Hjemmetræning – Sådan kommer du godt i gang!

Går du også og overvejer at komme igang med hjemmetræning? Så får du den ultimative guide her til, hvordan du bedst muligt kommer igang med hjemmetræningen. Hjemmetræning er for alle og kræver lidt udstyr og plads. Men hvorfor skal jeg træne hjemme tænker du? Der er en masse fordele ved at hjemmetræne.

Fordele ved hjemmetræning

#1: Du sparer tid

Når du træner hjemme på stuegulvet sparer du transporttid til og fra træningscenteret. Den tid kan du bruge på mere træning. Du kan også bruge tiden på afslapning eller andet, som gør dig glad.

#2: Du sparer penge på fitness abonnementet

Ved at træne hjemme i stuen sparer du penge på fitnessabonnementet. Og du undgår derfor den evige dårlige samvittighed over, at du ikke får brugt fitnesscenteret nok. Når du træner hjemme er det gratis, når du har købt de mest basale ting, som en træningsmåtte, elastikker og måske håndvægte.

#3: Der er altid plads til dig

Især i disse tider er det rart at kunne svede og træne uden at bekymre sig om du bliver smittet. Når du træner derhjemme er der altid plads til dig og du kan træne sikkert alene eller sammen med din familie, kæreste eller roomates uden at bekymre dig.

 

5 gode råd til at komme igang med hjemmetræningen

Er du ikke vant til at træne kan det virke uoverskueligt, at komme igang med at træne hjemme på stuegulvet. Vi er alle forskellige og ikke alle synes hjemmetræning passer til deres motivation og grundform. Men hjemmetræning er godt til at supplere med fitnesscenterets maskiner eller er godt til dig, som ikke føler dig komfortabel i fitnesscenteret. Hvis du følger disse råd kommer du godt i gang med hjemmetræningen:

#1: Kend din motivation

Der kan være mange grunde til, at du vil i gang med at træne hjemme på stuegulvet. Inden du går i gang er det vigtigt at have gjort klart med sig selv, hvad der motivere dig, når du træner. Kan du lide holdtræning, så skal din hjemmetræning bygges op via. online træningsplatforme, hvor du træner med andre. Motiverer god musik dig, når du træner? Så skal du skrue op for din ynglingsmusik hjemme, mens du træner. Kan du lide frisk luft? Så kan du flytte træningen uden for. Når du skal i gang med træningen hjemme på stuegulvet er det en god idé at finde nogle træningsvideoer, som motivere dig.

Du kan finde træningsvideoer med gode træninger hjemme på stuegulvet her

#2: Følg dig udfordret, når du træner

Hvis vi keder os, når vi træner mister vi motivationen og effektiviteten ved at træne. Ligesom, når du træner i fitnesscenteret skal du gerne kunne mærke dine muskler arbejde og blive trætte efter træningen. Kan du tænke på andre ting end din træning, når du træner, så er det på tide at gøre træningen sværere. Træner du uden vægte kan du begynde at træne med elastikker eller håndvægte. Træner du allerede med elastikker eller håndvægte, så skal du igang med at investere i en hårdere belastning. På den måde får du den bedste effekt af din hjemmetræning.

Køb en træningselastik og få de bedste øvelser her

#3: Start med det vigtigste udstyr

Der er ingen grund til at tømme hele sportsbutikken til at starte med. Det er bedre at købe dine træningsredskaber løbende, når du kender din træningsform. Måske vil du starte med at lave yoga, men ender med at kunne lide styrketræning. Eller omvendt. Det er derfor en god idé at udforske forskellige træningsforme inden du køber dig fattig i træningsudstyr. På den måde sparer du penge og undgår at fylde dit hjem op med træningsudstyr, som du ender med at smide ud igen. Træningselastikker er derfor glimrende at starte ud med, da de er billige og ikke fylder så meget.

3 gode grunde til at træne med træningselastikker 

#4: Vær sikker på, at du laver øvelserne rigtigt

Du skal nødig få dig en skade eller to, når du begynder at træne. Når du træner hjemme er der (desværre) ikke en instruktør, som fortæller dig om du laver dine øvelser rigtigt. Som hovedregel skal du ikke få ondt i dine led, når du træner. Det er desværre ikke altid man kan mærke det undervejs og derfor er det bedst du kommer godt fra start. Et råd kunne være, at få en instruktør eller en fysioterapeut til at tjekke om du laver dine øvelser rigtigt. Derudover kan det være en god idé at lave dine øvelser foran et spejl, så du kan tjekke din teknik, når du laver øvelserne. Er du i tvivl om du laver dine øvelser rigtigt er det bedre at springe dem over til, at du har fået en professionel til at hjælpe dig med din teknik.

I tvivl om du laver dine øvelser rigtigt? Så kan du komme godt i gang med din hjemmetræning her!

#5: Træn med andre

Selvom du træner derhjemme behøver du ikke at træne alene. Vi, som mennesker er sociale og finder oftest en større lyst og glæde ved at træne sammen med andre. Træn med din familie eller venner – enten hjemme på stuegulvet eller flyt træningen udenfor. Vi bliver ofte gladere og få bedre energi efter en træning udendørs med de mennesker vi holder af. Der findes også flere træningsfællesskabe både online eller fysisk, hvor du har mulighed for at træne sammen med andre uden at binde dig til et træningscenter.

