs mere om, hvordan du kommer godt i gang med at gå her

 

3. Lej en cykel

ferie

Er der for langt at gå, så kan du måske leje en cykel i den by du bor i. På en cykel kan du komme længere samtidig med at du får styrket dine ben og kondition. Især, hvis du skal på ferie til et sted med mange bakker eller blæst. Cykler du rundt en hel dag med stop undervejs kan du nemt cykle mellem 20-30 km, hvilket også tæller på aktivitetsbarometeret.

 

Kom godt i gang med at cykle med disse gode råd

 

4. Brug bølgen blå

Danmark er et land omringet af vand. Og vandtemperaturen er på den gode side af 20 på skrivende stund. Og måske endnu varmere, hvis du er taget til udlandet. Kan du lide at svømme og bade tæller det også med i træning. Svømmer du 20 minutter i havvandet kan du sagtens tælle det som motion. Derudover giver bølgerne mere modstand end svømmehallen, hvilket forbedre din kondition markant.

 

Er du ikke klar til havet? Så start i svømmehallen og følg disse gode råd

 

5. Leg og fjol

5 gode råd til en Aktiv ferie Du har ferie og du skal nyde det. Måske har du en hund du kan lege eller løbe med? Måske har du små børn du kan løbe og lege og klatre rundt med? Eller måske er du bare dig selv lige som mig, der bare godt kan lide at bevæge dig og bruge din krop på forskellige måder. Brug naturen, hvor du er til at udforske kroppens mange bevægelser.

Måske er det udfordrende at gå på linje på en træstub? Måske skal du bestige et bjerg? Måske skal klatre rundt på nogle klipper og sten? Måske skal du spille stangtennis eller badminton i haven med dine børn eller venner? Alt dette tæller også som motion og bevægelse. Jo mere du udfordre din krop, jo mere bliver du i stand til at bruge dine muskler i forskellige sammenhænge. Brug ferien på alt det, som du ikke har tid til i hverdagen.

 

 

Jeg håber, at du er blevet motiveret til en mere aktiv ferie💪🏼

Uanset om du følger mine råd eller ej så håber jeg, at du får den skønneste ferie – eller har haft en dejlig ferie. Har du nogle ønsker til nye videoer på YouTube? Så del skriv endelig en kommentar til oplægget 👇🏼

 

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , , ,
Triggerpunker, som giver nakkesmerter og hovedpine
Nakkehovedpine – hovedpine fra nakkens led

Øvelser for bækkensmerter

Øvelser for bækkensmerter kan hjælpe på dine smerter i lænderyggen, ballerne og hofterne. Vores bækken bliver udsat for mange belastninger i løbet af dagen. Bækkensmerter forbindes ofte med graviditeter, men det er ikke den eneste årsag til, at bækkenet kan drille. Døjer du med bækkensmerter og spændte muskler omkring bækkenet, så får du nogle gode…
Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer kan være løsningen til dine smerter på forsiden af hoften. Vores hoftebøjer har en vigtig funktion for vores bevægelse af hoften, hvilket kan være årsagen til at du oplever smerter i hoften og lysken. Derudover kan en stram og overbelastet hoftebøjer være årsagen til, at du oplever lændesmerter. I nogle…
Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften kan være meget invaliderende og smertefulde. Smerterne kan opstå akut eller over tid, hvilket betyder, at årsagen til dine smerter kan stamme fra forskellige strukturer omkring hoften. Det er altid vigtigt, at du opsøger din læge eller en fysioterapeut, hvis du døjer med smerter omkring hoften. Du får her de…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu