Akutte albuesmerter – hvad skal jeg gøre?

Akutte albuesmerter kan opstå af forskellige årsager. Du får her de bedste råd til, hvad du skal gøre, hvis du oplever akutte albuesmerter. Der er forskel på om smerterne er kommet over tid eller om de er kommet akut i forbindelse med en skade.

 

Akutte albuesmerter:

Disse smerter kommer oftest, hvis du har slået din arm eller albue i forbindelse med et fald. Smerterne skyldes ofte et udefrakommende slag eller stød på albuen. Der er sket et traume på enten knoglerne eller musklerne omkring albuen og derfor er det vigtigt, at udelukke knoglebrud eller et ledskred i albuen. Da der findes 3 knogler omkring albueleddet kan der også komme brud flere steder. Brud på overarm eller underarm påvirker i den grad albuen og bevægelsen af denne. Du kan i forbindelse med et fald også opleve at albuen går ud af led. Dette er meget almindeligt ved uheld under sport eller fald hvor albuen har været strakt. Både ved brud og albueledskred er det vigtigt, at du opsøger skadestuen, så du kan få den rette behandling med det samme.

Akutte albuesmerter
Vores albueled er sammensat af 3 knogler. Typisk er det en af underarmsknoglerne der brækkes.

Er du i tvivl?

Er du ikke sikker på, om du har brækket din arm er der nogle ting du skal være opmærksom på:

akutte albuesmerter
  • Kan du bevæge din albue som du plejer?
  • Har albuen en fejlstilling? – er der en tydelig fejlstilling skal du til lægen!
  • Er der hævelse i albuen? Er der en hævelse skal den aftage efter få dage.
  • Er der misfarvninger og rødme omkring albuen? – er dette tilstede lige efter skaden skal du undersøges hurtigt!
  • Fortsætter smerterne eller kan du ikke bevæge albuen som du plejer? Så skal den undersøges for evt. brud og andre skader.

Behandlingen afhænger meget af om der er sket et brud eller ej. Er din albue brækket så laver skadestuen en plan for din behandling. Er der skaden kun sket på musklerne omkring albuen er bevægelse og træning godt for albuen. Derudover er det bedst ikke at fremprovokere smerterne i albuen og dermed bevæge den inden for smertegrænsen. Smerterne skulle gerne aftage efter et par dage. Fortsætter smerterne er det bedst du opsøger hjælp for at få tjekket om alt er, som det skal være. Når dine smerter er aftaget og du har fået grønt lys fra din læge kan du starte en let genoptræning af dine muskler i armene. Her kan en træningselastik være helt perfekt til at komme godt i gang med at styrke dine muskler hjemme i stuen.

Ønsker du øvelser, som kan lindre dine akutte albuesmerter?


I Din Flexible Sundheds Træningsunivers finder du de bedste råd og øvelser for din albue.
 
Bliv medlem for kun 99 kr. om måneden og kom igang med genoptræningen allerede idag. 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

Læs flere indlæg her:

Diafragma
Åndedræt

Diafragma og din vejrtrækning

Diafragma er en kuppelformet muskel, som adskiller brysthulen fra bughulen. Diafragma er placeret mellem dine lunger og mave og er kroppens største og vigtigste vejrtrækningsmuskel.

Læs mere »
Coremusklerne består af Diafragma, ryg- og mavemusklerne samt bækkenbundsmusklerne
Lænderyg

Coremusklerne og deres funktion

Coremusklerne har mange forskellige funktioner. Core betyder kerne på engelsk. Cormusklerne er med andre ord kroppens kernemuskler, som tilsammen udgør kropsstammen. Manglende aktivering og styrke

Læs mere »
Smerter på bagsiden af hoften svage ballemuskler
Hofte

Svage ballemuskler

Svage ballemuskler kan skyldes mange forskellige ting. Måske tænker du ikke over, at dine ballemuskler er svage i dagligdagen. Dog kan manglende styrke i dine baller

Læs mere »
Sådan forebygger du kontorskader
Hele kroppen

Sådan forebygger du kontorskader

I dette blogindlæg bliver du klogere på, hvordan du forebygger kontorskader. Du får tre gode råd, samt en træningsvideo, som har til formål at styrke

Læs mere »