Sort elastik

Derfor skal du vælge en
sort rund træningselastik

Ønsker du en eksta hård belastning, når du træner?

Så skal du vælge en lille sort træningselastik. Denne træningselastik er især god til træning af dine ben, men kan også bruges til træning af din overkrop.

Er du vant til at styrketræning kan du sagtens vælge en lille sort træningselastik. Du kan nemt have træningselastikken med i tasken, da den intet fylder eller vejer.

Vælg mellem 10 eller 20 øvelser, når du køber en sort rund træningselastik. 

Hvad ønsker du at træne?

Skulder

Din overkrop

Vil du gerne styrke dine skuldre, arme og øvre ryg?


Så kan du med fordel vælge dette træningsprogram, som har fokus på styrke og stabilisering af de vigtigste muskler omkring dine skuldre.

Træningsprogrammet kan sagtens laves med en lille sort træningselastik, hvis du er vant til at træne din overkrop med håndvægte eller i træningsmaskiner.

 • Som ønsker at styrke din overkrop.
 • Som ønsker at komme dine skuldersmerter til livs. Øvelserne er især gode, hvis du har smerter i skulderen grundet:
  • Indeklemningssyndrom i skulderen.
  • Impingement i skulderen.
  • Senebetændelse eller overbelastning af dine skuldre.
  • Betændelse i slimsækkene omkring skuldrene.
 • Som døjer med spændinger i nakke eller har spændingshovedpine.
 • Som ønsker at styrke dine skuldre og arme efter en diskusprolaps i nakken. Øvelserne kan laves, hvis du ikke har konstante smerter med udstråling til en eller begge arme.
 • Som har Morbus Scheuermann.
 • Som har en frossen skulder.
 • Der inden for de seneste 12 uger har brækket din skulder, arm eller ryg.
 • Hvis skulder er gået ud af led inden for de seneste 12 uger (kaldes også skulderluksation)
 • Som er gravid i 2. eller 3. trimester.

Din underkrop

Vil du gerne styrke dine ben?


Så er dette træningsprogram lige noget for dig. Du får her 10 øvelser, som har fokus på at styrke dine muskler omkring dine hofter og knæ.

Øvelserne i træningsprogrammet er gode at lave med en lille sort træningselastik, hvis du er vant til at træne dine ben med vægte eller i træningsmaskiner.

 • Som ønsker at styrke din underkrop.
 • Som døjer med lyskesmerter.
 • Som har hofteartrose og/eller knæartrose (Slidgigt i hofter og/eller knæ)
 • Som har senebetændelse eller overbelastningssmerter omkring dine hofter og knæ.
 • Der døjer med iskiassmerter, som også kaldes piriformissyndrom.
 • Der føler instabilitet omkring knæet (menisk- eller korsbåndsskader, hvor du ikke er opereret og ikke døjer med smerter. Skaden skal være sket for mere end 12 uger siden).
 • Der inden for de seneste 12 uger har brækket din ryg, bækken, hofte eller ben.
 • Der inden for de seneste 12 uger har haft en diskusprolaps i lænderyggen med udstrålende smerter til et eller begge ben.
 • Som har et stressbrud, også kaldt et træthedsbrud, på hofte, bækken eller foden.

Eller ønsker du adgang til begge træningsprogrammer?

Dette træningsprogram er ideelt for dig, som ønsker træningsøvelser for hele kroppen.

Når du køber en lille sort træningselastik får du også adgang til 20 øvelser, som træner hele kroppen godt igennem og gør det nemt for dig at komme godt igang med hjemmetræningen.

 • Du ønsker at styrketræne hele kroppen.
 • Du ønsker at lave forebyggende øvelser, for at mindske din risiko for skader.
 • Dig, som har en akut skade eller smerter, som forværres ved bevægelse.

Ønsker du en lettere elastik?

Den blå runde træningselastik er lettere end den sorte runde træningselastik. 

