Nakkesmerter

Smerter i nakken kan opstå pludseligt eller komme snigende over tid. Nakkesmerter kan give nedsat bevægelighed og stivhed omkring nakken og i nogle tilfælde kan du opleve udstrålende smerter ud til en eller begge arme. Symptomer som hovedpine, kvalme og svimmelhed er ikke unormalt, hvis du døjer med nakkesmerter.

Her på siden kan du blive endnu klogere på nakkesmerter, samt hvordan du kan komme dem til livs.
Du skal altid opsøge læge eller en anden behandler for at sikre, at dine smerter i nakken må trænes væk. 

 

Hvorfor opstår der smerter i nakken?

Der kan være mange årsager til, at der opstår nakkesmerter. Det seneste år har ca. halvdelen af alle danskere haft ondt i nakken. Nakkesmerter går ofte i sig selv efter et par dage, men kan være smertefulde og invaliderende mens de står på.

Smerterne kan sidde omkring nakken, mellem skulderbladene, i skulderen eller i hovedet. Har du smerter i en eller flere af ovenstående steder skyldes dine smerter ofte nakken. De typiske årsager til nakkesmerter er:

Nakkesmerter : Smerter i nakken og hovedpine : Kom dine nakkesmerter og hovedpine til livs hjemme i stuen uspecifikke nakkesmerter og skuldersmerter samt albuesmerter
Akutte nakkesmerter

Akutte nakkesmerter kaldes også for “hold i nakken”. Her bliver nakken ofte stiv og bevægeligheden nedsættes. Årsagen til dette er ofte en forstrækning af et eller flere ledbånd omkring nakken. I nogle tilfælde skyldes smerterne også en udbuling af en diskus omkring nakken.

Diskusprolaps i nakken Slidgigt i nakken kan give nakkesmerter
Diskusprolaps i nakken

Det anslås at 20% af danskerne har en diskusprolaps i nakken. Ikke alle oplever symptomer ved en diskusprolaps. I slemme tilfælde kan du opleve smerter ud i en eller begge arme med nedsat muskelstyrke og føling i armen. Derudover kan du opleve konstante smerter i nakken.

Slidgigt i nakken kan give nakkesmerter
Slidgigt i nakken

Slidgigt i nakken opstår over tid og skyldes kroppens naturlige ældningsproces. Døjer du med slidgigt kan du opleve smerter og stivhed over nakken. I nogle tilfælde kan der komme summende og prikkende fornemmelser ned i en eller begge arme.

Whiplash Slidgigt i nakken kan give nakkesmerter
Piskesmæld

En piskesmældsskade (kaldes også for Whiplash) opstår ved en ulykke eller et hårdt slag mod hovedet. Her sker en forstrækning af nakkens ledbånd og muskler. Symptomerne er ofte akutte smerter i nakken og nedsat bevægelighed i nakken, som kan ledsages af hovedpine.

Hovedpine : Triggerpunkter som giver nakkesmerter og hovedpine
Triggerpunkter og muskelspændinger

Vi har mange muskler omkring vores nakke, skuldre og hoved, som kan spænde op og give smerter. Disse muskelspændinger og triggerpunkter kan opstå grundet overbelastning, uhensigtsmæssig kropsholdning, ulykker, forkert vejrtrækning eller tunge løft.

Kom dine smerter i nakken til livs hjemme i stuen

Du kan heldigvis komme dine smerter i nakken til livs på mange måder. Skyldes dine nakkesmerter muskelspændninger, forstrukkede ledbånd eller låsninger i nakken grundet facetleddet eller diskus kan du træne smerterne væk. Din Flexible Sundhed tilbyder både onlineforløb og øvelser med træningselastikker. Læs mere om dine muligheder her og kom igang allerede idag:

Onlineforløb: Kom dine smerter i nakken til livs på 4 uger!

Ønsker du at blive klogere på, hvorfor dine nakkesmerter opstår, samt hvad du kan gøre for at mindske dine smerter og øge din bevægelighed og styrke i nakken?

Så er dette onlineforløb lige for dig. På 4 uger bliver du klogere på din nakke, samt hvordan du kan øge din bevægelighed, styrke dine muskler, mindske dine triggerpunkter og ikke mindst mindske dine nakkesmerter og gener. Køb onlineforløbet idag og kom igang med det samme.

Det lyder som noget for mig!

