3 gode grunde til, at du skal holde fysiske pauser i løbet af dagen

Pauser er godt for mange ting. Pauser gør os mere kreative, mindsker stress og øger vores arbejdsglæde. Ofte bruger vi vores pauser på telefonen eller ved kaffemaskinen.  Men det er ikke kun vores hjerne, som skal have en pause. Vores krop har også brug for små pauser i løbet af dagen. Har du et job, hvor du sidder eller står i samme stilling i længere tid ad gangen? Så vil du klart mærke en ændring ved at holde fysiske pauser. Fysiske pauser er pauser, hvor du kommer ud af din arbejdsstilling og får bevæget din krop igennem. Mange oplever muskelspændinger og smerter efter en lang arbejdsdag, hvor de har siddet eller stået i den samme stilling i flere timer uden pauser. Der er lavet flere undersøgelser, som viser, at der er flere gode grunde til, at du skal holde fysiske pauser i løbet af dagen.

 

De 3 bedste grunde til, at du skal opprioritere dine fysiske pauser:

#1: Forbedre din sundhed

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi sidder meget ned i løbet af dagen. Undersøgelser viser, at selvom du træner efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger opvejer det ikke det negative ved en stillesiddende livsstil. Ved at komme ud og gå mindst en gang i timen mindsker du din risiko for: Fedme, forhøjet blodtryk, blodsukker og kolesterol.

Det betyder, at du har en større risiko for hjertesygdomme og blodpropper, hvis du sidder meget ned. Du behøver ikke. at gå mere end 250 skridt eller 2-3 minutter, hver time for at mindske din risiko markant.

Fysiske pauser

#2: Mindsker gener og spændinger

Døjer du med spændingshovedpine, smerter i ryggen eller overbelastning i din musearm vil de fysiske pauser være en stor hjælp. Når du kommer op og gå kommer du ud af din arbejdsstilling. Du får aktiveret dine muskler, som får øget blodtilførsel til. Dette er med til, at mindske dine muskelspændinger og gener. Typisk stammer dine smerter og gener fra dine ledbånd, som bliver forstrukket, hvis du sidder i samme stilling over længere tid. Dette kan give hovedpine, træthed og spændinger. Ved at komme op og gå aflaster du dine ledbånd, hvilket mindsker dine smerter og gener over tid.

Øvelser til en bedre holdning hjemmearbejdsdage

 #3: Vær mere koncenteret

Fysiske pauser i løbet af dagen er ikke kun vigtigt for dit fysiske velbefindende. Det er også afgørende for dit mentale helbred og ikke mindst din koncentration. Føler du, at det er svært at få taget de fysiske pauser i løbet af dagen? Så kan Pomodoroteknikken være relevant for dig. Kort sagt går den ud på, at du sætter dit ur til at ringe om 25 minutter. Så arbejder du koncenteret indtil det ringer. Herefter holder du en pause på 5-10 minutter, hvor du med fordel kan gå en lille tur. På den måde giver du både din krop og hjerne de bedste forhold på arbejdet, da du arbejder koncenteret, men husker de små pauser.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan holde en pause hver time?

Så holder du pause, når du kan. Ovenstående råd passer ikke til alle arbejdsplader, men brug dem, som du kan få ind i løbet af dagen. Det vigtigste er, at du ikke sidder ned 8 timer uden at rejse dig fra kontorstolen. Kan du ikke gå rundt kan du lave øvelser siddende eller ståendeUanset, hvilke metoder du vælger, lover jeg, at du mærker en stor forskel på din krop og dit energiniveau, når du starter med de fysiske pauser.

Mangler du inspiration til din fysiske pause?

Så kom ud og gå 250 skridt sammen med mig. Her får du bevæget hele din krop igennem, samt for pulsen op inden du skal arbejde videre. Du kan se videoen herunder.

Ønsker du flere øvelser, som bevæger og styrker din krop?


I Din Flexible Sundheds Træningsunivers får du adgang til +200 træningsvideoer, som styrker hele kroppen. 
 
Bliv medlem for kun 99 kr. om måneden og kom igang med genoptræningen allerede idag. 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

Læs flere indlæg her:

Overbelastningsskade i nakken
Nakke

Overbelastningsskade i nakken

Der kan være mange forskellige årsager til, at du får en overbelastningsskade i nakken. Vores nakke består af mange forskellige strukturer og væv, som kan

Læs mere »
Vedvarende lændesmerter Overbelastningsskade i lænden
Lænden

Overbelastningsskade i lænden

Kan man få en overbelastningsskade i lænden? Ja, det kan man. Vores lænderyg består af mange forskellige strukturer og væv, som også kan blive overbelastede.

Læs mere »
overbelastningsskade i øvre ryg
Brystryg

Overbelastningsskade i øvre ryg

En overbelastningsskade i øvre ryg kan skyldes flere forskellige ting. Vores brystryg består af mange forskellige strukturer og væv, som alle kan blive overbelastede. I

Læs mere »
Overbelastningsskade i håndleddet
Håndled

Overbelastningsskade i håndleddet

En overbelastningsskade i håndleddet skyldes typisk en irritation af underarmsmusklerne- og senerne. I mange tilfælde stammer overbelastningsskaden i håndleddet fra albuen, hvor underarmsmusklerne og senerne

Læs mere »
Overbelastningsskade i albuen
Albue

Overbelastningsskade i albuen

En overbelastningsskade i albuen skyldes typisk en irritation af muskelsenerne på underarmen. Muskelsenerne hæfter tæt på albuen og kan være årsagen til dine lokale smerter

Læs mere »
Overbelastningsskader Overbelastningsskade i skulderen
Skulder

Overbelastningsskade i skulderen

En overbelastningsskade i skulderen kan skyldes flere forskellige ting. I dette indlæg bliver du klogere på de typiske årsager og symptomer på en overbelastningsskade i

Læs mere »