Skuldersmerter

Smerter i skulderen kan stamme fra nakken eller være en lokal skade eller irritation. Skuldersmerter kan komme pludseligt eller komme snigende over tid. Du kan opleve lokale smerter omkring skulderen, men ofte kan stråler smerterne  stråle ned i armen.

Her på siden kan du blive endnu klogere på skuldersmerter, samt hvordan du kan komme dem til livs.
Du skal altid opsøge læge eller en anden behandler for at sikre, at dine smerter i skulderen må trænes væk. 

 

Hvorfor opstår der smerter i skulderen?

Der kan være mange årsager til, at der opstår skuldersmerter. I mange tilfælde stammer smerter i skulderen fra nakkens ledbånd, diskus eller muskler. Skuldersmerter kan gå i sig selv, men i mange tilfælde skal der de rette øvelser og råd til at komme smerterne til livs.

Du kan opleve smerter omkring nakken, på forsiden, bagsiden eller ydersiden af skulderen. I nogle tilfælde stråler smerterne ned i armen. Ved overbelastninger eller irritation af sener og slimsække kan der forekomme hævelse og rødme lokalt omkring skulderen. De typiske årsager til skuldersmerter er:

Skuldersmerter
Impingement i skulderen

Impingement i skulderen kaldes også for afklemningssmerter i skulderen. Du vil ofte opleve smerter på toppen eller forsiden af skulderen. Årsagen til smerterne kan skyldes gentagne belastninger af muskelsenerne i rotatorcuff-musklerne. Slitage i skulderleddet kan også være årsagen til mindre plads i skulderleddet.

Skuldersmerter : Smerter på forsiden af skulderen
Overbelastning af Biceps-senen

Smerter på forsiden af skulderen kan skyldes en overbelastning af overarmsmusklen Biceps. Biceps-senen udspringer fra vores skulder og har en vigtig stabiliserende funktion af skulderen. En overbelastning af senen kan opstå ved gentagne bevægelser af skulderen. Har du andre skader eller gener omkring skulderen kan Biceps-senen også overbelastes, da musklen kompensere for de øvrige smerter i skulderen.

Skuldersmerter : Frossen skulder kan give smerter på forsiden af skulderen
Frossen skulder

En frossen skulder skyldes en betændelse af skulderleddets kapsel. Man kender ikke den præcise grund til, at betændelsen opstår. En skade eller et fald på skulderen kan fremprovokere tilstanden. Det starter ofte med smerter og stivhed, som senere går over i markant nedsat bevægelighed og stivhed i skulderen. Efter nogle måneder eller år kommer mobiliteten i skulderen stille og roligt tilbage igen.

Skuldersmerter : Smerter på siden af skulderen
Bursit/Slimsækkebetændelse 

En Bursit kaldes også for slimsækkebetændelse. Vi har en slimsæk i skulderen, som er med til at mindske glidning mellem knogle og sener. Hvis denne slimsæk bliver irriteret kan der opstå smerter på ydersiden af skulderen. Irritationen skyldes ofte overbelastning eller forkalkning på muskelsenerne omkring skulderen.

Skuldersmerter : Menisk læsion i skulderen
Menisk læsion

I vores skulder har vi en ledflade, som også kaldes menisk. Denne menisk har en vigtig betydning for vores stabilitet i skulderen. Der kan opstå revner eller skader på menisken, hvilket kan skyldes gentagne belastninger af skulderen eller en skade, fald eller et hurtigt ryk i skulderen. Her vil der ofte være smerter i bestemte bevægelser, samt instabilitet omkring skulderen.

Skuldersmerter
Ubalance i rotatorcuff-musklerne

Oplever du smerter omkring skulderen kan smerterne skyldes en ubalance eller svaghed i rotatorcuff-musklerne. Disse muskler har en vigtig stabiliserende funktion af skulderleddet. En ubalance i disse muskler kan skyldes en overbelastning af skulderen, hvor der er sket gentagne bevægelser over skulderhøjde. Derudover kan slitageforandringer i skulderen også påvirke musklerne.

Nakkesmerter : Smerter i nakken og hovedpine : Kom dine nakkesmerter og hovedpine til livs hjemme i stuen uspecifikke nakkesmerter og skuldersmerter samt albuesmerter
Nakkesmerter

I mange tilfælde stammer skuldersmerterne fra nakken. Årsagen til dette kan være en diskusprolaps fra nakken eller en forstrækning af nakkens ledbånd. Dette kan give udstrålende smerter ned mod skulder, skulderblade og arm. I nogle tilfælde kan der være smerter i skulderen uden, at du oplever nakkesmerter. Hvis du oplever prikkende, summende eller stikkende smerter ned i armen kan det skyldes en afklemning/irritation af nerverne fra nakken.

Kom dine smerter i skulderen til livs hjemme i stuen

Når du døjer med skuldersmerter er det vigtigt at få afklaret om dine smerter stammer fra nakken eller lokalt i skulderen. I mange tilfælde kan du komme dine skuldersmerter til livs med de rette øvelser. Din Flexible Sundhed tilbyder både et onlineforløb og øvelser med træningselastikker. Læs mere om dine muligheder her og kom igang allerede idag:

Onlineforløb: Kom dine smerter i nakken til livs på 4 uger!

