Øvelser for overbelastning af baglåret

Savner du nogle øvelser for overbelastning af baglåret, samt nogle gode råd til at forebygge senebetændelse? Så skal du endelig læse videre. Der er mange muskler, som har en indflydelse på dit knæ og du kan overbelaste alle musklerne. Ikke kun omkring knæet, men i hele kroppen. I dette afsnit får du mere info omkring overbelastning, som også kaldes senebetændelse, i musklerne på bagsiden af knæet.  Du kan læse mere om senebetændelse i popliteus her. 

Hvad er senebetændelse?

Senebetændelse i en eller flere muskler opstår typisk ved en overbelastningsskade. Det betyder, at musklernes sener ikke er stærke nok til den belastning, som du udsætter den for. Du kan læse mere om springerknæ, som også skyldes senebetændelse i forlårsmusklen.

En senebetændelse i baglårsmusklerne (også kaldt haserne) sidder typisk oppe ved ballerne eller nede ved knæhasen. Dette kan give smerter ned til bagsiden af knæet, samt smerter, når du strækker dit knæ. Vores hasemuskler er ofte stramme, hvilket giver en større risiko for, at du få senebetændelse i muskelsenerne.

Hvorfor opstår overbelastning og senebetændelse?

Senebetændelse i haserne opstår ofte grundet overbelastning af musklen og senen. Dette kan skyldes træning uden nok restituering. Denne form for senebetændelse kommer ofte snigende. Du kan også få en senebetændelse grundet træning med for tunge vægte eller for hurtig hastighedsændring i fx. løb. Du kan også opleve en forstrækning i baglåret, hvilket også kan medføre senebetændelse. Derudover er der en større risiko for senebetændelse jo ældre man er. Dette skyldes, at dine sener bliver stivere jo ældre du er. Jo stivere dine sener er, desto større risiko er der for, at du kan lave en forstrækning, da senerne ikke er så elastiske, som hos yngre mennesker.

 

Hvad kan jeg gøre mod senebetændelse i baglåret?

Brug RICEMPRINCIPPERNE:

Er skaden sket akut skal du bruge RICEM-principperne. Det betyder, at du skal holde dit knæ i ro. Derefter kan det være en god idé at lægge is på det ømme område. Sørg for lette bøj og stræk af knæ, så snart dine smerter tillader dig dette.

Massage og behandling:

Det kan være en god idé at opsøge en fysioterapeut, hvis du døjer med voldsomme smerter. Her kan massage eller laser på området hjælpe med helingen af dine smerter. Du kan også selv lave lette tryk og blid massage på området, hvis du føler det kan smertelindre. Er du i tvivl er det altid en god idé at opsøge en professionel behandler.

Stræk af baglåret

Lette stræk af baglåret og bevægelse af knæet kan hjælpe med smerterne. Vær opmærksom på, at du ikke overstrækker hasemusklerne, da det i værste tilfælde kan forværre dine smerter. Her under kan du finde nogle gode øvelser mod senebetændelse i baglåret. Lav gerne øvelserne flere gange om dagen, så der kommer blodtilførsel til musklen og senen.

Se de gode øvelser for overbelastning af baglåret her

Øvelser for overbelastning i baglåret

 

 

Hvor ofte skal jeg lave øvelserne?

Døjer du med akutte smerter i baglåret vil jeg anbefale dig, at lave øvelserne 3-5 gange dagligt de første dage. Herefter kan det være en god idé, at lave øvelserne 1-2 gange dagligt – også, når du ikke har smerter. Selvom dine smerter går hurtigt i sig selv skal du huske på, at din muskelsene ikke er så stærk, som før din skade. De fleste går typisk tilbage til deres sport, når smerterne er væk, hvor skaden og smerterne kan komme tilbage igen ved en “forkert” bevægelse. Årsagen til dette er, at senen ikke er blevet stærk nok til træningen, hvilket betyder, at der opstår en ny betændelsestilstand i muskelsenen. Gør derfor dig selv, at tage din genoptræning seriøst og lav øvelser for din oaglårsmuskel- og sene mindst 6 måneder efter din skade. Over tid kan øvelserne blive for lette og så kan det være en god idé at lave øvelser med håndvægte eller elastikker. Her kan jeg anbefale træningsprogrammet for knæsmerter, som du finder her.  Du kan nemt lave øvelserne hjemme i stuen og dermed komme helt i mål med din senebetændelse i baglåret.

 

Husk, at du kan få hjælp med overbelastningsskader i dit knæ med dette online forløb. På 4 uger får du adgang til 12 træningsvideoer, der blandt andet giver dig gode øvelser for senebetændelse i baglåret, som alle styrker dine muskler omkring dit knæ. Læs meget mere her.

 

Døjer du med senebetændelse i baglåret og sidder inde med nogle spørgsmål eller råd?
Så hold dig ikke tilbage med at skrive en besked i kommentarfeltet☺️👇🏼

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , , , ,
Smerter på yderside af knæet
Smerter bag i knæet

Øvelser for bækkensmerter

Øvelser for bækkensmerter kan hjælpe på dine smerter i lænderyggen, ballerne og hofterne. Vores bækken bliver udsat for mange belastninger i løbet af dagen. Bækkensmerter forbindes ofte med graviditeter, men det er ikke den eneste årsag til, at bækkenet kan drille. Døjer du med bækkensmerter og spændte muskler omkring bækkenet, så får du nogle gode…
Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer kan være løsningen til dine smerter på forsiden af hoften. Vores hoftebøjer har en vigtig funktion for vores bevægelse af hoften, hvilket kan være årsagen til at du oplever smerter i hoften og lysken. Derudover kan en stram og overbelastet hoftebøjer være årsagen til, at du oplever lændesmerter. I nogle…
Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften kan være meget invaliderende og smertefulde. Smerterne kan opstå akut eller over tid, hvilket betyder, at årsagen til dine smerter kan stamme fra forskellige strukturer omkring hoften. Det er altid vigtigt, at du opsøger din læge eller en fysioterapeut, hvis du døjer med smerter omkring hoften. Du får her de…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu