Uspecifikke nakkesmerter

Du kan opleve nakkesmerter uden grund, hvilket også kaldes uspecifikke nakkesmerter. De sidste uger har der været stor fokus på forskellige kliniske årsager til nakkesmerter og forskellige øvelser, som du kan lave. Du er blandt andet blevet klogere på:

Diskusprolaps i nakken og hvilke øvelser du kan lave.

Slidgigt i nakken og hvilke øvelser, der er gode for det.

Piskesmæld og de bedste øvelser til at komme ovenpå igen.

Nakkehovedpine og øvelser, som kan lindre dette.

 

 

Døjer du med nakkesmerter?

Så kan onlineforløbet "Kom dine nakkesmerter og hovedpine til livs på 4 uger" hjælpe dig. Her bliver du klogere på, hvorfor du oplever smerter i nakken og får de bedste øvelser til at lindre dine smerter og symptomer.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har uspecifikke nakkesmerter?

Det er forskelligt, hvor slemme nakkesmerterne er og hvor længe de står på. Nakkesmerter går ofte over af sig selv efter et par dage, men kan være smertefuldt og invaliderende, når de står på. Især hvis du også oplever nedsat bevægelighed omkring nakken, når smerterne står på. Du får her nogle gode råd til, hvordan du kommer bedst igennem smerterne:

#1: Bevæg nakken

Det kan virke ubehageligt, at bevæge nakken, når den gør ondt. Men det er helt okay. Bevægelse er nemlig godt, når du oplever smerter. Bevægelse medvirker nemlig til, at nakken ikke bliver (mere) stiv, samt musklerne holdes igang. Når du bevæger dig bruger du dine muskler, hvilket giver blodtilførelse til din nakke. Dette skaber den naturlige helingsproces. Du skal blot være opmærksom på, at dine smerter ikke må forværres efter du har bevæget din nakke.

#2: Gå hurtigt i gang med øvelserne

Det er aldrig for sent at gå i gang med nakkeøvelserne – hellere ikke når det gør ondt. I starten skal du fokusere på din bevægelighed af nakken og når smerterne er væk skal du gå i gang med styrkeøvelser for nakken. Lav gerne øvelser flere gange om dagen. Og fortsæt gerne med øvelserne, når smerterne er væk igen. Oftest bliver øvelserne kun lavet, når nakkesmerterne er der. Forsøg at gøre det til en god vane, at lave øvelser hver dag.

#3: Skal jeg tage smertestillende medicin?

Det er forskeligt fra person til person, hvorvidt smertestillende medicin virker eller ej. Det er dog ikke altid at effekten er som forventet. Det kan derfor være en god idé at kontakte din egen læge for at høre om du skal tage smertestillende medicin eller ej. I de fleste tilfælde har øvelser en bedre effekt, når der er tale om uspecifikke nakkesmerter. Lyt altid til din egen krop og mærk, hvordan din nakke respondere på øvelser og medicinen.

Mangler du inspiration til øvelser?

Så er du kommet det rette sted. Du kan finde en masse gode øvelser til din nakke øverst på siden. Øvelserne kan du altid finde på Din Flexible Sundheds YouTube kanal, hvor der også er en masse andre træningsprogrammer for nakkesmerter. Her finder du en træningsvideo, som er god til dig med uspecifikke nakkesmerter. Øvelserne har fokus på bevægelighed af din nakke og skuldre, samt let styrke og stræk af musklerne. Husk, at du altid skal gøre det, som føles rart for dig og din nakke. Lav gerne træningsprogrammet 2-3x dagligt de næste uger. Øvelserne hjælper på din heling, samt styrke af dine muskler.

Ønsker du flere øvelser for dine nakkesmerter?


I Din Flexible Sundheds Træningsunivers får du de bedste råd og øvelser til at styrke din nakke. 
 
Bliv medlem for kun 99 kr. om måneden og kom igang med genoptræningen allerede idag. 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

Læs flere indlæg her:

Øget lændesvaj
Kropsholdning

Øget lændesvaj

Mistænker du, at du har smerter i ryggen grundet et øget lændesvaj? I dette blogindlæg bliver du klogere på, hvorfor du kan opleve smerter og

Læs mere »
Tantepukkel
Brystryg

Tantepukkel

En tantepukkel er betegnelsen for den lille bule, som kan opstå i den nederste del af nakken. Bulen opstår omkring den syvende nakkehvirvel. Denne nakkehvirvel kan

Læs mere »
Smerter på ydersiden af foden stressbrud
Fod

Stressbrud

Et stressbrud kaldes også for et træthedsbrud. Et stressbrud kan opstå i hele kroppen, dog forekommer det typisk i underben og fødder, hvor der en stor

Læs mere »
Overbelastningsskade i knæet
Løb

Typiske løbeskader

Løbeskader er desværre ikke unormalt, når du begynder at løbe længere, hurtigere eller oftere. Ca. 29% af alle voksne danskere løber. Omkring 20% af dem oplever

Læs mere »