I mange tilfælde stammer skuldersmerterne fra din nakke. I disse tilfælde vil du opleve en forbedring af dine smerter og symptomer ved at lave øvelser for din nakke.

Dette onlineforløb er derfor til dig, som døjer med nakke- og skuldersmerter og ønsker de rette øvelser og råd.  På 4 uger bliver du klogere på, hvorfor din nakke kan være årsagen til dine skuldersmerter, samt hvordan du kan øge din bevægelighed, styrke dine muskler omkring nakke og skuldre, samt mindske dine triggerpunkter i nakke og skulder. Køb onlineforløbet idag og kom igang med det samme.

Det lyder som noget for mig!

Læs meget mere om onlineforløbet “Kom dine nakkesmerter og hovedpine til livs på 4 uger” og kom igang med det samme for kun 450 kr.

Øvelser med elastik kan hjælpe mod smerter i skulderen

Ønsker du at styrke dine muskler omkring skulderen? Så er en træningselastik løsningen! Der er mange fordele ved at træne med elastik, når du har ondt i skulderen. Efter nogle uger med regelmæssig træning vil du opleve en forbedring af dine smerter og stivhed omkring skulderen. Hos Din Flexible Sundhed kan du købe forskellige træningselastikker, samt få adgang til de bedste øvelser for skuldersmerter. Du kan vælge mellem en lang eller en kort træningselastik:

Lang træningselastik

Let træningselastik

En lang træningselastik er ideal til at genopbygge styrken og stabiliteten omkring dine skuldre. En lang træningselastik kan hjælpe dig med at styrke dine muskler op, hvilket over tid mindsker dine smerter og spændinger omkring din skulder. Når du køber en lang træningselastik hos Din Flexible Sundhed får du tilsendt en træningselastik af god kvalitet, samt adgang til 10 øvelser, som styrker dine skuldermuskler. Øvelserne har fokus på de vigtigste muskler omkring din nakke og skuldre. Du kan lave øvelserne både genoptrænende eller forebyggende.

Ja tak – jeg vil igang med elastiktræningen!

Læs mere om de mange fordele med elastiktræning, samt find den rette belastning til dig. Den gule elastik er den rette for dig, hvis du skal igang med træning af dine skuldre.

Rund træningselastik

Lille Blå træningselastik

Med en lille rund elastik kan du få en god gang træning af hele overkroppen. Når du træner med en lille rund elastik er der stor fokus på at styrke og stabilisere dine muskler omkring skulderleddet. Når du køber din træningselastik hos Din Flexible Sundhed får du tilsendt en lille rund elastik i god kvalitet. Derudover får du adgang til 10 øvelser, som er med til at styrke hele din overkrop. Øvelserne er derfor gode til dig, som ønsker at styrke dine muskler i både nakke, øvre ryg, skuldre og arme – både genoptrænende eller forebyggende.

Ja tak – jeg vil have en stærkere overkrop!

Læs mere om den runde træningselastik, samt hvilken belastning, der passer til dig. Den blå elastik er perfekt for dig, som skal i gang styrketræning af hele overkroppen.

Den rette kropsholdning kan hjælpe mod nakke- og skuldersmerter

Har du en mistanke om, at dine smerter i skulderen stammer fra din nakke? Så kan en lændepude være løsningen for dig. Især, hvis du sidder ned flere timer om dagen. Hvis dine smerter i skulderen skyldes din nakke, så kan en lændepude hjælpe med at få dig at sidde mere ret, hvilket kan aflaste dine ledbånd og muskler omkring din nakke. Når vi sidder i længere tid af gangen har vi en tendens til nemt at falde sammen. Her kommer nakken ofte frem, hvilket giver et overstræk på dine ledbånd. Ved at sidde med en lændepude kommer din ryg ind i en naturlig S-form, hvilket aflaster dine ledbånd omkring nakken. Når disse ledbånd aflastes kan det hjælpe på den udstrålende smerter til dine skuldre.

Rund lændepude kan hjælpe mod smerter i nakken

Køb din lændepude med det samme

En lændepude skal være rar at sidde med. Derfor er det vigtigt, at du får den rette størrelse, når du skal investere i en lændepude. Hos Din Flexible Sundhed kan du vælge mellem 2 størrelser. Begge læderpuder kan bruges i kontorstolen, sofaen eller bilen. Lændepuderne er fra McKenzie og er i god kvalitet. Når du køber din lændepude hos Din Flexible Sundhed får du adgang til 10 træningsprogrammer, som styrker din ryg, samt forbedre stabiliteten omkring din ryg. Regelmæssig træning af din ryg kan hjælpe på dine skuldersmerter, hvis smerterne stammer fra din nakke.

Jeg mangler en lændepude!

Læs mere om de forskellige lændepuder og find din nye yndlingspude. En rund lændepude er god til bløde stole eller til dig, som ønsker ekstra støtte til din ryg.

Læs mere om skuldersmerter her:

Få de bedste øvelser mod skuldersmerter her:

Populære træningsvideoer for smerter i skulderen

Har du spørgsmål eller er i tvivl?

Så skriv endelig en besked, så står jeg klar med at svare på dine spørgsmål.

Menu