Læs meget mere om onlineforløbet “Kom dine nakkesmerter og hovedpine til livs på 4 uger” og kom igang med det samme for kun 450 kr.

Øvelser med elastik kan hjælpe mod smerter i nakken

Døjer du med spændinger og stivhed i nakken og skuldrene? Så kan elastikøvelser være din redning! Der er mange fordele ved at træne med elastik og du vil efter få uger med elastikøvelser opleve en forbedring af dine smerter og stivhed i nakken. Træning med elastik kan også hjælpe på spændingshovedpine og ømhed omkring dine skulderblade. Når du køber en træningselastik hos Din Flexible Sundhed får du adgang til de bedste elastikøvelser for din nakke og skuldre. Du kan vælge mellem en lang eller en kort træningselastik:

Lang træningselastik

Let træningselastik

En lang træningselastik er god til styrke af musklerne omkring nakken og skuldrene. Når du træner med en lang træningselastik har du mulighed for at øge styrken i dine muskler, hvilket mindsker spændinger og smerter over tid. Når du køber en lang træningselastik hos Din Flexible Sundhed får du tilsendt en elastik af god kvalitet, samt adgang til 10 øvelser, som styrker din nakke og skuldre. Øvelserne kan bruges både genoptrænende eller forebyggende mod nakkesmerter.

Ja tak – jeg vil igang med elastiktræningen!

Læs mere om de mange fordele med elastiktræning, samt find den rette belastning til dig. Den gule elastik er den rette for dig, hvis du skal igang med træning af nakke og skuldre.

Rund træningselastik

Lille Blå træningselastik

Den lille runde træningselastik er god til at få genoptrænet din stabilitet omkring dine skuldre. Her bliver dine muskler omkring nakke og skulderblade også aktiveret og styrket. Når du køber din træningselastik hos Din Flexible Sundhed får du tilsendt en elastik af god kvalitet. Du får derudover adgang til 10 øvelser for din overkrop. Øvelserne er derfor gode til dig, som ønsker at styrke dine muskler i både nakke, øvre ryg, skuldre og arme – både genoptrænende eller forebyggende.

Ja tak – jeg vil have en stærkere overkrop!

Læs mere om den runde træningselastik, samt hvilken belastning, der passer til dig. Den blå elastik er perfekt for dig, som skal i gang styrketræning af hele overkroppen.

Den rette kropsholdning kan hjælpe mod nakkesmerter

En uhensigtsmæssig kropsholdning, når du sidder ned kan være årsagen til dine nakkesmerter. Når vi sidder ned i længere tid af gangen kommer vi nemt til at falde sammen i vores ryg. Det betyder, at vores nakke ofte kommer frem mod skærmen eller ned i telefonen, hvilket kan være årsagen til dine nakkesmerter. En lændepude kan derfor være din redning! Når du sidder med en lændepude får du støtte i din lænderyg, så din rygsøjle kommer ind i en naturlig S-form igen. Dette aflaster dine ledbånd og muskler omkring nakken, hvilket kan mindske dine nakkesmerter og hovedpine, når du sidder ned.

Rund lændepude kan hjælpe mod smerter i nakken

Køb din lændepude med det samme

Du kan købe din egen lændepude hos Din Flexible Sundhed. Du kan vælge mellem to størrelser, så du får den bedste støtte til din ryg. Lændepuderne er fra Mckenzie, som har de bedste lændepuder på markedet. Du kan bruge din lændepude på kontoret, i bilen og i sofaen og kan være den manglende brik i din genoptræningen af dine nakkesmerter. Den sørger for, at du ikke kommer ud og hænger unødvendigt i længere tid af gangen. Når du køber en lændepude hos Din Flexible Sundhed får du 10 træningsprogrammer, som er med til at styrke og stabilisere hele din ryg. På den måde får du en stærkere ryg og en bedre kropsholdning på samme tid.

Jeg mangler en lændepude!

Læs mere om de forskellige lændepuder og find din nye yndlingspude. En rund lændepude er god til bløde stole eller til dig, som ønsker ekstra støtte til din ryg.

Læs mere om nakkesmerter

Find de bedste øvelser for smerter i nakken

Populære træningsvideoer for nakkesmerter

Har du spørgsmål eller er i tvivl?

Så skriv endelig en besked, så står jeg klar med at svare på dine spørgsmål.

Menu