Online forløb til dig med smerter i lænden

Onlineforløb til smerter i lænden

Lændesmerter er aldrig sjove. Hvad enten de kommer akut eller har stået op i længere tid. Uanset, hvor længe dine smerter i lænden har stået på er du havnet det rette sted. Her på siden kan du finde det online forløb, som kan hjælpe dig af med dine lændesmerter. Du får de bedste lændeøvelser, samt de bedste råd mod ondt i lænden.

Hvad er lændesmerter?

Lændesmerter er smerter, som er under det nederste ribben og går ned til ballerne. I nogle tilfælde kan du opleve udstrålende smerter ud i det ene eller begge baller og ben. Ofte opstår lændesmerter akut. Enten uden grund eller efter en hurtigt bevægelse.  Disse lændesmerter omtales ofte som hold i ryggen, hekseskud, lumbago og facetledssyndrom. Disse typer for smerter i lænden oplever 80-90% af alle dem med lændesmerter. Smerterne stammer fra dine bløddele, som muskler, ledbånd og sener.

Har du haft ondt i lænden i længere tid kan det ofte skyldes din hjerne. Går vi i længere tid og har ondt påvirkes hele vores nervesystem, hvilket forårsager, at du oplever lændesmerter uden, at du har en skade på din lænderyg.

I sjældne tilfælde kan lændesmerter skyldes andre alvorlige sygdomme. Det kan bl.a. være et brud på ryggen, svulster eller en reumatisk lidelse. Det er heldigvis kun 1-5% af befolkningen der rammes af disse alvorlige lidelser. Har du den mindste mistanke om, at du har en af disse lidelser skal du kontakte din længe inden du begynder at lave øvelser.

Akutte lændesmerter

Står du og har akutte lændesmerter? Så vær ikke fortvivlet! Dette online forløb kan hjælpe dig af med dine akutte lændesmerter. Du får de bedste øvelser mod akutte lændesmerter. Derudover får du en forståelse af, hvorfor akutte lændesmerter opstår, samt de bedste råd til at komme igennem de værste smerter. Jo før du kommer igang jo hurtigere kan du komme dine smerter til livs. Du kan starte allerede idag hjemme i din egen stue.  

Akutte lændesmerter : Dette online forløb hjælper dig med dine akutte lændesmerter og til at forebygge smerter i lænden
Vedvarende lændesmerter

Har du døjet med lændesmerter i længere tid? Eller har du skiftevis perioder med og uden lændesmerter? Så kan dette online forløb være din redning. I dette online forløb bliver du meget klogere på, hvorfor dine lændesmerter opstår og hvad du kan gøre i løbet af dagen for at mindske dine lændesmerter. Du får en masse øvelser, samt 3 træningsprogrammer, som du kan starte på allerede idag.

Knæsmerter : Uspecifikke lænderygsmerter - det skal du gøre mod lændesmerter og smerter i lænden
Forebyg lændesmerter

Ønsker du at få en forståelse af, hvorfor lændesmerter kan opstå og ikke mindst, hvad du kan gøre for at forebygge lændesmerter? Så er dette online forløb lige noget for dig. Du får en masse øvelser, træningsprogrammer, viden og forståelse af, hvilke faktorer, der kan være medvirkende til lændesmerter.  Online forløbet kan tages af dig med lændesmerter eller af dig som ønsker en forebyggelse af lændesmerter.

Uspecifikke lænderygsmerter hjemmetræning smerter i lænden
Akutte lændesmerter
250 kr.For evig adgang til:
 • 5 moduler
 • Øvelsesprogram for 14 dage
 • Mulighed for at stille spørgsmål
Forebyg lændesmerter
600 kr.For evig adgang til:
 • 7 moduler
 • 10 træningsvideoer
 • Over 80 øvelser
 • 8 ugers træningsprogram
 • 5 test for din lænderyg
 • Mulighed for at stille spørgsmål

Hvordan ved jeg, om jeg skal vælge et onlineforløb for smerter i lænden?

I 90% af alle tilfælde med lændesmerter opleves der en forbedring med de rette øvelser og råd. Du vil opleve, at du også får øvelser, når du kommer til en fysioterapeut. Du kan vælge imellem 3 forskellige online forløb, som alle kan hjælpe dig, hvor du er nu. Du får en masse lændeøvelser, som kan lindre dine smerter i lænden. Ofte har man mest lyst til at ligge på sofaen, når man har ondt i lænden. Men bevægelse og øvelser er godt, når du har smerter i lænden. Hvorfor får du en god forståelse af i online forløbene.

Onlineforløb til smerter i lænden

Til dig med akutte lændesmerter:

Døjer du med akutte smerter i lænderyggen er forløbet “akutte lændesmerter” for dig. Her får du alt det du skal vide, når du døjer med akut ondt i lænden. Du får de bedste øvelser til at komme igennem de værste lændesmerter. Du kan vælge dette forløb, hvis dine lændesmerter er opstået pludseligt uden en skade. Oplever du smerterne forværres i nogle bevægelser og lindres i andre vil du få stor glæde af dette forløb.

Du skal altid søge læge, hvis dine smerter bliver værre, når du hviler, du har været ude for en ulykke eller, hvis du føler dig utilpas og har feber.

Online forløb smerter i lænden

Til dig med længerevarende lændesmerter:

Har du derimod haft lændesmerter i længere tid skal du vælge forløbet “Vedvarende lændesmerter”. Her får du en masse viden om, hvorfor dine lændesmerter opstår, samt bliver klogere på, hvad smerter er. Du får en masse øvelser for lændesmerterne, som du nemt og enkelt kan få ind i din hverdag. Dette forløb er til dig, som har oplevet lændesmerter i længere tid, men har haft perioder, hvor du er helt smertefri. Du har måske en eller flere rygdiagnoser (fx. diskusprolaps, slidgigt i lænden eller Scheuermann), som du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til.

Du skal opsøge en læge, hvis du har konstante smerter ned i benet med nedsat muskelstyrke eller føleforstyrrelser. Du skal også kontakte din læge, hvis oplever, at dine lændesmerter forværres, når du hviler eller om natten.

Online forløb smerter i lænden

Til dig, som vil forebygge lændesmerter:

Dette forløb har fokus på træning af lænden. Du bliver klogere på, hvordan du kan forebygge lændesmerter, samt hvorfor smerter i lænderyggen opstår. Dette forløb har meget fokus på lændeøvelser, så du får en stærk og smidig lænderyg uden smerter. Alle kan være med på dette forløb – både dig, som har ondt i lænden eller ej. Du får en masse øvelser til at forebygge lændesmerter, så du kommer ud og får en masse styrke af dine muskler omkring din ryg, samt bliver klogere på, hvorfor du også skal styrke resten af din krop.

Søg læge, hvis du er i tvivl om du må starte træningen efter en nylig ulykke eller smerteepisode i lænderyggen.

Fordelene ved et online forløb:

 • Fleksibilitet

  Du kan starte når du har tid. Alt ligger klart og du kan se det i den rækkefølge og tempo, som du ønsker uden at være afhængig af en fysisk behandler.

 • Tilgængelighed

  Du kan se forløbet så mange gange du ønsker. Når du først har betalt ligger det tilgængelig for dig 24/7 og du kan altid gå tilbage og se forløbet igen.

 • Evidensbaseret

  Du får de bedste råd, som kan hjælpe dig godt igennem dine smerter. Alle online forløb tager udgangspunkt i den nyeste viden og evidens indenfor din problematik.

 • Forståelse

  Du får en dybere forståelse af, hvad der sker inde i din krop og, hvorfor du oplever smerter. Du får en dybere forståelse af, hvordan dine smerter er opstået og hvad du kan gøre for at undgå, at smerterne kommer igen.

Hvorfor opstår der smerter i lænden?

Der er mange årsager til, at du får smerter i lænden. Typisk opstår lændesmerterne akut og uden varsel. Dette skyldes typisk en forstrækning af dine ledbånd og muskler eller en udbuling af diskus. Denne udbuling af din diskus kan du ofte få tilbage med simple øvelser. I nogle tilfælde kan overspændte muskler omkring din lænderyg også forårsage dine smerter.

I andre tilfælde kan dine smerter i lænden opstå over tid. Det er ikke altid at scanninger af ryggen kan vise årsagen til dine smerter. Længerevarende lændesmerter kan skyldes en øget sensibilitet fra dit nervesystem og hjerne. Her skal du igang med øvelser, som ikke kun styrker din ryg men også nedsætter dine smerter over tid.

Der kan også være en anatomisk forklaring på dine lændesmerter. Her er diagnoser, som diskusprolaps, skæv ryg (skoliose), slidgigt i ryggen (spondylose), forskydning af ryghvirver (spondylolitese) eller sammenfald i ryggen (kompressionsbrud).

Det er ikke vigtigt om du har en diagnose eller ej. Det vigtigste er, at du kan komme dine smerter i lænden til livs med de rette øvelser og råd. Derfor er der et online forløb til netop din problematik omkring lænderyggen, 

3 Gode råd til dig med ondt i lænden

At have ondt i lænden er aldrig sjovt! I nogle tilfælde kan lændesmerterne også medføre, at din bevægelighed omkring din lænderyg er nedsat, samt alle bevægelser er smertefulde. Det er derfor godt at vide, hvad du kan gøre for at komme dine smerter i lænden til livs hurtigst muligt. Du får de 3 bedste råd her:

 

Øvelser til en bedre kropsholdning

#1: Støt din lænderyg med en pude

Især ved akutte lændesmerter kan det være en stor hjælp at bruge en lændepude, som kan støtte din lænderyg, når du sidder. Når vi sidder ned i længere tid kan det være svært at opretholde et naturligt lændesvaj i lænderyggen. Vi falder ofte sammen, hvilket kan forårsage smerter i lænden, da du kommer til at strække på dine ledbånd omkring din lænderyg.

#2: Tag smertestillende, hvis det hjælper

Hjælper smertestillende mod smerter i lænden? Det er meget forskelligt fra person til person. Nogle føler, at det fjerne toppen af smerten, mens andre føler det ikke har en effekt. Det er altid en god idé at snakke med din læge om du skal tage smertestillende eller ej. De første dage kan det være godt, hvis det gør dig mere mobil omkring ryggen. Men tager du smertestillende for længe kan det give maveproblemer og nedsat effekt. I de fleste tilfælde kan lændeøvelser nedsætte dine smerter mere end medicinen. Er du i tvivl skal du altid kontakte din egen læge.

Stående pauseøvelser

#3: Bevæg dig

Når du har ondt i lænden kan det være fristende at blive liggende på sofaen. Men du skal i gang med lændeøvelser så snart du kan. Jo mere du bevæger din lænderyg, desto hurtigere mindskes dine smerter i lænden, samt din bevægelighed øges. Der findes mange øvelser for lænden, men den første tid er det vigtigste at du får bevæget din lænderyg igennem inden du starter på styrketræningen af lænderyggen.

Derfor er øvelser godt mod smerter i lænden

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at øvelser er godt, når du har ondt i lænden. Der er de seneste år kommet øget fokus på træning af lænden. Når vi oplever lændesmerter vil vi gerne lave vores lændeøvelser ofte de første uger, mens smerterne står på. Så snart, vores lændesmerter forsvinder, mister vi vores motivation til at fortsætte med øvelserne. Det betyder derfor, at vores lændesmerter typisk kommer tilbage igen efter nogle uger eller måneder. Det er derfor, du kan opleve, at dine lændesmerter kommer i perioder. Med et onlineforløb har du altid dine lændeøvelser på computeren og kan gå i gang med øvelserne, så snart lændesmerterne begynder at komme. Bevægelse og øvelser er nemlig godt mod lændesmerter – både mens smerterne står på og efterfølgende.

Mangler du svar eller har et spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om et online forløb er noget for dig.

Menu