3 gode grunde til, at du skal holde fysiske pauser i løbet af dagen

Pauser er godt for mange ting. Pauser gør os mere kreative, mindsker stress og øger vores arbejdsglæde. Ofte bruger vi vores pauser på telefonen eller ved kaffemaskinen.  Men det er ikke kun vores hjerne, som skal have en pause. Vores krop har også brug for små pauser i løbet af dagen. Har du et job, hvor du sidder eller står i samme stilling i længere tid ad gangen? Så vil du klart mærke en ændring ved at holde fysiske pauser. Fysiske pauser er pauser, hvor du kommer ud af din arbejdsstilling og får bevæget din krop igennem. Mange oplever muskelspændinger og smerter efter en lang arbejdsdag, hvor de har siddet eller stået i den samme stilling i flere timer uden pauser. Der er lavet flere undersøgelser, som viser, at der er flere gode grunde til, at du skal holde fysiske pauser i løbet af dagen.

De 3 bedste grunde til, at du skal opprioritere dine fysiske pauser:

Fysiske pauser#1: Forbedre din sundhed

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi sidder meget ned i løbet af dagen. Undersøgelser viser, at selvom du træner efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger opvejer det ikke det negative ved en stillesiddende livsstil. Ved at komme ud og gå mindst en gang i timen mindsker du din risiko for: Fedme, forhøjet blodtryk, blodsukker og kolesterol.

Det betyder, at du har en større risiko for hjertesygdomme og blodpropper, hvis du sidder meget ned. Du behøver ikke. at gå mere end 250 skridt eller 2-3 minutter, hver time for at mindske din risiko markant.

 

Sådan undgår du smerter på dine hjemmearbejdsdage

#2: Mindsker gener og spændinger

Døjer du med spændingshovedpine, smerter i ryggen eller overbelastning i din musearm vil de fysiske pauser være en stor hjælp. Når du kommer op og gå kommer du ud af din arbejdsstilling. Du får aktiveret dine muskler, som får øget blodtilførsel til. Dette er med til, at mindske dine muskelspændinger og gener. Typisk stammer dine smerter og gener fra dine ledbånd, som bliver forstrukket, hvis du sidder i samme stilling over længere tid. Dette kan give hovedpine, træthed og spændinger. Ved at komme op og gå aflaster du dine ledbånd, hvilket mindsker dine smerter og gener over tid.

 

#3: Vær mere koncenteret

Fysiske pauser i løbet af dagen er ikke kun vigtigt for dit fysiske velbefindende. Det er også afgørende for dit mentale helbred og ikke mindst din koncentration. Føler du, at det er svært at få taget de fysiske pauser i løbet af dagen? Så kan Pomodoroteknikken være relevant for dig. Kort sagt går den ud på, at du sætter dit ur til at ringe om 25 minutter. Så arbejder du koncenteret indtil det ringer. Herefter holder du en pause på 5-10 minutter, hvor du med fordel kan gå en lille tur. På den måde giver du både din krop og hjerne de bedste forhold på arbejdet, da du arbejder koncenteret, men husker de små pauser.

 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan holde en pause hver time?

Så holder du pause, når du kan. Ovenstående råd passer ikke til alle arbejdsplader, men brug dem, som du kan få ind i løbet af dagen. Det vigtigste er, at du ikke sidder ned 8 timer uden at rejse dig fra kontorstolen. Kan du ikke gå rundt kan du lave øvelser siddende eller ståendeUanset, hvilke metoder du vælger, lover jeg, at du mærker en stor forskel på din krop og dit energiniveau, når du starter med de fysiske pauser.

Mangler du inspiration til din fysiske pause?

Så kom ud og gå 250 skridt sammen med mig. Her får du bevæget hele din krop igennem, samt for pulsen op inden du skal arbejde videre. Du kan se videoen her👇🏼

Fysiske pauser - gå 250 skridt hver time

Du kan også lave elastikøvelser i dine pauser. Det kan hjælpe mod spændinger og smerter i kroppen efter mange timer på kontoret.

Køb din træningselastik her og få adgang til 10 øvelser, som styrker hele kroppen.

KØB din træningselastik og få adgang til 10 øvelser for kun for KUN 140 kroner

Læs mere om træningselastikken her

 

 

Hvordan holder du dig aktiv på arbejdet?
Del endelig dit bedste råd i kommentarfeltet☺️👇🏼

 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Sådan bruger du en lændepude
5 stående pauseøvelser, som du kan lave ved skrivebordet

Andre relevante indlæg for dig:

Stående arbejdsplads

Stående arbejdsplads

Ønsker du også at gøre dit kontor til en stående arbejdsplads? Der er så mange fordele ved at stå op på arbejdet! Flere og flere har fået hæve-sænke-bord på kontoret, men langt fra alle bruger bordenes fantastiske funktion.…
Læs indlæg

Øvelser for smerter i håndleddet

Savner du nogle lette og nemme øvelser for smerter i håndleddet? Der kan være mange årsager til smerter i håndleddet, men den hyppigste årsag er en musearm eller seneskedebetændelse. I dette indlæg bliver du klogere på de hyppigste…
Læs indlæg
Øvelser for slimsækkebetændelse i albuen

Øvelser for slimsækkebetændelse i albuen

Savner du nogle gode øvelser for slimsækkebetændelse i albuen? Slimsækkebetændelse kan give smerter på bagsiden af albuen, samt hævelse og nedsat bevægelighed. I dette indlæg kan du blive meget klogere på, hvad slimsækkebetændelse er, samt hvad du kan…
Læs indlæg
Menu