Smerter på indersiden af knæet

Der kan være flere årsager til, at du oplever smerter på indersiden af knæet. I nogle tilfælde kan du opleve smerter rundt om hele knæet. I andre tilfælde kan du opleve lokale og specifikke smerter på indersiden af knæet. Når du har knæsmerter er det en god idé først at opsøge en læge eller en fysioterapeut, som kan undersøge dit knæ og hjælpe dig igang med den rette behandling. Har du fået grønt lys af lægen til at starte på noget træning af knæet kan dette online forløb være noget med for dig. Her får du de bedste råd og øvelser, som kan hjælpe dig af med dine smerter på indersiden af knæet.

Ja tak – jeg vil gerne af med mine smerter på indersiden af knæet. Kom i gang allerede i dag!

Årsager til smerter på indersiden af knæet:

Smerter på indersiden af knæet kan skyldes en overbelastning af anserius senen
En irriteret og overbelastet anserius-senen kan give lokale smerter og ømhed, der hvor senen tilhæfter.

Betændelse i muskelsener

På indersiden bag på knæet tilhæfter 3 muskler. Denne muskeltilhæftning kaldes anserius-senen.

Årsagen til smerterne opstår:

Anserius-senen består af tre muskler fra låret, som tilhæfter samme sted. Disse muskler har en vigtig funktion til at stabilisere dit bækken og knæ. Smerterne opstår, når musklerne er blevet overbelastet eller har arbejdet uhensigtmæssigt.

Symptomerne:

I starten vil du opleve at smerterne er lokale på indersiden af knæet. Smerterne forværres, når du går på trapper, løber, hopper eller laver knæbøjninger. Når du stopper med aktiviteterne forsvinder smerterne igen. I nogle tilfælde kan du opleve ømhed og rødme omkring muskelsenen og området kan være meget ømt, når du trykker på det.

Hvad kan jeg gøre?

Ved en overbelastning af anserius-senen er det vigtigt, at du stopper med alle aktiviteter, som giver dig smerter. Får du smerter af at løbe kan det være en god idé at cykle til, at smerterne er helt væk. Imellem tiden er det en god idé at lave en masse bevægelses- og strækøvelser for knæet for at mindske irritationen omkring senen. Opsøg gerne en fysioterapeut, som kan give dig specifikke øvelser og behandling for netop den senebetændelse du har.

 

 

Et forstrukket sideledbånd:

Smerter på indersiden af knæet
Et forvredet eller overrevet sideledbånd sker typisk i forbindelse med en akut skade. Her vil du opleve smerterne kort efter skaden.

På begge sider af knæet har vi et sideledbånd. På indersiden kaldes dette Mediale Collateral Ligament.

Årsagen til smerterne opstår:

Hvis der er sket en overrivning eller en forstrækning af dit inderste sideledbånd skyldes det ofte en akut skade. Skaden opstår, når du får et voldsomt tryk på ydersiden af dit knæ mens det er bøjet. Dette giver en forstrækning på sideledbåndet på indersiden af knæet, hvilket kan give voldsomme smerter på indersiden af knæet.

Symptomerne:

Du kan opleve smerter, som sidder lokalt på indersiden af knæet. Smerterne kommer kort efter skaden og i nogle tilfælde vil dit knæ hæve op. Symptomerne og smerterne afhænger af, hvor voldsomt ledbåndet er blevet forstrukket. Er sideledbåndet revet helt over vil du opleve, at dit knæ er løst og ustabilt.

Hvad kan jeg gøre?

Skaden sker ofte akut og derfor skal du altid søge læge med det samme. Det er vigtigt, så du får en klarhed over skaden og om du skal til yderligere undersøgelser. De første dage skal du følge RICEM-principperne og når hævelsen og den værste ømhed har lagt sig, skal du igang med en masse øvelser for dine knæ. Du kan finde nogle gode knæøvelser inde på YouTube-kanalen.  Det kan tage op til et år før du knæet er tilbage i samme form som før og derfor er det godt at have en fysioterapeut med på sidelinjen, som kan hjælpe dig med specifikke øvelser til dig og dit knæ.

 

Vidste du, at du kan komme dine smerter i knæet til livs med en træningselastik? Køb din træningselastik her og få adgang til 10 øvelser, som styrker og stabiliserer dine muskler omkring dine knæ.
Lille Blå træningselastik

KØB din træningselastik og få adgang til 10 øvelser for kun for KUN 120 kroner

Læs mere om træningselastikken her

Jeg håber, at du er blevet klogere på dine knæsmerter.
Har du nogle spørgsmål til smerter i knæet, så skriv endelig en kommentar i kommentarfeltet herunder☺️👇🏼
Skyldes dine knæsmerter en overbelastning af anserius-senen?
Så kan du med fordel melde dig til dette 4 ugers online forløb.
Læs meget mere om online forløbet her.

 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Smerter på forsiden af skulderen
Øvelser for løberknæ

Andre relevante indlæg for dig:

Øvelser for slidgigt i knæet

Øvelser for slidgigt i knæet

Slidgigt i knæet kan opstå i alle strukturer omkring knæet. Savner du nogle gode øvelser for slidgigt i knæet? Slidgigt i knæet kan være smertefuldt og meget invaliderende. Selvom du ikke kan fjerne slidgigt kan du styrke dine…
Læs indlæg

Øvelser for smerter i håndleddet

Savner du nogle lette og nemme øvelser for smerter i håndleddet? Der kan være mange årsager til smerter i håndleddet, men den hyppigste årsag er en musearm eller seneskedebetændelse. I dette indlæg bliver du klogere på de hyppigste…
Læs indlæg
Øvelser for slimsækkebetændelse i albuen

Øvelser for slimsækkebetændelse i albuen

Savner du nogle gode øvelser for slimsækkebetændelse i albuen? Slimsækkebetændelse kan give smerter på bagsiden af albuen, samt hævelse og nedsat bevægelighed. I dette indlæg kan du blive meget klogere på, hvad slimsækkebetændelse er, samt hvad du kan…
Læs indlæg
Menu