Smerter på indersiden af knæet

Der kan være flere årsager til, at du oplever smerter på indersiden af knæet. I nogle tilfælde kan du opleve smerter rundt om hele knæet. I andre tilfælde kan du opleve lokale og specifikke smerter på indersiden af knæet. Når du har knæsmerter er det en god idé først at opsøge en læge eller en fysioterapeut, som kan undersøge dit knæ og hjælpe dig igang med den rette behandling. Har du fået grønt lys af lægen til at starte på noget træning af knæet kan dette online forløb være noget med for dig. Her får du de bedste råd og øvelser, som kan hjælpe dig af med dine smerter på indersiden af knæet.

Døjer du med knæsmerter?

I onlineforløbet "Kom dine knæsmerter til livs på 4 uger" får du de bedste råd og øvelser til at komme af med dine smerter i knæet.

Årsager til smerter på indersiden af knæet:

Betændelse i muskelsener:

På indersiden bag på knæet tilhæfter 3 muskler. Denne muskeltilhæftning kaldes anserius-senen.

Årsagen til smerterne opstår:

Anserius-senen består af tre muskler fra låret, som tilhæfter samme sted. Disse muskler har en vigtig funktion til at stabilisere dit bækken og knæ. Smerterne opstår, når musklerne er blevet overbelastet eller har arbejdet uhensigtmæssigt.

 

Symptomerne:

I starten vil du opleve at smerterne er lokale på indersiden af knæet. Smerterne forværres, når du går på trapper, løber, hopper eller laver knæbøjninger. Når du stopper med aktiviteterne forsvinder smerterne igen. I nogle tilfælde kan du opleve ømhed og rødme omkring muskelsenen og området kan være meget ømt, når du trykker på det.

 

Hvad skal jeg gøre?

Ved en overbelastning af anserius-senen er det vigtigt, at du stopper med alle aktiviteter, som giver dig smerter. Får du smerter af at løbe kan det være en god idé at cykle til, at smerterne er helt væk. Imellem tiden er det en god idé at lave en masse bevægelses- og strækøvelser for knæet for at mindske irritationen omkring senen. Opsøg gerne en fysioterapeut, som kan give dig specifikke øvelser og behandling for netop den senebetændelse du har.

Knæsmerter : Smerter på indersiden af knæet kan skyldes en overbelastning af pes anserius senen | pes anserinus tendinitt
En irriteret og overbelastet anserius-senen kan give lokale smerter og ømhed, der hvor senen tilhæfter.

Et forstrukket sideledbånd:

På begge sider af knæet har vi et sideledbånd. På indersiden kaldes dette Mediale Collateral Ligament.

Årsagen til smerterne opstår:

Hvis der er sket en overrivning eller en forstrækning af dit inderste sideledbånd skyldes det ofte en akut skade. Skaden opstår, når du får et voldsomt tryk på ydersiden af dit knæ mens det er bøjet. Dette giver en forstrækning på sideledbåndet på indersiden af knæet, hvilket kan give voldsomme smerter på indersiden af knæet.

 

Symptomerne:

Du kan opleve smerter, som sidder lokalt på indersiden af knæet. Smerterne kommer kort efter skaden og i nogle tilfælde vil dit knæ hæve op. Symptomerne og smerterne afhænger af, hvor voldsomt ledbåndet er blevet forstrukket. Er sideledbåndet revet helt over vil du opleve, at dit knæ er løst og ustabilt.

 

Hvad kan jeg gøre?

Skaden sker ofte akut og derfor skal du altid søge læge med det samme. Det er vigtigt, så du får en klarhed over skaden og om du skal til yderligere undersøgelser. De første dage skal du følge RICEM-principperne og når hævelsen og den værste ømhed har lagt sig, skal du igang med en masse øvelser for dine knæ. Du kan finde nogle gode knæøvelser inde på YouTube-kanalen.  Det kan tage op til et år før du knæet er tilbage i samme form som før og derfor er det godt at have en fysioterapeut med på sidelinjen, som kan hjælpe dig med specifikke øvelser til dig og dit knæ.

Smerter på indersiden af knæet
Et forvredet eller overrevet sideledbånd sker typisk i forbindelse med en akut skade. Her vil du opleve smerterne kort efter skaden.

Ønsker du hjælp til genoptræningen af dit knæ?


I Din Flexible Sundheds Træningsunivers får du de bedste råd og øvelser til at genoptræne netop din knæskade
 
Bliv medlem for kun 99 kr. om måneden og kom igang med genoptræningen allerede idag. 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

Læs flere indlæg her:

Overbelastningsskade i nakken
Nakke

Overbelastningsskade i nakken

Der kan være mange forskellige årsager til, at du får en overbelastningsskade i nakken. Vores nakke består af mange forskellige strukturer og væv, som kan

Læs mere »
Vedvarende lændesmerter Overbelastningsskade i lænden
Lænden

Overbelastningsskade i lænden

Kan man få en overbelastningsskade i lænden? Ja, det kan man. Vores lænderyg består af mange forskellige strukturer og væv, som også kan blive overbelastede.

Læs mere »
overbelastningsskade i øvre ryg
Brystryg

Overbelastningsskade i øvre ryg

En overbelastningsskade i øvre ryg kan skyldes flere forskellige ting. Vores brystryg består af mange forskellige strukturer og væv, som alle kan blive overbelastede. I

Læs mere »
Overbelastningsskade i håndleddet
Håndled

Overbelastningsskade i håndleddet

En overbelastningsskade i håndleddet skyldes typisk en irritation af underarmsmusklerne- og senerne. I mange tilfælde stammer overbelastningsskaden i håndleddet fra albuen, hvor underarmsmusklerne og senerne

Læs mere »
Overbelastningsskade i albuen
Albue

Overbelastningsskade i albuen

En overbelastningsskade i albuen skyldes typisk en irritation af muskelsenerne på underarmen. Muskelsenerne hæfter tæt på albuen og kan være årsagen til dine lokale smerter

Læs mere »
Overbelastningsskader Overbelastningsskade i skulderen
Skulder

Overbelastningsskade i skulderen

En overbelastningsskade i skulderen kan skyldes flere forskellige ting. I dette indlæg bliver du klogere på de typiske årsager og symptomer på en overbelastningsskade i

Læs mere »