Uspecifikke nakkesmerter

Du kan opleve nakkesmerter uden grund, hvilket også kaldes uspecifikke nakkesmerter. De sidste uger har der været stor fokus på forskellige kliniske årsager til nakkesmerter og forskellige øvelser, som du kan lave. Du er blandt andet blevet klogere på:

Diskusprolaps i nakken og hvilke øvelser du kan lave.

Slidgigt i nakken og hvilke øvelser, der er gode for det.

Piskesmæld og de bedste øvelser til at komme ovenpå igen.

Nakkehovedpine og øvelser, som kan lindre dette.

 

Har du nakkesmerter uden grund? Så kan du for kun 450 kroner komme af med dine nakkesmerter og/eller hovedpine på 4 uger. Du får adgang til de bedste nakkeøvelser, som bevæger, styrker og stabilisere din nakke, samt øvre ryg.

Men du kan også have nakkesmerter uden grund

Det kan være, at du ikke kender årsagen til dine nakkesmerter. 40% af danskerne oplever nakkesmerter i løbet af deres liv.  I de forrige uger har der været fokus på de strukturelle årsager til nakkesmerter. Årsagerne, hvor der er en skade på en diskus, knogle eller ledbånd. Men dine nakkesmerter kan også opstå uden en skade på vævet. Det betyder, at du kan opleve nakkesmerter grundet en ubalance i musklerne omkring nakken. Dette kaldes uspecifikke nakkesmerter og dem bliver du klogere på her:

Hvad er uspecifikke nakkesmerter?

Uspecifikke nakkesmerter opstår oftest uden en grund. De kommer pludseligt og du kan vågne med nakkesmerterne. Oftest varer smerterne ikke længere tid end et par dage eller uger. Smerterne kan være lokale omkring nakken eller være mere diffuse med udstråling til hovedet eller armene. Du kan opleve smerter i begge sider eller kun en af siderne.

 

Hvilke årsager kan der være til uspecifikke nakkesmerter?

Ved uspecifikke nakkesmerter kan man ikke finde årsagen på en scanning. Det betyder, at årsagen kan være stramme eller ømme muskler. Smerterne kan også skyldes nedsat bevægelighed omkring et eller flere led i nakken. Du kan også opleve smerterne grundet en forstuvning af nakkens ledbånd. Oftest opstår smerterne, hvis du har overbelastet dine muskler omkring nakken, har løftet tungt eller har lavet meget ensformigt  arbejde. Dette kan gælde alt fra computerarbejde til arbejde med gentagne bevægelser (fx. flyttemand, murer eller frisør).

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har uspecifikke nakkesmerter?

Det er forskelligt, hvor slemme nakkesmerterne er og hvor længe de står på. Nakkesmerter går ofte over af sig selv efter et par dage, men kan være smertefuldt og invaliderende, når de står på. Især hvis du også oplever nedsat bevægelighed omkring nakken, når smerterne står på. Du får her nogle gode råd til, hvordan du kommer bedst igennem smerterne:

#1: Bevæg nakken

Det kan virke ubehageligt, at bevæge nakken, når den gør ondt. Men det er helt okay. Bevægelse er nemlig godt, når du oplever smerter. Bevægelse medvirker nemlig til, at nakken ikke bliver (mere) stiv, samt musklerne holdes igang. Når du bevæger dig bruger du dine muskler, hvilket giver blodtilførelse til din nakke. Dette skaber den naturlige helingsproces. Du skal blot være opmærksom på, at dine smerter ikke må forværres efter du har bevæget din nakke.

#2: Gå hurtigt i gang med øvelserne

Det er aldrig for sent at gå i gang med nakkeøvelserne – hellere ikke når det gør ondt. I starten skal du fokusere på din bevægelighed af nakken og når smerterne er væk skal du gå i gang med styrkeøvelser for nakken. Lav gerne øvelser flere gange om dagen. Og fortsæt gerne med øvelserne, når smerterne er væk igen. Oftest bliver øvelserne kun lavet, når nakkesmerterne er der. Forsøg at gøre det til en god vane, at lave øvelser hver dag.

For kun 450 kroner kan du komme af med dine nakkesmerter og hovedpine på 4 uger. Du får adgang til de bedste nakkeøvelser, som bevæger, styrker og stabilisere din nakke, samt øvre ryg. 

 

#3: Skal jeg tage smertestillende medicin?

Det er forskeligt fra person til person, hvorvidt smertestillende medicin virker eller ej. Det er dog ikke altid at effekten er som forventet. Det kan derfor være en god idé at kontakte din egen læge for at høre om du skal tage smertestillende medicin eller ej. I de fleste tilfælde har øvelser en bedre effekt, når der er tale om uspecifikke nakkesmerter. Lyt altid til din egen krop og mærk, hvordan din nakke respondere på øvelser og medicinen.

 

Mangler du inspiration til øvelser?

Så er du kommet det rette sted. Du kan finde en masse gode øvelser til din nakke øverst på siden. Øvelserne kan du altid finde på Din Flexible Sundheds YouTube kanal, hvor der også er en masse andre træningsprogrammer for nakkesmerter. Her finder du en træningsvideo, som er god til dig med uspecifikke nakkesmerter. Øvelserne har fokus på bevægelighed af din nakke og skuldre, samt let styrke og stræk af musklerne. Husk, at du altid skal gøre det, som føles rart for dig og din nakke. Lav gerne træningsprogrammet 2-3x dagligt de næste uger. Øvelserne hjælper på din heling, samt styrke af dine muskler.

Du kan finde træningsvideoen her👇🏼

Uspecifikke nakkesmerter øvelser

 

Vidste du, at du kan træne dine nakkesmerter væk med en træningselastik?

Hård træningselastikKøb din træningselastik her og få adgang til 10 øvelser, som styrker dine muskler omkring nakke, skulder og øvre ryg.

KØB din træningselastik og få adgang til 10 øvelser for kun for KUN 140 kroner

Læs mere om træningselastikken her

Har du nogle spørgsmål til uspecifikke nakkesmerter? Eller har du nogle gode erfaringer med at komme af med dine  nakkesmerter? Så del det endelig i kommentarfeltet☺️👇🏼

 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Smerter på forsiden af knæet
Triggerpunker, som giver nakkesmerter og hovedpine

Andre relevante indlæg for dig:

Nakkemobilitet

Nakkemobilitet

Ønsker du at forbedre din nakkemobilitet? Stivhed, smerter og spændinger i nakken kan skyldes nedsat mobilitet i nakken. Det er derfor en god idé at have fokus på øvelser, som forbedre din nakkemobilitet. I dette indlæg bliver du…
Læs indlæg
Kroppens led

Kroppens led

Kroppens led er med til at bevæge kroppen. Vi har både ægte og uægte led. Derudover har vi flere forskellige typer led alt efter, hvor de sidder i kroppen. Vi har over 300 led i kroppen. Men hvorfor…
Læs indlæg
Gule flag

Gule flag

Gule flag er betegnelsen for psykologiske og sociale risikofaktorer for udvikling af langvarige smertetilstande. De gule flag afhænger ikke af de fysiologiske årsager til dine smerter, men de psykiske tanker omkring smerterne. De gule flag bruges derfor til…
Læs indlæg
Menu