Øvelser for skulder impingement

Du får her de bedste øvelser for skulder impingement, som også kaldes afklemningssyndrom i skulderen. I de fleste tilfælde af skulder impingement kan øvelser afhjælpe på dine smerter og gener i skulderen og det kan derfor været et godt sted at starte. Døjer du med en skulder impingement oplever du typisk smerter på forsiden og oven på skulderen.  Nederst på siden får du en træningsvideo med de bedste øvelser for skulder impingement. Inden da får du lidt info om impingement i skulderen, samt hvad du kan gøre for at komme bedst igennem genoptræningen af skulderen.

 

Hvad er en skulder impingement?

Ved en impingement af skulderen sker der en afklemning af skulderleddet. Det kan skyldes en overbelastning af muskelsenen på supraspinatus, som er en del af de 4 stabiliserende rotator cuff-muskler. Denne irritation/overbelastning af muskelsenen kan give mindre plads til bevægelse af skulderen, hvilket forårsager smerter i skulderen, når du løfter armen til skulderhøjde. I andre tilfælde kan forkalkninger i skulderleddet være årsagen til smerterne. Du vil ofte opleve smerter, når du løfter armen op over skulderhøjde eller skal have tøj af og på (når du rotere din skulder).

Hvorfor opstår en skulder impingement?

Der er forskellige årsager til, at du oplever en skulder impingement. Den typiske årsag er gentagne bevægelser eller belastning af skulderen omkring brysthøjde og skulderhøjde kan medvirke til en overbelastning af muskelsenen supraspinatus.  Smerterne kan også opstå grundet en irritation af slimsækken mellem skulderen og skulderleddet. Ved slitageforandringer omkring skulderen kan også være medvirkende til, at du får en afklemning af skulderen.

Hvad kan jeg gøre mod en skulder impingement?

De bedste råd mod en skulder impingement er:

 

Hold en pause de aktiviteter/belastninger, som giver smerter:

Da smerterne skyldes en irritation af muskelsenen og/eller slimsækken i skulderleddet er det vigtigt at holde en pause med de aktiviter eller bevægelser, som forårsager smerter. Fortsætter du med at lave aktiviterne kan smerterne forværres, hvilket kan nedsætte din bevægelse i skulderen over tid.

 

Læg is på:

Har du hævelse eller ømhed omkring skulderen? Så kan is afhjælpe dine smerter. Læg en ispose på skulderen i 10-15 minutter et par gange om dagen. Hjælper dette ikke mod hævelsen kan smertestillende hjælpe. Her er det en god idé at snakke med din læge inden du begynder.

 

Øvelser til skulderen:

Du kommer ikke uden om øvelser for skulderen, når du døjer med et impingement. Udstræk og styrke af musklerne er med til at mindske dine smerter og øge din bevægelighed. Du kan finde de bedste øvelser for skulder impingement lige herunder. 

Hvor ofte skal jeg lave øvelser for skulder impingement?

Døjer du med mange smerter i skulderen kan det være en god idé at lave øvelserne fra træningsvideoen 3-5x om dagen de første dage til, at du oplever smerterne formindskes. Du må ikke opleve en forværring af dine smerter, når du laver øvelserne. Herefter kan det være en god idé at lave øvelserne 1-2x dagligt de efterfølgende uger. Når du oplever dine smerter er mindsket, samt din bevægelse i skulderen er tilbage kan du begynde med styrkeøvelser. Her kan en træningselastik være vejen frem. Derudover er en pause fra smertefulde aktiviteter vigtige, så du ikke fremprovokerer dine smerter. Når det kommer til skuldersmerter er det altid en god idé at supplere øvelserne med fysioterapi. Her kan du få flere specifikke øvelser til netop din problematik og få manuel behandling, som kan hjælpe på din hævelse. Det kan tage op til 3 måneder før dine smerter forsvinder, da du skal styrke din muskelsene igen. Når du er klar til at styrke dine muskler omkring skulderen kan du med fordel træne med en træningselastik.

Ønsker du hjælp til genoptræningen af dine skuldersmerter?


I Din Flexible Sundheds Træningsunivers får du de bedste råd og øvelser til genoptræningen af skulder impingement. 
 
Bliv medlem for kun 99 kr. om måneden og kom igang med genoptræningen allerede idag. 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

Læs flere indlæg her:

Overbelastningsskade i nakken
Nakke

Overbelastningsskade i nakken

Der kan være mange forskellige årsager til, at du får en overbelastningsskade i nakken. Vores nakke består af mange forskellige strukturer og væv, som kan

Læs mere »
Vedvarende lændesmerter Overbelastningsskade i lænden
Lænden

Overbelastningsskade i lænden

Kan man få en overbelastningsskade i lænden? Ja, det kan man. Vores lænderyg består af mange forskellige strukturer og væv, som også kan blive overbelastede.

Læs mere »
overbelastningsskade i øvre ryg
Brystryg

Overbelastningsskade i øvre ryg

En overbelastningsskade i øvre ryg kan skyldes flere forskellige ting. Vores brystryg består af mange forskellige strukturer og væv, som alle kan blive overbelastede. I

Læs mere »
Overbelastningsskade i håndleddet
Håndled

Overbelastningsskade i håndleddet

En overbelastningsskade i håndleddet skyldes typisk en irritation af underarmsmusklerne- og senerne. I mange tilfælde stammer overbelastningsskaden i håndleddet fra albuen, hvor underarmsmusklerne og senerne

Læs mere »
Overbelastningsskade i albuen
Albue

Overbelastningsskade i albuen

En overbelastningsskade i albuen skyldes typisk en irritation af muskelsenerne på underarmen. Muskelsenerne hæfter tæt på albuen og kan være årsagen til dine lokale smerter

Læs mere »
Overbelastningsskader Overbelastningsskade i skulderen
Skulder

Overbelastningsskade i skulderen

En overbelastningsskade i skulderen kan skyldes flere forskellige ting. I dette indlæg bliver du klogere på de typiske årsager og symptomer på en overbelastningsskade i

Læs mere »