Øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen

Svaner du nogle gode øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen? Så er du kommet det rette sted. Slimsækkebetændelse kaldes også for bursitis. En betændt slimsæk kan være meget smertefuldt. Det er derfor vigtigt, at du laver øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen for at mindske smerterne og øge din bevægelighed. Døjer du med slimsækkebetændelse i skulderen vil du typisk opleve smerter på siden af skulderen. Nederst på siden får du en træningsvideo med de bedste øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen, som du nemt og enkelt kan lave derhjemme.

Inden vi går til øvelserne får du lidt mere viden om slimsækkebetændelse, samt hvad du skal gøre for at komme bedst muligt igennem din genoptræning af skulderen.

Hvad er slimsækkebetændelse i skulderen?

En slimsæk kaldes også for en Bursa og et væskefuldt hulrum, som er med til at lette glidningen mellem sener, muskler og knogler. Når denne slimsæk overbelastes kan der opstå betændelse i den. Dette kan ske akut, hvor slimsækken begynder at hæve og danne rødme og varme i området. Der kan også være kronisk betændelse i slimsækken, hvilket betyder, at der har været en længerevarende og vedvarende irritation af slimsækken.

Hvorfor opstår slimsækkebetændelse?

En betændelse eller irritation af slimsækken opstår typisk grundet en overbelastning af skulderen. Dette kan ske ved gentagne bevægelser, hvor du har armene over hovedet (kast, malerarbejder, tømmerarbejde, styrketræning). Har du et arbejde, hvor du læner dig på dine albuer kan der også været en øget risiko for, at slimsækken irriteres. Tidligere skader eller fald på skulderen kan også øge risikoen for slimsækkebetændelse.

Skuldersmerter : Smerter på siden af skulderen
Vi har slimsække/bursaer mange steder i kroppen. I skulderen sidder den mellem vores skulderbladets øverste knoglefremspring (acromion) og vores skuldermuskel Supraspinatus ligger der en slimsæk.

Hvad kan jeg gøre mod slimsækkebetændelse?

Døjer du med slimsækkebetændelse? Så kan disse råd hjælpe dig:

 

Aflast skulderen og undgå bevægelser/løft, som giver smerter:

Døjer du med en akut slimsækkebetændelse i skulderen kan der være hævelse og mange smerter. Det er derfor en god idé at undgå de bevægelser i skulderen, som giver smerter de første dage til smerterne og hævelsen er mindsket. Døjer du med voldsom hævelse kan en ispose på skulderen hjælpe mod smerterne og hævelsen.

 

Husk pauserne:

Du kan opleve, at dine smerter forværres ved en bestemt stilling eller bevægelser. Har du et arbejde, hvor du sidder i samme stilling i længere tid eller laver samme bevægelse med skulderen, så husk dine pauser. Brug pauserne på at lette strækøvelser og bevægelighed af skulderen, så der kommer blodtilførsel til skulderen.

 

Husk god opvarmning af skulderen, inden du begynder træningen:

Er du vant til at træne eller dyrke sport er det vigtigt, at du aldrig skipper opvarmningen. En god opvarmning af skulderen (og hele kroppen) er med til, at sikre leddene bliver varme og klar til dagens træning. Dyrker du boldsport med mange kast eller styrketræning af overkroppen er det især vigtigt, at din skulder er klar inden du går igang med dagens træning. Mangler du inspiration til gode opvarmningsøvelser kan træningsvideoen være en god inspiration. Brug også nedenstående øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen, som en del af dit genoptræningsforløb. Er du i tvivl om øvelserne er gode for dig så er det altid godt at kontakte en  fysioterapeut. Her kan du få flere specifikke øvelser til netop din problematik og få manuel behandling, som kan hjælpe på din hævelse. Det kan tage 3-6 måneder før dine smerter er væk, så husk at lytte til din krop og skulder, samt undgå bevægelser og stillinger, som forværre din smerter.

Hvor ofte skal jeg lave øvelser for slimsækkebetændelse i skulderen?

Døjer du med en akut slimsækkebetændelse i skulderen er det vigtigt, at du starter med RICEM-princippet. Især, hvis du har en voldsom hævelse, rødme og ømhed øverst/på siden af skulderen, hvor slimsækken sidder. Når hævelsen er fortaget kan du stille og roligt begynde med ovenstående øvelser. Du skal være opmærksom på, at du skal starte med at bevæge skulderen indenfor smertegrænsen. Det betyder, at du ikke skal opleve en forværring af dine smerter. Lav gerne øvelserne 3-5x om dagen de første uger. Når smerterne er mindsket og bevægeligheden er øget, så kan du lave øvelserne 1-2x dagligt. Døjer du med en kronisk Bursitis kan du starte med at lave øvelserne 3-5x om dagen. Jo oftere du laver øvelserne, desto mere effektive er de. Du må ikke opleve en forværring af dine smerter, en øget hævelse eller mere nedsat bevægelse i skulderen efter du har lavet øvelserne. I nogle tilfælde kan smerterne bluse en smule op under træningen. Det er i orden, bare smerterne mindskes efterfølgende. Når du føler dig klar og har fået grønt lys til at styrke musklerne omkring skulderen kan du med fordel bruge en træningselastik.

Ønsker du hjælp til genoptræningen af din skulder?


I Din Flexible Sundheds Træningsunivers får du de bedste råd og øvelser til genoptræningen af slimsækkebetændelse i skulderen. 
 
Bliv medlem for kun 99 kr. om måneden og kom igang med genoptræningen allerede idag. 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

Læs flere indlæg her:

Ankel

Kontorskader i underkroppen

Døjer du med en kontorskade i underkroppen? Så er du ikke alene. En kontorskade er smerter og gener, som er opstået grundet dit kontorarbejde.Ønsker du

Læs mere »
Overbelastningsskade i håndleddet
Brystryg

Kontorskader i overkroppen

Vidste du, at kontorskader i overkroppen ikke er unormale?I forrige blogindlæg blev du klogere på, hvad en kontorskade er, samt hvad du skal gøre for

Læs mere »
kontorskader kontorskade
Hele kroppen

Hvad er en kontorskade?

En kontorskade er smerter og gener, som er opstået i forbindelse med dit kontorarbejde. Sidder du ned foran en computer det meste af dagen er

Læs mere »
Øget lændesvaj
Kropsholdning

Øget lændesvaj

Mistænker du, at du har smerter i ryggen grundet et øget lændesvaj? I dette blogindlæg bliver du klogere på, hvorfor du kan opleve smerter og

Læs mere »
Tantepukkel
Brystryg

Tantepukkel

En tantepukkel er betegnelsen for den lille bule, som kan opstå i den nederste del af nakken. Bulen opstår omkring den syvende nakkehvirvel. Denne nakkehvirvel kan

Læs mere »
Smerter på ydersiden af foden stressbrud
Fod

Stressbrud

Et stressbrud kaldes også for et træthedsbrud. Et stressbrud kan opstå i hele kroppen, dog forekommer det typisk i underben og fødder, hvor der en stor

Læs mere »