Triggerpunkter i Diafragma

Triggerpunkter i Diafragma har en stor betydning for vores vejrtrækning. Diagfragma er vores vejrtrækningsmuskel og er lidt anderledes and de andre muskler. Denne muskel får derfor sit helt eget indlæg, da det er en vigtig muskel. Udover Diafragma er det vigtigt at se på de Intercostale muskler. Disse muskler er delt i 4 forskellige lag, som alle har en stor betydning for vores vejrtrækning. Døjer du med vejrtrækningsproblemer er det også relevant at se nærmere på brystmusklerne, da triggerpunkter i brystet også kan påvirke din vejrtrækning. Dog er symptomerne for triggerpunkter i Diafragma og de Intercostale muskler lidt anderledes. De typiske symptomer er:

 

Symptomer fra de Intercostale muskler: 

 • Lokale smerter ved triggerpunktet. 
 • Udstrålende smerter til forsiden af kroppen. 
 • Smerter, når du vender kroppen eller løfter armen. 
 • Sidestikssmerter som ved Serratus Anterior.
Triggerpunkter i Diafragma og de intercostale muskler
Triggerpunkterne i de Intercostale muskler kan sidde mellem alle ribbenene.
Her vil du ofte opleve lokale smerter, som sidder på ydersiden af brystet.

 

 

 

Symptomer fra Diagframa: 

 • Smerter under ribbenene. 
 • Smerter ved indåndning. 
 • Sidestikssmerter som ved Serratus Anterior.

 

Triggerpunkter i Diafragma
Triggerpunkterne i Diafragma sidder under ribbenene.
Triggerpunkter i Diafragma
Her vil du opleve smerter under brystet, samt på forsiden ved brystbenet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Triggerpunkter i Diafragma og de Intercostale muskler sammenlignes ofte med Costochondritis, som er betændelse i ribbenene. Mavesår eller problemer med galdeblæren kan også have samme symptomer som triggerpunkter i disse muskler. 

Årsager: 

 • For hurtige vejrtrækninger (her hjælper de interkostale muskler med at få luften ud, hvilket øger spændingen i disse muskler).
 • Bryståndedræt.
 • Spændinger i maven (aktivering af mavemusklerne forhindrer Diafragma i at arbejde optimalt, da organerne i maven skal skubbes væk for at Diafragma kan få luften ud. Det er svært, hvis triggerpunkter og spændinger i maven holder igen). 
 • Overanstrengelse ved sport, hvor vejrtrækningen påvirkes.
 • Skader på ribbenene eller på brystet.
 • Operationer i brystet.
 • Kronisk hoste. 
 • Kraftige vrid i kroppen. 
 • Helvedesild.
 • Foroverbøjet kropsholdning. 

 

Har du triggerpunkter i maven kan dette også påvirke Diagframa og dermed fremprovokere triggerpunkter i denne muskel.

 

I videoen herunder kan du se, hvordan du kan løse dine triggerpunkter i Diafragma og de Intercostale muskler:


Triggerpunkter i Diafragma

 

Hvor tit skal jeg lave øvelserne?

Når du skal løsne dine triggerpunkter i Diafragma og de Intercostale muskler kan det være en god idé at arbejde med musklerne over flere gange i løbet af dagen. Dels fordi det kan være smertefuldt, men det er også hårdt at trykke på Diafragma, da den ligger dybt inde og du skal bruge dine hænder. Lav derfor øvelserne i videoen 3-5x om dagen i et par minutter. Efter nogle dage eller uger kan du lave øvelserne 1x om dagen og arbejde med musklerne i 3-5 minutter. Når dine smerter og symptomer er mindsket kan du lave øvelserne forebyggende 1x om ugen. Det er især relevant, hvis du dyrker sport, som påvirker din vejrtrækning (højintenstræning) eller døjer med stress og angst, som også påvirker din vejrtrækning. Der kan være mange årsager til, at du har vejrtrækningsproblemer og smerter mellem ribbenene. Du skal derfor altid kontakte din egen læge for en undersøgelse inden du starter med øvelserne. Det er altid vigtigt, at du får undersøgt årsagen til dine smerter og symptomer. Skyldes dine smerter triggerpunkter, så kan en fysioterapeut eller en anden professionel behandler hjælpe dig med at løsne triggerpunkterne effektivt op.

Ønsker du fokus på din kropsholdning?

 

Lændepuder kan forbedre din siddende arbejdsplads

 

Så kan en lændepude hjælpe dig. Når du sidder med en lændepude får du en naturlig S-form i kroppen, som hjælper med at forebygge triggerpunkter i Diafragma og gør dermed din vejrtrækning nemmere når du sidder ned.

 

https://ezme.io/c/xSr/zAXf

 

Jeg håber, at du er blevet klogere på triggerpunkter i Diafragma.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller dele dine yndlingsøvelser eller råd mod triggerpunkter i kommentarfeltet.

 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Triggerpunkter – derfor opstår de
Triggerpunkter på skinnebenet

Andre relevante indlæg for dig:

triggerpunkter

Triggerpunkter – derfor opstår de

Det er svært at undgå spændte muskler, som i værste tilfælde kan føre til triggerpunkter. Triggerpunkter er ikke farlige, men kan give mange forskellige symptomer, smerter og påvirke din bevægelighed og mobilitet over et led. Det er forskelligt…
Læs indlæg
Triggerpunkter på skinnebenet

Triggerpunkter på skinnebenet

Triggerpunkter på skinnebenet kan påvirke både underben, ankel og fod. Musklerne på forsiden af underbenet hjælper med at løfte fødder og tæer. Dette har en stor betydning for din fodafvikling under gang. Derudover har musklerne også en vigtig…
Læs indlæg
Triggerpunkter på bagsiden af læggen

Triggerpunkter i læggen

Triggerpunkter i læggen kan være årsagen til dine smerter i ankel og fod. I dette indlæg bliver du meget klogere på dine lægmuskle Gastronemius, Soleus og Tibialis Posterior, som alle har en vigtig betydning for dine smerter og…
Læs indlæg
Menu