Hovedpine – OLD

Der kan være mange årsager til, hvorfor du døjer med hovedpine. Hovedpinen kan opstå pludseligt eller komme snigende over tid. I mange tilfælde stammer din hovedpine fra nakken, hvor muskler, led og nerver kan forårsage hovedpinen.

Her på siden kan du blive endnu klogere på hovedpine, samt hvordan du kan komme den til livs.
Du skal altid opsøge læge eller en anden behandler for at sikre, at din hovedpine må trænes væk. 

Hvorfor opstår hovedpine?

Hovedpine er desværre ikke unormalt. 8 ud af 10 danskere har det seneste år haft hovedpine. Hovedpine kan opstå pludseligt eller komme snigende over længere tid.

Når du har hovedpine kan du opleve smerter eller spændinger omkring nakke og skuldre. I nogle tilfælde kan du opleve kvalme, svimmelhed, synsforstyrrelse og tinnitus. Læs mere om de typiske årsager til hovedpine her:

Nakkehovedpine

Nakkehovedpine kaldes også for cervicogen hovedpine. Her stammer hovedpinen fra nakkens facetled eller ledbånd. Her er der sket en forstrækning af ledbåndene eller en låsning i facetleddet. Dette opstår grundet en skade eller små miniforstrækninger af ledbåndene omkring nakken. Her vil du opleve hovedpine i den ene side af hovedet, som ofte er ledsaget af nedsat bevægelighed og smerter i nakken. I nogle tilfælde kan du opleve kvalme, svimmelhed og synkeproblemer i forbindelse med nakkehovedpine.

Spændingshovedpine

Den hyppigeste årsag til hovedpine er spændingshovedpine. Denne form for hovedpine føles som en trykkende og pressende fornemmelse omkring hovedet eller panden. Spændingshovedpine kan opstå grundet en uhensigtsmæssig kropsholdning, stress, søvnmangel eller inaktivitet. Her spænder musklerne op, hvilket kan give hovedpine, kvalme og svimmelhed.

Migræne

Migræne kendetegnes som en halvsidig, pulserende hovedpine, som kan vare fra nogle timer til flere dage. I nogen tilfælde kan der være hovedpine i begge sider. Årsagen til migræne kendes ikke. Du kan have migræne med eller uden aura. Aura kan give forbigående synsforstyrrelser, føleforstyrrelser eller tale- og sprogforstyrrelser. I nogle migrænetilfælde kan du opleve lys- og lydoverfølsomhed, samt kvalme og/eller opkast.

Klyngehovedpine

Klyngehovedpine er en sjælden type hovedpine. Her er smerterne brændende eller borende bag det ene øje. Disse smerter kommer ofte i klynger i perioder, hvor der kan være 1-4 anfald per dag over 1-3 måneder. Sammen med hovedpinen kan næsen løbe, øjet blive rødt og der kan komme hævelse af øjenlåget.

Piskesmæld

En typisk efterreaktion på en piskesmældsskade (kaldes også for Whiplash) kan være hovedpine. Denne hovedpine kan føles pulsernede og trykkende og kan vare i nogle uger efter skaden. Årsagen til hovedpinen kan skyldes muskelspændinger omkring nakken, hvilket også kan forårsage stivhed og nedsat bevægelighed omkring nakken.

Kom din hovedpine til livs hjemme i stuen

Du behøver heldigvis ikke at leve med hovedpine. I mange ovenstående tilfælde kan de rette øvelser og råd være med til at mindske dine muskelspændinger, samt øge din bevægelighed omkring nakken. I mange tilfælde går hovedpinen over efter et par dage, men hvorfor ikke forebygge spændingerne kommer igen?

Din Flexible Sundhed tilbyder både onlineforløb og øvelser med træningselastikker. Læs mere om dine muligheder her og kom igang allerede idag:

Onlineforløb:

Kom dine nakkesmerter og hovedpine til livs på 4 uger!

Ønsker du at blive klogere på, hvorfor hovedpine og nakkesmerter opstår, samt hvad du kan gøre for at mindske din hovedpine?