Træn med mig ude (eller inde) med disse træningsvideoer

Det skal du have for en god hjemmetræning

Du behøver ikke at bruge mange penge for at komme igang med hjemmetræningen. Især, hvis du ikke er vant til at træne kan du sagtens starte med din egen kropsvægt og vente med håndvægtene til du er blevet stærkere. Men dog kommer du ikke uden om de helt basale træningsredskaber for at få en god gang hjemmetræning:

#1: En træningsmåtte

 

Uspecifikke lænderygsmerter hjemmetræning

En træningsmåtte bruges til mange øvelser og er næsten et must-have, når du træner hjemme. Skal du bruge din træningsmåtte til styrketræning og maveøvelser skal du have fat i en almindelig skumtræningsmåtte som er ca. 1 cm. i tykkelsen. Så undgår du at få ondt i ryg og knæ, når du træner. Vil du igang med yoga skal du have fat i en yogamåtte, som står fast på gulvet og er tyndere. Du kan få yogamåtter fra 2-6 mm. Jo tyndere du vælger den, jo nemmere er det at transportere den rundt. Jo tykkere den er, jo bedre er den for dine knæ. Dog skal du være opmærksom på, at balanceøvelser er nemmere at lave på de tynde måtter.

#2: Træningselastikker

Online forløb mod knæsmerter hjemmetræningDu kan lave mange øvelser uden redskaber. Men investere du i en træningselastik kan du få fat i musklerne på en helt ny måde. Træningselastikker er billige og fylder ingenting. Du vil derfor få en effektiv træning af hele din krop uden en stor investering. Der findes forskellige træningselastikker med forskellige belastninger. Er du ikke vant til at træne skal du selvfølgelig vælge en træningselastik, som er let. Har du trænet før skal du vælge en med tungere belastning. Du kan læse meget mere om træningselastikker, samt hvilken træningselastik du skal vælge.

 

#3: Lækkert træningstøj

Knæøvelser mod uspecifikke knæsmerterNyt og lækkert træningstøj kan være med til at motivere dig til at komme igang med hjemmetræningen. Du behøver ikke at investere i dyrt træningstøj, men vælg gerne noget, som er behageligt for dig, at træne i. Det kan være nemmere at komme ned på træningsmåtten, hvis du tager dit træningstøj på, når du vågner om morgen eller du tager det på efter arbejde. Når træningstøjet først er på kroppen er det faktisk lettere at komme igang med dagens træning. Og føler du dig godt tilpas i det træningstøj du har på, så bliver din motivation for at fortsætte træningen større.

 

Hvad med andre træningsredskaber?

Der findes tusinde træningsredskaber, som du kan investere i. Du kan købe motionscykler, løbebånd, håndvægte, foamrollere, TRX, boksepuder og så videre. Har du uendelig plads og penge kan du selvfølgelig købe det hele på én gang og lave dit eget fitnesscenter. Men der er ingen grund til at købe en motionscykel, hvis du hellere vil gå en tur. Det bedste råd er at starte stille og roligt ud og find den træningsform, der motivere dig. Er du ikke fan af tunge vægte er der ingen grund til at købe en vægtstang, hvis du hellere vil lave TRX. Find inspiration på nettet eller YouTube og start stille ud med at finde din hjemmetræningsform. Det hele behøver ikke at være kedelige gulvøvelser.

Husk, at du kan finde inspiration og træningsvideoer på Din Flexible Sundheds Youtube kanal. Se hvordan du kommer igang med hjemmetræningen i denne video👇🏼

Hvordan træner du hjemme på stuegulvet?
Del gerne din hjemmetræning og dine bedste råd til at komme godt igang med hjemmetræningen i kommentarfeltet☺️👇🏼

 

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , ,
Øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen
Øvelser for skulder impingement
Kommer mine skuldersmerter fra nakken?

Kommer dine skuldersmerter fra nakken?

Dine smerter i skulderen kan skyldes lokale smerter, men dine skuldersmerter også kan komme fra nakken.  Det er derfor vigtigt at få undersøgt din nakke, når du døjer med skuldersmerter. Du kan opleve smerter på forsiden, på ydersiden og/eller på bagsiden af skulderen. Som hovedregel siges der, at oplever du smerter på bagsiden af skulderen…
Stabilitetsøvelser for skulderen

Stabilitetsøvelser for skulderen

Det er altid en god idé at lave stabilitetsøvelser for skulderen. Ofte begynder vi først på stabiliserende skulderøvelser, når vi oplever smerter. Det er en skam. Der er så mange fordele ved at styrke de små stabiliserende muskler omkring skulderen. Disse muskler kaldes rotatorcuff-musklerne og har en vigtig funktion for vores skulderstabilitet. Er der en…
Øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen

Øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen

Svaner du nogle gode øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen? Så er du kommet det rette sted. Slimsækkebetændelse kaldes også for bursitis. En betændt slimsæk kan være meget smertefuldt. Det er derfor vigtigt, at du laver øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen for at mindske smerterne og øge din bevægelighed. Døjer du med slimsækkebetændelse i skulderen vil…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu