Fysioterapeut – Hvad og hvorfor?

Du har med garanti hørt ordet og titlen fysioterapeut i dit liv. Det kan være, at du kender nogle der har været til genoptræning hos en efter en operation eller måske har du selv været hos en eller flere i forbindelse med skader eller smerter.

 

Fysioterapeuter arbejder nemlig i flere regier – både på hospitaler, kommunale genoptræningscentre og i private klinikker. Fysioterapeuternes arbejdsopgaver er selvfølgelige forskellige alt efter, hvor du møder din fysioterapeut. Største del af befolkningen forbinder dog fysioterapi med (genop)træning efter en skade eller operation eller måske efter et langvarig sygdomsforløb. I den forbindelse afslutter mange deres samarbejde og kontakt med deres fysioterapeut, når smerterne er forsvundet og det gamle funktionsniveauet er tilbage.

 

Har du nogensinde tænkt på, at du kan bruge din fysioterapeut, som du bruger din tandlæge? Hos tandlægen bliver du indkaldt til et halv- eller helårligt tjek af dine tænder,  hvor dine tænder bliver undersøgt for huller og din mundhygiejne bliver gennemtjekket. Er der nogle huller på vej, så modtager du en effektiv tandrensning og en grundig vejledning i, hvordan du undgår, at disse huller udvikler sig.  Faktisk kan en fysioterapeut bruges til det samme. Vi kan hjælpe dig med, at holde mange smerter og skavanker væk med den rette behandling, rådgivning og daglige øvelser. Ville det ikke være dejligt at slippe af med små skavanker og gener med simple tjeks to gange om året?

 

Desværre forbinder mange mennesker fysioterapeuter med at skulle lave lektier, i form af hjemmeøvelser, hvilket er trist. Fysioterapi skal ikke være lektier, men derimod en hjælp til, at du kan holde dig smertefri og mobil hele livet uden sygdomme, skader og gener i kroppen.

 

 

Vidste du, at en fysioterapeut har kompetencer indenfor:

  • undersøgelse, diagnosticering og behandling af skader og smerter i hele kroppen?
  • manuel behandling og mobilisering af muskler og led med fokus på dit problem?
  • målrettet træning til netop dit problem?
  • det bio-psyko-sociale koncept? Vi ser dig som det hele menneske og ikke ud fra din diagnose og skade?
  • test og vurdering af din sundhed? At vi kan hjælpe dig med at få en klar indblik i, hvordan din sundhed er og hvad du kan gøre for at forblive sund?
 
 

Kompentencer:

Fysioterapeuter har en uendelig række af muligheder for at efteruddanne sig efter, at de har modtaget deres eksamensbevis. Det er muligt at videreuddanne sig inden for rygbehandlinger, idrætsskader, manuel behandling, akupunktur og meget meget mere. Der siges, at en fysioterapeut aldrig bliver færdig med at uddanne sig. Ny viden kommer konstant til faget, og der er stor fokus på, at der altid bliver givet evidensbaseret behandlinger inden for de forskellige diagnoser og skader. Dette betyder, at fysioterapeuter altid behandler dig ud fra den nyeste forskning med udgangspunkt i dine behov og ressourcer. 

 

Ser dig som et helt menneske – og ikke en diagnose

Fysioterapeuter arbejder desuden med hele dig som person, når du henvender dig. Har du fx. en skade i dit knæ, ser vi ikke kun på knæet, men ser i stedet på dig som en hel person. Hvordan er du påvirket af denne skade? Hvad er dine mål og forventninger til dig selv og forløbet? Hvor meget energi kan og vil du ligge i et træningsforløb? Hvad motiverer og demotiverer dig? Alle disse spørgsmål giver os et klart billede af, hvem du er som person. Dine tanker, ønsker, ressourcer og forventinger spiller en stor betydning i dit behandlings- eller træningsforløb. 

 

 

Med dette lille indlæg skulle det gerne stå klart, 
hvad du ellers kan bruge din fysioterapeut til, når du ikke har nogle skader eller smerter.

Abonnement træning

Få de bedste råd og øvelser for netop dine smerter og skader.

Bliv medlem af Din Flexible Sundheds Træningsunivers for kun 99 kr. om måneden og få adgang til +200 træningsvideoer, som genoptræner og forebygger smerter og skader.

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

Læs flere indlæg her:

Overbelastningsskade i nakken
Nakke

Overbelastningsskade i nakken

Der kan være mange forskellige årsager til, at du får en overbelastningsskade i nakken. Vores nakke består af mange forskellige strukturer og væv, som kan

Læs mere »
Vedvarende lændesmerter Overbelastningsskade i lænden
Lænden

Overbelastningsskade i lænden

Kan man få en overbelastningsskade i lænden? Ja, det kan man. Vores lænderyg består af mange forskellige strukturer og væv, som også kan blive overbelastede.

Læs mere »
overbelastningsskade i øvre ryg
Brystryg

Overbelastningsskade i øvre ryg

En overbelastningsskade i øvre ryg kan skyldes flere forskellige ting. Vores brystryg består af mange forskellige strukturer og væv, som alle kan blive overbelastede. I

Læs mere »
Overbelastningsskade i håndleddet
Håndled

Overbelastningsskade i håndleddet

En overbelastningsskade i håndleddet skyldes typisk en irritation af underarmsmusklerne- og senerne. I mange tilfælde stammer overbelastningsskaden i håndleddet fra albuen, hvor underarmsmusklerne og senerne

Læs mere »
Overbelastningsskade i albuen
Albue

Overbelastningsskade i albuen

En overbelastningsskade i albuen skyldes typisk en irritation af muskelsenerne på underarmen. Muskelsenerne hæfter tæt på albuen og kan være årsagen til dine lokale smerter

Læs mere »
Overbelastningsskader Overbelastningsskade i skulderen
Skulder

Overbelastningsskade i skulderen

En overbelastningsskade i skulderen kan skyldes flere forskellige ting. I dette indlæg bliver du klogere på de typiske årsager og symptomer på en overbelastningsskade i

Læs mere »