Øvelser for indersiden af anklen

Savner du nogle gode øvelser for indersiden af anklen? Der kan være flere årsager til, at du oplever smerter på indersiden af anklen. Smerterne kan opstå som følge af en overbelastningsskade eller en forstuvning af ledbåndene på indersiden af anklen. Uanset årsagen er det vigtigt, at du får trænet din ankel godt op igen. I dette indlæg bliver du klogere på en overbelastningsskade af Tibialis Posterior, som også kaldes for Tibialis Posterior Syndrom. Nederst finder du nogle gode øvelser for indersiden af anklen.

Hvad er et Tibialis Posterior Syndrom?

Smerter på indersiden af anklen kan skyldes en overbelastning af senen på vores skinnebensmuskel, som kaldes Tibialis Posterior. Denne muskelsene løber på indersiden af anklen og kan blive overbelastet. Smerterne kommer ofte snigende og sidder på indersiden af underbenet, anklen og foden. I akutte tilfælde kan der være hævelse, rødme og ømhed omkring indersiden af anklen. I slemme tilfælde kan du opleve en akut platfod, hvor foden synker sammen på indersiden af anklen.

Hvorfor får jeg en overbelastning af Tibialis Posterior?

Den typiske årsag til, at der opstår en overbelastning af Tibialis Posterior-musklen skyldes langdistanceløb eller meget gang på hårdt underlag. Musklen har en vigtig funktion i forhold til at stabilisere dit underben og ankel, samt opretholde svangen i foden. Du kan også have en større risiko for at overbelaste musklen, hvis du har fejlstillinger i foden, har fået et eller flere vrid i anklen eller har fået et direkte slag mod musklen eller senen.

Hvordan kommer jeg bedst over overbelastningen?

En overbelastning kommer ofte snigende og du oplever derfor et eller flere tegn inden du får voldsomme smerter. Den bedste måde at komme igennem en overbelastningsskade omkring anklen er:

 

 

#1: Aflastning

Hvis du oplever smerter under eller efter en eller flere aktiviteter skal du holde en pause med dem. Din ankel skal aflastes, så byt smertefulde aktiviteter ud med aktiviteter, som ikke giver dig smerter. Mange oplever en god effekt af svømning eller cykling, hvor der er mindre belastning på anklen.

 

 

#2: Brug indlæg

En overbelastning af Tibialis Posterior kan nedsætte svangen i din fod. Det er derfor en god idé at gå med et indlæg, som kan støtte svangen og give din fod den rette stabilitet mens du genoptræner din ankel. Derudover er det også vigtigt, at du har fodtøj på, som støtter og stabiliserer din ankel. Det kan hjælpe på dine smerter, når du står og går.

 

 

#3: Genvind stabiliteten og styrken med øvelser

Du kommer desværre ikke uden om øvelser, hvis du oplever smerter på indersiden af anklen. Det er vigtigt, at du både får trænet din bevægelighed, styrke og stabilitet omkring anklen. Du må ikke opleve en forværring af dine smerter, men almindelig muskelømhed og træthed er helt fint. Du kan finde inspiration til øvelser for indersiden af anklen i træningsvideoen herunder.

Du kan se nogle gode øvelser til indersiden af anklen i nedenstående video:

Hvor ofte og længe skal jeg lave øvelserne?

En overbelastningsskade kan tage tid at komme sig over. Derfor kan det variere hvor ofte og længe du skal lave øvelser. Da overbelastningen ofte sidder i muskelsenen kan det tage op til 1 år før senen er stærk igen. Det kan derfor være en god idé at få øvelserne ind i dit træningsprogram, hvis du døjer med ankelsmerter. Har du mange smerter er det en god idé at lave øvelserne 3-5x om dagen. Når smerterne er væk kan du nøjes med at lave øvelserne 1x hver anden dag. Oplever du en forværring af smerterne skal du altid kontakt din egen læge for videre undersøgelse. I træningsvideoen skal du bruge en træningselastik. Mangler du en kan du med fordel købe en med det samme og få adgang til endnu flere øvelser, som styrker dine underben og ankler.

Ønsker du hjælp til genoptræningen af din ankel?


I Din Flexible Sundheds Træningsunivers får du de bedste råd og øvelser til at styrke og stabilisere anklen. 
 
Bliv medlem for kun 99 kr. om måneden og kom igang med genoptræningen allerede idag. 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

Læs flere indlæg her:

Overbelastningsskade i nakken
Nakke

Overbelastningsskade i nakken

Der kan være mange forskellige årsager til, at du får en overbelastningsskade i nakken. Vores nakke består af mange forskellige strukturer og væv, som kan

Læs mere »
Vedvarende lændesmerter Overbelastningsskade i lænden
Lænden

Overbelastningsskade i lænden

Kan man få en overbelastningsskade i lænden? Ja, det kan man. Vores lænderyg består af mange forskellige strukturer og væv, som også kan blive overbelastede.

Læs mere »
overbelastningsskade i øvre ryg
Brystryg

Overbelastningsskade i øvre ryg

En overbelastningsskade i øvre ryg kan skyldes flere forskellige ting. Vores brystryg består af mange forskellige strukturer og væv, som alle kan blive overbelastede. I

Læs mere »
Overbelastningsskade i håndleddet
Håndled

Overbelastningsskade i håndleddet

En overbelastningsskade i håndleddet skyldes typisk en irritation af underarmsmusklerne- og senerne. I mange tilfælde stammer overbelastningsskaden i håndleddet fra albuen, hvor underarmsmusklerne og senerne

Læs mere »
Overbelastningsskade i albuen
Albue

Overbelastningsskade i albuen

En overbelastningsskade i albuen skyldes typisk en irritation af muskelsenerne på underarmen. Muskelsenerne hæfter tæt på albuen og kan være årsagen til dine lokale smerter

Læs mere »
Overbelastningsskader Overbelastningsskade i skulderen
Skulder

Overbelastningsskade i skulderen

En overbelastningsskade i skulderen kan skyldes flere forskellige ting. I dette indlæg bliver du klogere på de typiske årsager og symptomer på en overbelastningsskade i

Læs mere »