Hvorfor er en stærk core vigtig?

Vores core består af de inderste dybe mave- og rygmuskler.

Du har sikkert hørt ordet “core” før. De seneste år har der inden for træningsverden været stor fokus på at få trænet sin “core” for at få en flottere, stærkere og mere funktionel krop. Og det er ikke uden grund, at en stærk core er godt for dig.

Men hvad er “core” så?

Ordet “core” er en betegnelse af dine dybe mavemuskler, dit mellemgulv, din bækkenbund, dine bugmuskler og dine nederste rygmuskler. Det vil sige, at det er alle de muskler, som ligger inderst og som har en stabiliserende effekt på vores rygsøjle. De yderste ryg- og mavemuskler bliver ofte trænet og aktiveret i løbet af dagen (når du bøjer dig forover eller bagover), men de dybeste muskler bliver sjældent aktiveret.
Men du bruger faktisk dine inderste muskler når du sidder, står, rejser dig eller løfter noget. De aktiveres hvergang du laver den mindste bevægelse.

Hvorfor skal jeg træne min core?

Er din core ikke stærk nok til den aktivitet du udsætter din krop for kan du opleve lændesmerter.

Du bruger dine dybe mavemuskler hele tiden. Derfor giver det god mening, at træne netop disse muskler, så de er stærke nok til at klare hverdagens aktiviteter. Blot det at sidde kræver styrke i de inderste muskler, så du ikke får smerter i ryggen. Er disse muskler ikke stærke nok, når du løfter nogle ting, sidder ned eller står, er der står risiko for, at du oplever en rygskade. Vi løfter ofte ting med vores ryg istedet for vores ben, som er den rigtige løfteposition. Det betyder derfor, at vi med en slappere core og en uhensigtsmæssig løfteteknik meget nemmere og hurtigere får rygsmerter.

 

Ønsker du en masse øvelser til en stærkere og mere stabil lænderyg? Så vil dette online forløb være lige noget for dig. Læs meget mere her og kom i gang allerede idag.

Vær sikker på, at du træner de rette muskler!

Det kan lyde helt fjollet, men det kan være svært at træne de dybe mave- og rygmuskler. Musklerne sidder dybt inde og bliver aktiveret hurtigere end de yderste, større muskler. Dette skyldes, at coremusklerne er meget mindre end fx den lige mavemuskel, hvilket kræver mindre muskelkraft. Derudover er coremusklerne bedre til at arbejde statiske end dynamiske. Hvis du spænder alt, hvad du kan i din core bliver du hurtig træt, samtidigt med, at du typisk vil spænde i alle musklerne i ryggen og maven. Når du spænder i de dybeste mave- og rygmuskler, skal der ikke være en spænding i den store mavemuskel. Det kræver en meget mindre spænding end du tror!
Start med at ligge dig på ryggen og lav en lille spænding i maven. Placer den ene hånd under brystet på maven og den anden hånd ved hoftenbenet. Når du spænder i core skal du mærke en lille spænding under hånden ved hoftebenet, imens den anden hånd ikke skal mærke en spænding i mavemusklen.

På med korsetet!

Core betyder kerne. Og netop coremuskulaturen er kroppens kerne. Denne kerne kan beskrives som en cylinder, som er med til at stabilisere rygsøjlen. Musklerne spændes på tværs af maven og omtales ofte som et korset. Tænk på din core som et korset – den skal være stabiliserende og spændt. På den måde kan du undgå mange skader i det lange løb. Det er især vigtigt når du styrketræner, løber, hopper eller spiller badminton, at du hele tiden har en lille spænding i dine coremuskler.

Find en masse øvelser til en stærkere core her. 

 

Core træning

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , ,
Core øvelser, som du kan lave hjemme i stuen
Ondt i lænden når jeg sidder
Smerter på bagsiden af hoften

Smerter på bagsiden af hoften

Smerter på bagsiden af hoften kan i mange tilfælde stamme fra din lænderyg. Også selvom du ikke kan mærke lændesmerter kan årsagen stamme fra enten ryggen eller bækkenet. Dog kan lokale smerter, som piriformis– eller ballesmerter være årsagen til dine smerter på bagsiden af hoften. Det er altid en god idé at få en grundig…
Stabilitetsøvelser for skulderen

Stabilitetsøvelser for skulderen

Det er altid en god idé at lave stabilitetsøvelser for skulderen. Ofte begynder vi først på stabiliserende skulderøvelser, når vi oplever smerter. Det er en skam. Der er så mange fordele ved at styrke de små stabiliserende muskler omkring skulderen. Disse muskler kaldes rotatorcuff-musklerne og har en vigtig funktion for vores skulderstabilitet. Er der en…
Øvelser for spondylolistese i lænderyggen

Øvelser for spondylolistese i lænderyggen

Savner du nogle gode øvelser for spondylolistese i lænderyggen? Så læs videre!  Spondylolistese betyder, at der er en fremadglidning af ryghvirvlerne i lænderyggen. I nogle tilfælde kan der være smerter og gener forbundet med dette. Det er derfor vigtigt, at du får trænet styrken og stabiliteten omkring lænderyggen. Du får her 3 gode øvelser, som…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu