Træningselastikker er et super træningsredskab! Du kan have din træningselastik med alle vegne og du kan træne hele kroppen med den.
Du kan se alle træningselastikkerne her, samt få svar på alle dine spørgsmål omkring træningselastikker.
Træningselastikker
Vælg mellem 3 niveauer
Let
Den lette træningselastik er for dig, som ønsker at genoptræne efter en skade. Den gule elastik er også optimal for dig, som ønsker at komme i gang med at træne.
Medium
Den røde elastik har en mellem belastning. Den er perfekt for dig, som er vant til at træne i forvejen. Elastikken er især god til træning af ben og overkrop.
Hård
Denne elastik er hård! Den er optimal for dig, som er vant til at træne tung styrketræning. Du får meget modstand og den er især god til træning af ben og ryg.
Få svar på alle dine spørgsmål om træningselastikker her
Der er mange gode grunde til, at elastiktræning er godt. Træning med elastik er godt til at få fat i dine små stabiliserende muskler. Du får derfor trænet både din stabilitet over dine led, samt styrket dine muskler. Det gode ved en elastik er, at du selv kan justere belastningen – enten ved at føre dine hænder tættere på hinanden eller længere fra hinanden. Du kan også vælge en elastik, som har en hårdere eller lettere belastning. Elastiktræning er også godt til, at få styrket dine muskler efter en skade eller en periode med smerter. Det gode ved træningselastikker er, at du kan have din elastik med i din taske og dermed træne alle steder – også på ferien eller kontoret.
Når du køber en elastik får du 10 øvelser med, hvor du får en grundig gennemgang af øvelserne. De forskellige træningsprogrammer finder du under den enkle elastik. Det kan være en god idé at lave øvelserne foran et spejl de første gange, så du er sikker på, at du har den rette kropsholdning. Især din kropsholdning er vigtig, når du træner med elastik. Dels for at sikre, at du får den bedste effekt af øvelserne, men dels også for at undgå en skade.
Derudover skal du være opmærksom på:
- Dine vejrtrækninger, når du træner. Vejrtrækningerne skal være frie og ubesværet.
- At du ikke overstrækker dine led (især dine håndled).
- At du hele tiden har kontrol over elastikken med langsomme og kontrollerede bevægelser.
Det er ikke uundgåeligt, at din nye træningselastik kan knække på et tidspunkt. Det er også den største frygt, at den knækker i hovedet på os, når vi er i gang med at træne. Dog er der nogle simple ting, som du kan gøre for at mindske risikoen for, at din elastik knækker:
Råd #1: Udsæt ikke elastikken for direkte sollys eller varme.
Råd #2: Opbevar elastikken i en kasse eller i mørke omgivelser.
Råd #3: Træn uden smykker (ure, ringe og armbånd).
Råd #4: Undgå skarpe negle eller andre skarpe genstande på gulvet eller under dine sko.
Råd #5: Rengør elastikken med mild sæbe og vand.
Råd #6: Stræk ikke elastikken mere end 4 gange sin hvilelængde (som er 300% forlængelse af træningselastikken). Risikoen for at elastikken knækker er allerede til stede, hvis du forlænger elastikken 150%.
Råd #7: Elastikken må ikke bruges til træning af hele din kropsvægt (fx. øvelser, hvor elastikken skal bære din kropsvægt).
Hvis du passer godt på din nye elastik skal den gerne holde i mange måneder – selv hvis du bruger den dagligt. Hvis du følger disse råd holder elastikken i hvert fald i 10 måneder.
Du kan vælge imellem 3 elastikker, som har hver deres farve og styrke. Jeg vil anbefale, at du ikke starter for hårdt ud. Det er nemlig hårdere at træne med elastik, end man lige tror. Er du vant til at styrketræne kan du godt starte med en medium belastning.
Her er en lille guide til, hvilken belastning du skal vælge:
Sværhedsgrad |
God til: |
Gul elastik (Let) |
|
Rød elastik (Medium) |
|
Grøn elastik (Hård) |
|
Hvis du har en skade anbefales du, at starte med en gul elastik. Når du bliver stærkere, hvilket du gør over tid, kan du altid øge belastningen og dermed skifte din elastik ud med en hårdere belastning.

Har du flere spørgsmål om træningselastikker?
Så tøv ikke med at ringe eller skrive til 42 67 81 00 – så kan jeg hjælpe dig med dit spørgsmål.