Så er dette onlineforløb lige for dig! På 4 uger får du de bedste øvelser mod hovedpine og nakkesmerter. Her er fokus på, at bevæge nakkens led og muskler godt igennem, samt styrke og stabilisere musklerne omkring nakke og skuldre. Derudover får du en guide til, hvordan du kan mindske muskelspændinger og triggerpunkter, som kan give dig hovedpine.
Køb onlineforløbet idag og kom igang med det samme.

Det lyder som noget for mig!

Læs meget mere om onlineforløbet “Kom dine nakkesmerter og hovedpine til livs på 4 uger” og kom igang med det samme for kun 450 kr.

Grøn-elastik-2

Lang træningselastik

En lang træningselastik er god til styrke af musklerne omkring nakken og skuldrene. En lang træningselastik er god til at få fat i de spændte muskler omkring nakken og øvre ryg. Over tid vil du opleve dine spændinger omkring nakken mindskes og hovedpinen forsvinder. Når du køber en lang træningselastik hos Din Flexible Sundhed får du tilsendt en elastik af god kvalitet, samt adgang til 10 øvelser, som styrker din nakke og skuldre. Øvelserne kan bruges både genoptrænende eller forebyggende mod hovedpine- og nakkesmerter.

Ja tak – jeg vil igang med elastiktræningen!

Læs mere om de mange fordele med elastiktræning, samt find den rette belastning til dig. Den gule elastik er den rette for dig, hvis du skal igang med træning af nakke og skuldre.

Rund træningselastik

Træning med den lille runde træningselastik er god til at få genoptrænet dine muskler i hele overkroppen. Øvelserne har især fokus på dine skuldre og øvre ryg, hvor mange spændinger sidder og giver dig ondt i hovedet. Når du køber din træningselastik hos Din Flexible Sundhed får du tilsendt en elastik af god kvalitet. Du får derudover adgang til 10 øvelser for din overkrop. Øvelserne er derfor gode til dig, som ønsker at styrke dine muskler i både nakke, øvre ryg, skuldre og arme – både genoptrænende eller forebyggende.

Ja tak – jeg vil have en stærkere overkrop!

Læs mere om den runde træningselastik, samt hvilken belastning, der passer til dig. Den blå elastik er perfekt for dig, som skal i gang styrketræning af hele overkroppen.

Blå-elastik
Grøn-elastik-2

Køb din lændepude allerede idag

Du kan købe din nye lændepude hos Din Flexible Sundhed. Du kan vælge mellem to størrelser, så du får den bedste støtte til din ryg. Lændepuderne er fra Mckenzie, som har de bedste lændepuder på markedet. Du kan bruge din lændepude på kontoret, i bilen og i sofaen og kan være med til at mindske din hovedpine. Med en lændepude kommer du ikke ud hænger i nakkens led og muskler i længere tid af gangen. Når du køber en lændepude hos Din Flexible Sundhed får du 10 træningsprogrammer, som er med til at styrke og stabilisere hele din ryg. Øvelserne kan hjælpe dig til en bedre kropsholdning og en stærkere ryg.

Den rette kropsholdning kan hjælpe mod ondt i hovedet

En uhensigtsmæssig kropsholdning, når du sidder ned kan være årsagen til din hovedpine og nakkesmerter. Når vi sidder ned i længere tid af gangen kommer vi nemt til at falde sammen i vores ryg. Her kommer vores nakke og hoved ofte frem mod skærmen eller ned mod telefonen. Dette er ofte en af de mange årsager til spændingshovedpine eller nakkehovedpine. Oplever du, at du får ondt i hovedet efter en lang arbejdsdag på kontoret kan en lændepude være din redning! En lændepude giver dig den rette støtte i din lænderyg, så du hele din rygsøjle komme ind i en naturlig S-form igen. Når du sidder med en lændepude kan du derfor ikke falde sammen og belaste dine led og muskler omkring nakken uhensigtsmæssigt, når du sidder ned.

Jeg mangler en lændepude!

Læs mere om de forskellige lændepuder og find din nye yndlingspude. En rund lændepude er god til bløde stole eller til dig, som ønsker ekstra støtte til din ryg.

Se de populære træningsvideoer mod hovedpine her