Få svar på dine spørgsmål omkring små træningselastikker her:

Der er mange grunde til, at du skal vælge elastiktræning. Når du træner med små træningselastikker får du både styrket dine muskler, samtidigt med at du stabiliserer din led. Det kan derfor være hårdt at træne med en lille elastik, da man træner sine muskler på en anden måde end i maskiner eller med vægte. Derfor bruges elastiktræning meget af fysioterapeuter til genoptræning af fx. smerter i skuldre, hofter eller knæ, da du får styrket dine muskler og led med let belastning.

 

Ja og nej.

Mange øvelser med lange og små træningselastikker minder om hinanden. Den grundlæggende forskel er, at de lange træningselastikker er gode til de øvelser, hvor du har brug for at justere belastningen. Det vil sige, at det kan være hårdere at træne fx. dine skuldre med en lille træningselastik, da du ikke kan justere stramheden på samme måde som med en lang træningselastik. Derimod er de små træningselastikker gode til øvelser, hvor du skal have elastikken rundt om dine knæ eller håndled. På den måde sikre du, at du får samme modstand i øvelsen hver gang du træner. Bruger du en lang elastik skal du binde den sammen, hvilket kan gøre at du ikke er sikret samme modstand hver gang.

Der er derfor ikke den store forskel på, om du vælger en lille eller en lang træningselastik. Vælg det, som du føler er bedst og rarest at træne med.

 

Derudover skal du være opmærksom på:

 • Dine vejrtrækninger, når du træner. Vejrtrækningerne skal være frie og ubesværet.
 • At du ikke overstrækker dine led (især dine håndled).
 • At du hele tiden har kontrol over elastikken med langsomme og kontrollerede bevægelser.

Du kan vælge imellem en blå eller sort elastik. Det er hårdt at træne med elastik og jeg vil derfor anbefalde, at du ikke starter for hårdt ud. Derfor afhænger det af, hvilken grundform du har, samt hvad du ønsker at træne med elastikken.

 

Du får her en guide til, hvilken træningselastik du skal vælge:

 

Sværhedsgrad

God til:

Blå elastik (Mellem)

Genoptræning efter en skade.

Dig, som har smerter omkring et led.

Træning af din overkrop

Sort elastik (Hård)

Dig, som er vant til at styrketræne.

Træning af dine ben

 

Hvis du døjer med en skade er det en god idé at starte med den blå elastik. Når du oplever en fremgang i dine smerter og styrke kan du skifte din elastik ud med den sorte elastik. Det er træls at starte med en for hård elastik, da det gør det sværere at komme igang med træningen og risikoen for skader er større.

De små træningselastikker springer ikke nemt. Men bliver din elastik mør eller har været udsat for meget varme kan der være en risiko for, at den springer. Derudover øges risikoen, når elastikken bliver ældre. Dog er en lille træningselastik i god kvalitet og kan klarer voldsomme belastninger, før den knækker. Så du skal ikke være nervøs over om din lille elastik knækker nemt.

 

Når du køber en lille træningselastik får du også adgang til 10 øvelser. Disse øvelser bliver du langsomt guidet igennem, så du er sikker på, at du laver øvelserne korrekt. Derudover får du alternativer til at gøre dine øvelser nemmere eller sværere.

 

Derudover skal du altid huske, at:

 

Have fokus på din kropsholdning.

Det er vigtigt, at du står ret, når du træner med elastik. Det kan være en idé at lave øvelserne foran et spejl de første gange.

 

Trække vejret, når du laver øvelserne.

På den måde sikre du, at du ikke spænder op i de forkerte muskler. En god vejrtrækning sikre, at der kommer ilt til dine muskler, når du træner.

 

Du ikke kompenserer i resten af kroppen.

Det er desværre typisk, at vi bruger andre muskler end dem vi træner. Dette sker, hvis elastikken er for hård eller vi ikke koncentrere os om øvelsen.

 

Du ikke overstrækker dine led.

Det kan du undgå ved at lave øvelserne stille og kontrollerede.

 

Du har kontrol over din elastik.

Hav hele tiden fokus på din elastik og lav din øvelse langsomt. På den måde undgår du skader eller uhensigtmæssige bevægelser med din elastik.

Har flere du spørgsmål?

Så står jeg klar til at svare på dine spørgsmål. Du kan nemt og enkelt sende en mail med dit spørgsmål.