Øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen

Svaner du nogle gode øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen? Så er du kommet det rette sted. Slimsækkebetændelse kaldes også for bursitis. En betændt slimsæk kan være meget smertefuldt. Det er derfor vigtigt, at du laver øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen for at mindske smerterne og øge din bevægelighed. Døjer du med slimsækkebetændelse i skulderen vil du typisk opleve smerter på siden af skulderen. Nederst på siden får du en træningsvideo med de bedste øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen, som du nemt og enkelt kan lave derhjemme.

Inden vi går til øvelserne får du lidt mere viden om slimsækkebetændelse, samt hvad du skal gøre for at komme bedst muligt igennem din genoptræning af skulderen.

Hvad er slimsækkebetændelse i skulderen?

Smerter på siden af skulderen

Vi har slimsække/bursaer mange steder i kroppen. I skulderen sidder den mellem vores skulderbladets øverste knoglefremspring (acromion) og vores skuldermuskel Supraspinatus ligger der en slimsæk.

En slimsæk kaldes også for en Bursa og et væskefuldt hulrum, som er med til at lette glidningen mellem sener, muskler og knogler. Når denne slimsæk overbelastes kan der opstå betændelse i den. Dette kan ske akut, hvor slimsækken begynder at hæve og danne rødme og varme i området. Der kan også være kronisk betændelse i slimsækken, hvilket betyder, at der har været en længerevarende og vedvarende irritation af slimsækken.

Hvorfor opstår slimsækkebetændelse?

En betændelse eller irritation af slimsækken opstår typisk grundet en overbelastning af skulderen. Dette kan ske ved gentagne bevægelser, hvor du har armene over hovedet (kast, malerarbejder, tømmerarbejde, styrketræning). Har du et arbejde, hvor du læner dig på dine albuer kan der også været en øget risiko for, at slimsækken irriteres. Tidligere skader eller fald på skulderen kan også øge risikoen for slimsækkebetændelse.

 

Hvad kan jeg gøre mod slimsækkebetændelse?

Døjer du med slimsækkebetændelse? Så kan disse råd hjælpe dig:

Aflast skulderen og undgå bevægelser/løft, som giver smerter:

Døjer du med en akut slimsækkebetændelse i skulderen kan der være hævelse og mange smerter. Det er derfor en god idé at undgå de bevægelser i skulderen, som giver smerter de første dage til smerterne og hævelsen er mindsket. Døjer du med voldsom hævelse kan en ispose på skulderen hjælpe mod smerterne og hævelsen.

Husk pauserne:

Du kan opleve, at dine smerter forværres ved en bestemt stilling eller bevægelser. Har du et arbejde, hvor du sidder i samme stilling i længere tid eller laver samme bevægelse med skulderen, så husk dine pauser. Brug pauserne på at lette strækøvelser og bevægelighed af skulderen, så der kommer blodtilførsel til skulderen.

 

Husk god opvarmning af skulderen, inden du begynder træningen:

Er du vant til at træne eller dyrke sport er det vigtigt, at du aldrig skipper opvarmningen. En god opvarmning af skulderen (og hele kroppen) er med til, at sikre leddene bliver varme og klar til dagens træning. Dyrker du boldsport med mange kast eller styrketræning af overkroppen er det især vigtigt, at din skulder er klar inden du går igang med dagens træning. Mangler du inspiration til gode opvarmningsøvelser kan træningsvideoen være en god inspiration. Brug også nedenstående øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen, som en del af dit genoptræningsforløb.

Se de gode øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen her👇🏼

Øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen

 

Hvor ofte skal jeg lave øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen?

Døjer du med en akut slimsækkebetændelse i skulderen er det vigtigt, at du starter med RICEM-princippet. Især, hvis du har en voldsom hævelse, rødme og ømhed øverst/på siden af skulderen, hvor slimsækken sidder. Når hævelsen er fortaget kan du stille og roligt begynde med ovenstående øvelser. Du skal være opmærksom på, at du skal starte med at bevæge skulderen indenfor smertegrænsen. Det betyder, at du ikke skal opleve en forværring af dine smerter. Lav gerne øvelserne 3-5x om dagen de første uger. Når smerterne er mindsket og bevægeligheden er øget, så kan du lave øvelserne 1-2x dagligt. Døjer du med en kronisk Bursitis kan du starte med at lave øvelserne 3-5x om dagen. Jo oftere du laver øvelserne, desto mere effektive er de. Du må ikke opleve en forværring af dine smerter, en øget hævelse eller mere nedsat bevægelse i skulderen efter du har lavet øvelserne. I nogle tilfælde kan smerterne bluse en smule op under træningen. Det er i orden, bare smerterne mindskes efterfølgende.

 

Er du i tvivl om øvelserne er gode for dig så er det altid godt at kontakte en  fysioterapeut. Her kan du få flere specifikke øvelser til netop din problematik og få manuel behandling, som kan hjælpe på din hævelse. Det kan tage 3-6 måneder før dine smerter er væk, så husk at lytte til din krop og skulder, samt undgå bevægelser og stillinger, som forværre din smerter.

 

Har du nogle spørgsmål til slimsækkebetændelse i skulderen?
Så skriv endelig dit spørgsmål i kommentarfeltet.
Jeg ser frem til at høre fra dig ☺️👇🏼

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , , ,
Smerter på bagsiden af skulderen
Hjemmetræning – Sådan kommer du godt i gang!

Øvelser for bækkensmerter

Øvelser for bækkensmerter kan hjælpe på dine smerter i lænderyggen, ballerne og hofterne. Vores bækken bliver udsat for mange belastninger i løbet af dagen. Bækkensmerter forbindes ofte med graviditeter, men det er ikke den eneste årsag til, at bækkenet kan drille. Døjer du med bækkensmerter og spændte muskler omkring bækkenet, så får du nogle gode…
Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer kan være løsningen til dine smerter på forsiden af hoften. Vores hoftebøjer har en vigtig funktion for vores bevægelse af hoften, hvilket kan være årsagen til at du oplever smerter i hoften og lysken. Derudover kan en stram og overbelastet hoftebøjer være årsagen til, at du oplever lændesmerter. I nogle…
Øvelser for trokanterbursit

Øvelser for Trokanterbursit

Disse øvelser for Trokanterbursit er for dig, som døjer med smerter på ydersiden af hoften. En Trokanterbursit er en betændelse i slimsækken, som sidder på ydersiden af hoften. I nogle tilfælde kan denne betændelse også påvirke vores ydre hoftemuskulatur. Derfor kan du med fordel lave disse øvelser for Trokanterbursit til en overbelastning af Gluteus Medius…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu