Øvelser for skulder impingement

Du får her de bedste øvelser for skulder impingement, som også kaldes afklemningssyndrom i skulderen. I de fleste tilfælde af skulder impingement kan øvelser afhjælpe på dine smerter og gener i skulderen og det kan derfor været et godt sted at starte. Døjer du med en skulder impingement oplever du typisk smerter på forsiden og oven på skulderen.  Nederst på siden får du en træningsvideo med de bedste øvelser for skulder impingement. Inden da får du lidt info om impingement i skulderen, samt hvad du kan gøre for at komme bedst igennem genoptræningen af skulderen.

Hvad er en skulder impingement?

Ved en impingement af skulderen sker der en afklemning af skulderleddet. Det kan skyldes en overbelastning af muskelsenen på supraspinatus, som er en del af de 4 stabiliserende rotator cuff-muskler. Denne irritation/overbelastning af muskelsenen kan give mindre plads til bevægelse af skulderen, hvilket forårsager smerter i skulderen, når du løfter armen til skulderhøjde. I andre tilfælde kan forkalkninger i skulderleddet være årsagen til smerterne. Du vil ofte opleve smerter, når du løfter armen op over skulderhøjde eller skal have tøj af og på (når du rotere din skulder).

Hvorfor opstår en skulder impingement?

Der er forskellige årsager til, at du oplever en skulder impingement. Den typiske årsag er gentagne bevægelser eller belastning af skulderen omkring brysthøjde og skulderhøjde kan medvirke til en overbelastning af muskelsenen supraspinatus.  Smerterne kan også opstå grundet en irritation af slimsækken mellem skulderen og skulderleddet. Ved slitageforandringer omkring skulderen kan også være medvirkende til, at du får en afklemning af skulderen.

 

Hvad kan jeg gøre mod en skulder impingement?

De bedste råd mod en skulder impingement er:

Hold en pause de aktiviteter/belastninger, som giver smerter:

Da smerterne skyldes en irritation af muskelsenen og/eller slimsækken i skulderleddet er det vigtigt at holde en pause med de aktiviter eller bevægelser, som forårsager smerter. Fortsætter du med at lave aktiviterne kan smerterne forværres, hvilket kan nedsætte din bevægelse i skulderen over tid.

Læg is på:

Har du hævelse eller ømhed omkring skulderen? Så kan is afhjælpe dine smerter. Læg en ispose på skulderen i 10-15 minutter et par gange om dagen. Hjælper dette ikke mod hævelsen kan smertestillende hjælpe. Her er det en god idé at snakke med din læge inden du begynder.

 

Øvelser til skulderen:

Du kommer ikke uden om øvelser for skulderen, når du døjer med et impingement. Udstræk og styrke af musklerne er med til at mindske dine smerter og øge din bevægelighed. Du kan finde de bedste øvelser for skulder impingement lige her👇🏼

De bedste øvelser for skulder impingement finder du her

Øvelser for skulder impingement

 

Hvor ofte skal jeg lave øvelser for skulder impingement?

Døjer du med mange smerter i skulderen kan det være en god idé at lave øvelserne fra træningsvideoen 3-5x om dagen de første dage til, at du oplever smerterne formindskes. Du må ikke opleve en forværring af dine smerter, når du laver øvelserne. Herefter kan det være en god idé at lave øvelserne 1-2x dagligt de efterfølgende uger. Når du oplever dine smerter er mindsket, samt din bevægelse i skulderen er tilbage kan du begynde med styrkeøvelser. Her kan en træningselastik være vejen frem. Derudover er en pause fra smertefulde aktiviteter vigtige, så du ikke fremprovokerer dine smerter. Når det kommer til skuldersmerter er det altid en god idé at supplere øvelserne med fysioterapi. Her kan du få flere specifikke øvelser til netop din problematik og få manuel behandling, som kan hjælpe på din hævelse. Det kan tage op til 3 måneder før dine smerter forsvinder, da du skal styrke din muskelsene igen.

 

Har du nogle spørgsmål til skulder impingement?
Så skriv endelig dit spørgsmål i kommentarfeltet.
Jeg ser frem til at høre fra dig ☺️👇🏼

Nysgerrig på mere?

Så kan du få tilsendt nyheder og artikler om sundhed direkte til din indbakke. Du vil modtage relevante blogindlæg om kroppen, gode tilbud på fysioterapi og en masse andre nyttige ting.

Ja tak, jeg vil gerne modtage Din Flexible Sundheds nyhedsbrev med spændende artikler samt markedsføring fra Din Flexible Sundhed via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

.

Fulde navn::

Email:

, , , ,
Hjemmetræning – Sådan kommer du godt i gang!
Smerter på indersiden af knæet

Øvelser for bækkensmerter

Øvelser for bækkensmerter kan hjælpe på dine smerter i lænderyggen, ballerne og hofterne. Vores bækken bliver udsat for mange belastninger i løbet af dagen. Bækkensmerter forbindes ofte med graviditeter, men det er ikke den eneste årsag til, at bækkenet kan drille. Døjer du med bækkensmerter og spændte muskler omkring bækkenet, så får du nogle gode…
Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer

Øvelser for en overbelastet hoftebøjer kan være løsningen til dine smerter på forsiden af hoften. Vores hoftebøjer har en vigtig funktion for vores bevægelse af hoften, hvilket kan være årsagen til at du oplever smerter i hoften og lysken. Derudover kan en stram og overbelastet hoftebøjer være årsagen til, at du oplever lændesmerter. I nogle…
Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften

Smerter på forsiden af hoften kan være meget invaliderende og smertefulde. Smerterne kan opstå akut eller over tid, hvilket betyder, at årsagen til dine smerter kan stamme fra forskellige strukturer omkring hoften. Det er altid vigtigt, at du opsøger din læge eller en fysioterapeut, hvis du døjer med smerter omkring hoften. Du får her de…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu