Powerwalk – sådan går du dig i form

Kan du godt lide at gå? Så vil powerwalk helt sikkert være noget for dig! Powerwalk er nemlig helt almindelig gang i højt tempo. Det betyder, at du får pulsen op uden at belaste kroppen på samme måde, som du kan gøre ved løb.

 

Dagens træningsfokus: Powerwalk

Egentlig er powerwalk det samme som en rask gåtur. Og en rask gåtur er i et tempo, hvor du går hurtigt uden, at du begynder at løbe. Det betyder, at powerwalk ikke er en stille gåtur, men en gåtur, hvor du går med konstant tempo uden pauser. Der er mange sundhedsmæssige grunde til, at powerwalk er godt for dig.

Det får du ud af powerwalk: 

Ved regelmæssig powerwalk vil du opleve:

  • En bedre kondition
  • Styrke af ben- og mavemuskler
  • Stærkere led og knogler
  • Sol og frisk luft, hvilket giver dig D-vitaminer og god energi

Hvornår skal jeg undgå powerwalk?

Det gode ved powerwalk er, at der er mindre belastning på dine led. Der er derfor også en mindre risiko forbundet ved at starte med powerwalk frem for at starte med at løbe. Overordnet kan du altid powerwalke, men oplever du akutte smerter (forstuvning eller pludselige smerter uden grund) er det en god idé at holde en pause til smerterne er over. Overbelastningskader omkring foden, knæet og hoften kan også blive forværret ved powerwalk. Det er derfor vigtigt, at du lytter til din krop, når du går igang. Oplever du smerter eller ubehag, så er det vigtigt, at du får undersøgt årsagen til smerterne inden du fortsætter.

Hvor mange gange om ugen skal jeg powerwalke?

Det kommer an på, hvor hårde og lange dine ture er. Er du ikke vant til at gå med højt tempo, så start ud med 2-3 gåture om ugen. Er du vant til at gå i rask tempo kan du tage en tur hver dag. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke overbelaster dine muskler og led uhensigtmæssigt. Powerwalk er også et godt supplement til din løbe- eller styrketræning. Ønsker du at starte ud med powerwalk, som din primære aktivitet er 2-3 gange om ugen det bedste.

Hvor lang tid skal jeg powerwalke?

Du vil opleve den bedste effekt af din powerwalk, hvis du går 30-45 minutter i streg. Det vil sige uden pauser eller de store ændringer i dit tempo. Er du nybegynder, så kan du starte med 10 minutter og langsomt gå længere og længere når formen er til det. Ønsker du at gå hver dag, så er det bedre med kortere ture, så du undgår en overbelastning.

Hvordan kommer jeg igang?

Det gode ved powerwalk er, at du kan gøre det alle steder. Selvom det kan lyde nemt at gå hurtigt, så skal du være opmærksom på din teknik.

Sådan skal du gå:

Powerwalk - sådan kommer du igang med powerwalk

 

  • Hold din ryg ret under hele turen – husk, at der skal være en lille spænding i maven under hele turen.
  • Spænd let i ballerne – det hjælper på din kropsholdning.
  • Sænk dine skuldre, så du ikke spænder op omkring din nakke.
  • Bøj i dine albuer og sving dem i takt med at du tager et skridt.
  • Hold fokus på dine vejrtrækninger – det er vigtigt, at du trækker vejret normalt under turen.
  • Undgå at tage for store skridt til at starte med – det stiller større krav til din teknik!

Hvor hurtigt skal jeg gå?

Din ganghastighed afhænger af mange ting. Dels, hvilken grundform du er i og din almindelige ganghastighed. Det vil altid være at foretrække powerwalk udendørs, men er du i tvivl om din hastighed kan du teste den af på et løbebånd. Man siger, at hastigheden for løb starter ved 8 km/timen. Det betyder derfor, at din hastighed skal være lige under. Mellem 6,5 og 8 km/timen er derfor en god powerwalk-hastighed. Men prøv dig frem, så du ved, at du kan gå i længere tid i samme hastighed og ikke hun i 5 minutter.

Nu er du klar! 

På med skoene og kom ud og ny det gode (sommervejr). Mangler du nogen, at komme i gang med, så tilbyder de fleste løbeklubber også powerwalk. Ønsker du mere, at starte selv kan du her få et godt ungeprogram til, hvordan du kan komme til at powerwalke 5 km uden stop om 7 uger. Se programmet lige her:

Træningsprogram til 5kms powerwalk

Ønsker du stærkere ben, når du går?


I Din Flexible Sundheds Træningsunivers får du adgang til +200 træningsvideoer, som styrker hele kroppen.
 
Bliv medlem for kun 99 kr. om måneden og kom igang med genoptræningen allerede idag. 

Find mere inspiration og øvelser til en sundere krop.
Du kan finde Din Flexible Sundhed her:

Læs flere indlæg her:

Overbelastningsskade i nakken
Nakke

Overbelastningsskade i nakken

Der kan være mange forskellige årsager til, at du får en overbelastningsskade i nakken. Vores nakke består af mange forskellige strukturer og væv, som kan

Læs mere »
Vedvarende lændesmerter Overbelastningsskade i lænden
Lænden

Overbelastningsskade i lænden

Kan man få en overbelastningsskade i lænden? Ja, det kan man. Vores lænderyg består af mange forskellige strukturer og væv, som også kan blive overbelastede.

Læs mere »
overbelastningsskade i øvre ryg
Brystryg

Overbelastningsskade i øvre ryg

En overbelastningsskade i øvre ryg kan skyldes flere forskellige ting. Vores brystryg består af mange forskellige strukturer og væv, som alle kan blive overbelastede. I

Læs mere »
Overbelastningsskade i håndleddet
Håndled

Overbelastningsskade i håndleddet

En overbelastningsskade i håndleddet skyldes typisk en irritation af underarmsmusklerne- og senerne. I mange tilfælde stammer overbelastningsskaden i håndleddet fra albuen, hvor underarmsmusklerne og senerne

Læs mere »
Overbelastningsskade i albuen
Albue

Overbelastningsskade i albuen

En overbelastningsskade i albuen skyldes typisk en irritation af muskelsenerne på underarmen. Muskelsenerne hæfter tæt på albuen og kan være årsagen til dine lokale smerter

Læs mere »
Overbelastningsskader Overbelastningsskade i skulderen
Skulder

Overbelastningsskade i skulderen

En overbelastningsskade i skulderen kan skyldes flere forskellige ting. I dette indlæg bliver du klogere på de typiske årsager og symptomer på en overbelastningsskade i

Læs mere »