Smerter på yderside af knæet

Smerter på yderside af knæet kan være smertefulde og invaliderende. Der kan være flere grunde til, at du får smerter på ydersiden af knæet. Når du døjer med knæsmerter er det altid en god idé at opsøge din læge eller en fysioterapeut, som kan undersøge dit knæ og give dig den rette behandling. Savner du nogle gode øvelser for dine knæsmerter? Så kan du med stor fordel købe online forløbet “Kom dine knæsmerter til livs på 4 uger”. Her får du de bedste råd og øvelser, som kan hjælpe dig af med dine smerter på yderside af knæet.

Ja tak – jeg vil gerne af med mine smerter på ydersiden af knæet. Kom i gang allerede i dag!

Årsager til smerter på yderside af knæet:

Løberknæ:

Et løberknæ kan give smerter på ydersiden af knæet

Et løberknæ kan give dig smerter på ydersiden af knæet. Du kan opleve smerter, når du blandt andet løber eller cykler.

Giver lokale smerter på ydersiden af knæ ved blandt andet løb eller cykling.

Årsagen til smerterne opstår:

Løberknæ (kaldes også runner’s knee) skyldes en stramhed i senen Tractus  Iliotibialis, som er en fascie, der strammer fra hoften og går ned til ydersiden af knæet. Ved gentagne bevægelser, som ved løb og cykling, kan denne fascie glide over ydersiden af lårbensknoglen. Dette kan medføre, at fascien bliver irriteret, hvilket forårsager smerter og ømhed.

Symptomerne:

Du kan opleve smerter på ydersiden af knæet, lige over ledlinjen. I nogle tilfælde kan der være lidt hævelse og rødme omkring ydersiden af knæet. Du oplever ofte smerter, når du løber. Smerterne kan forsvinde, når du stopper med at løbe. Jo længere tid smerterne har stået op, desto mere mærker du til smerterne. I nogle tilfælde kan du opleve, at smerterne trækker op mod ydersiden af hoften, samt stivhed over knæ.

Hvad kan jeg gøre?

Først og fremmest er det vigtigt, at du stopper med den aktivitet, som giver dig smerterne. Døjer du med hævelse på ydersiden af knæet så kan du med fordel benytte dig af RICEM-principperne, hvor du lægger is på knæet, samt eleverer benet over hjertehøjde. Når dine smerter og hævelse er væk skal du igang med lette stræk af knæet, samt styrke af musklerne omkring knæet. Når du skal igang med at løbe igen kan det være en god idé at rådføre dig med en fysioterapeut, så du undgår dine smerter kommer igen. Derudover er det en god idé at lave nogle øvelser mod knæet. Husk. at du altid kan finde øvelser for dit knæ på Din Flexible Sundhed’s Youtube kanal, som du finder her.

 

Et forstrukket sideledbånd:

Det yderste sideledbånd kan give dig smerter på ydersiden af knæet

Sker der en overrivning af det yderste sideledbånd skyldes det ofte en skade, hvor der er kommet et vrid i knæet.

På begge sider af knæet har vi et sideledbånd. På ydersiden kaldes dette Lateral Collateral Ligament.

Årsagen til smerterne opstår:

En forstrækning eller vrid på det yderste sideledbånd sker oftest med en stor belastning. Skaden sker oftest i forbindelse med sport, fald eller en ulykke. Der kommer en skade på sideledbåndet, når der kommer et tryk mod indersiden af dit knæ mens det er let bøjet. På den måde opstår der et stræk på det yderste sideledbånd.

Symptomerne:

Smerterne kommer typisk med det samme på ydersiden af knæet svarende til der, hvor sideledbåndet sidder. I nogle tilfælde opstår der hævelse og ømhed på siden af knæet. Er sideledbåndet revet over kan dette medfører, at dit knæ føles løst og ustabilt. Her vil du oftest også have en skade på dit korsbånd og/eller menisk.

Hvad kan jeg gøre?

Da skaden oftest opstår akut skal du altid opsøge en læge. Dels for at få tjekket skadens omfang, samt se om der skal yderligere undersøgelse af dit knæ. Derudover skal du altid følge RICEM-principperne, hvor du putter is på knæet, samt holder benet over hjertehøjde. Når hævelsen og smerterne har fortaget sig skal knæet genoptrænes. Især, hvis der er sket en overrivning eller et voldsomt stræk af sideledbåndet. Det kan tage op til et år før du knæet er tilbage i samme form som før.

 

Døjer du med smerter på yderside af knæet grundet løberknæ?
Så kan du med fordel melde dig til dette 4 ugers online forløb.
Her får du de bedste øvelser mod smerter på ydersiden af knæet.
Læs meget mere om online forløbet her.

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , ,
Øvelser for løberknæ
Øvelser for overbelastning af baglåret

Øvelser for bækkensmerter

Øvelser for bækkensmerter kan hjælpe på dine smerter i lænderyggen, ballerne og hofterne. Vores bækken bliver udsat for mange belastninger i løbet af dagen. Bækkensmerter forbindes ofte med graviditeter, men det er ikke den eneste årsag til, at bækkenet kan drille. Døjer du med bækkensmerter og spændte muskler omkring bækkenet, så får du nogle gode…
Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer kan være løsningen til dine smerter på forsiden af hoften. Vores hoftebøjer har en vigtig funktion for vores bevægelse af hoften, hvilket kan være årsagen til at du oplever smerter i hoften og lysken. Derudover kan en stram og overbelastet hoftebøjer være årsagen til, at du oplever lændesmerter. I nogle…
Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften kan være meget invaliderende og smertefulde. Smerterne kan opstå akut eller over tid, hvilket betyder, at årsagen til dine smerter kan stamme fra forskellige strukturer omkring hoften. Det er altid vigtigt, at du opsøger din læge eller en fysioterapeut, hvis du døjer med smerter omkring hoften. Du får her de…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu